
Juha iz brokolija in graha z zelišči
Brokoli, grah in blitva združijo moči v juhi, ki vas dobro oskrbi z železom. Pripravite si jo lahko v vseh letnih časih!
Juha iz brokolija in graha z zelišči
Brokoli, grah in blitva združijo moči v juhi, ki vas dobro oskrbi z železom. Pripravite si jo lahko v vseh letnih časih!

Sestavine
- 1 žlica repičnega olja
- 1 čebula
- 1 velik strok česna
- 400 g brokolija
- 300 g zamrznjenega graha
- 200 g blitve
- 1 liter zelenjavne jušne osnove
- nekaj vejic bazilike
- nekaj vejic kopra
- naribana lupinica in sok 1 bio limone
- 2 žlici popraženih bučnih semen
Preberite tudi

Ideje za kosilo v manj kot 30 minutah: hitro, preprosto in nasitno
Zbirka hitrih receptov jedi, pripravljenih v manj kot pol ure. Za vse, ki iščete ideje za hitro, a kakovostno kosilo brez dolgčasa na krožniku.

Kiš - francoska pita, ki jo lahko prinesete na piknik
Pomlad nam ponuja celo vrsto dobrot, iz katerih lahko pripravimo izjemno okusne jedi, polne pomladne svežine in sočnosti.

Bralka sprašuje: ‘Kako shraniti meto, da bo res ostala sveža?’
"Na tržnici po navadi kupim velik šop mete. Sveža ostane le dan ali dva in jo nazadnje zavržem. Kako naj jo shranim, da bo ostala sveža vsaj do naslednjega tedna, ko spet obiščem tržnico?"
Sestavine
- 1 žlica repičnega olja
- 1 čebula
- 1 velik strok česna
- 400 g brokolija
- 300 g zamrznjenega graha
- 200 g blitve
- 1 liter zelenjavne jušne osnove
- nekaj vejic bazilike
- nekaj vejic kopra
- naribana lupinica in sok 1 bio limone
- 2 žlici popraženih bučnih semen
Postopek
Čebulo drobno sesekljamo, česen stremo. Brokoli narežemo na majhne cvetke, narežemo tudi blitvo. Lističe bazilike in koper nasekljamo.
V veliki kozici segrejemo olje. Dodamo čebulo in jo pražimo 8 minut, da se zmehča in postekleni. Dodamo česen in pražimo še minuto. Nato dodamo brokoli, grah in blitvo, prilijemo jušno osnovo in zavremo. Temperaturo znižamo, da juha le še nežno vre, pokrijemo in kuhamo 25 minut.
Vmešamo zelišča, limonovo lupinico in sok ter juho gladko zmešamo s paličnim mešalnikom. Razdelimo jo v skledice, posujemo s popraženimi bučnimi semeni in postrežemo.