Kaj boste skuhali danes?
Juha iz brokolija in graha z zelišči
Brokoli, grah in blitva združijo moči v juhi, ki vas dobro oskrbi z železom. Pripravite si jo lahko v vseh letnih časih!
Juha iz brokolija in graha z zelišči
Brokoli, grah in blitva združijo moči v juhi, ki vas dobro oskrbi z železom. Pripravite si jo lahko v vseh letnih časih!
    Sestavine
- 1 žlica repičnega olja
 - 1 čebula
 - 1 velik strok česna
 - 400 g brokolija
 - 300 g zamrznjenega graha
 - 200 g blitve
 - 1 liter zelenjavne jušne osnove
 - nekaj vejic bazilike
 - nekaj vejic kopra
 - naribana lupinica in sok 1 bio limone
 - 2 žlici popraženih bučnih semen
 
        
            
            Tako se skuha prava domača jota po starem receptu
Jota je prima jed na žlico, ki še posebno tekne pozimi. In čeprav ji pravimo enolončnica, jo pravzaprav kuhamo v treh loncih.
        
            
            Tako pire pripravi chef z 31 Michelinovimi zvezdicami
Težko bi našli jed, ki je preprostejša in bolj vsestranska od krompirjevega pireja. Slastna je že osnovna različica, mi pa smo za vas zbrali nekaj prav posebnih idej.
        
            
            Božanski čufti v paradižnikovi enolončnici, ki pogreje in nasiti
Morda smo res bolj navajeni čuftov v paradižnikovi omaki, ampak v paradižnikovi juhi so res odlični - to je preprost recept, ki ga boste pripravljali znova in znova.
Sestavine
- 1 žlica repičnega olja
 - 1 čebula
 - 1 velik strok česna
 - 400 g brokolija
 - 300 g zamrznjenega graha
 - 200 g blitve
 - 1 liter zelenjavne jušne osnove
 - nekaj vejic bazilike
 - nekaj vejic kopra
 - naribana lupinica in sok 1 bio limone
 - 2 žlici popraženih bučnih semen
 
Postopek
Čebulo drobno sesekljamo, česen stremo. Brokoli narežemo na majhne cvetke, narežemo tudi blitvo. Lističe bazilike in koper nasekljamo.
V veliki kozici segrejemo olje. Dodamo čebulo in jo pražimo 8 minut, da se zmehča in postekleni. Dodamo česen in pražimo še minuto. Nato dodamo brokoli, grah in blitvo, prilijemo jušno osnovo in zavremo. Temperaturo znižamo, da juha le še nežno vre, pokrijemo in kuhamo 25 minut.
Vmešamo zelišča, limonovo lupinico in sok ter juho gladko zmešamo s paličnim mešalnikom. Razdelimo jo v skledice, posujemo s popraženimi bučnimi semeni in postrežemo.
Podobni recepti
Priljubljeni recepti
Češnjeva torta iz listnatega testa
Telečji oreški s šparglji in žafranovo omako
Zrezki s hrustljavo lešnikovo skorjo.
Svinjske zarebrnice z zeljnato solato z jabolki
Pripravite te svinjske zarebrnice, če imate doma ne svež bel kruh