
Juha iz kislega zelja
Kislo zelje malo drugače
Juha iz kislega zelja
Kislo zelje malo drugače

Sestavine
- 250 g kislega zelja
- 1 debel krompir
- 5 dl goveje juhe
- 2 brinovi jagodi
- 2 lovorova lista
- 15 g prekajene slanine
- 2 dl sladke smetane
- sol in poper
- 2,5 dl olja za cvrenje

Kako pravilno uporabimo vaniljev strok
Pravijo, da je vaniljev strok za peko, to kar je česen za kuho. Hrani doda esenco, ki v nas sproži zadovoljen "mmm". Pripravili smo kratek vodič, kako se pravilno uporabi vaniljev strok.

Viralna zdrava sladica, ki je obnorela svet
V svetu, kjer se kulinarični trendi širijo s hitrostjo svetlobe, je ribana lubenica (ang. watermelon shaved ice) še ena izemd poletnih domislic, ki je čez noč postala spletna senzacija.

Priljubljen italijanski liker je hit poletnih večerov
Limončelo ni le alkoholni napitek, temveč tudi simbol sredozemske lahkotnosti, gostoljubnosti in uživanja življenja.
Sestavine
- 250 g kislega zelja
- 1 debel krompir
- 5 dl goveje juhe
- 2 brinovi jagodi
- 2 lovorova lista
- 15 g prekajene slanine
- 2 dl sladke smetane
- sol in poper
- 2,5 dl olja za cvrenje
Postopek
Kislo zelje operemo in ožmemo. Slanino narežemo na drobne kocke. Krompir olupimo in prav tako narežemo na kocke. Zelje (100 g ga prihranimo za okras) pristavimo z govejo juho. Dodamo krompir, začimbe in narezano slanino ter kuhamo 20 minut.
Juho odstavimo, zmešamo s paličnim mešalnikom (ali pretlačimo skozi cedilo) in ponovno zavremo. Temperaturo znižamo, vmešamo sladko smetano in odstavimo. Na ne prevročem olju hrustljavo ocvremo prihranjeno surovo kislo zelje. Juho nalijemo v vroče krožnike in okrasimo z ocvrtim kislim zeljem.