Dober tek
© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.

Juha iz brokolija in graha z zelišči

Brokoli, grah in blitva združijo moči v juhi, ki vas dobro oskrbi z železom. Pripravite si jo lahko v vseh letnih časih!

Juha iz brokolija in graha z zelišči

Brokoli, grah in blitva združijo moči v juhi, ki vas dobro oskrbi z železom. Pripravite si jo lahko v vseh letnih časih!

Čas priprave 40 min
Zahtevnost Enostavno
Količina za 4 osebe
Deli recept
Facebook
X (Twitter)
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli
recipe_image.jpg

Sestavine

  • 1 žlica repičnega olja
  • 1 čebula
  • 1 velik strok česna
  • 400 g brokolija
  • 300 g zamrznjenega graha
  • 200 g blitve
  • 1 liter zelenjavne jušne osnove
  • nekaj vejic bazilike
  • nekaj vejic kopra
  • naribana lupinica in sok 1 bio limone
  • 2 žlici popraženih bučnih semen

Preberite tudi

besamel-A_558x620_acf_cropped

Popoln bešamel korak za korakom

Klasična francoska omaka bešamel je ena najbolj znanih belih omak. Uporabimo ga v lazanjah in musakah, je tudi osnova številnih drugih omak. Če boste sledili postopku, ki nam ga je korak za korakom pokazal chef Bine Volčič, se vam ne bo ponesrečil.

Sestavine

  • 1 žlica repičnega olja
  • 1 čebula
  • 1 velik strok česna
  • 400 g brokolija
  • 300 g zamrznjenega graha
  • 200 g blitve
  • 1 liter zelenjavne jušne osnove
  • nekaj vejic bazilike
  • nekaj vejic kopra
  • naribana lupinica in sok 1 bio limone
  • 2 žlici popraženih bučnih semen

Postopek

1

Čebulo drobno sesekljamo, česen stremo. Brokoli narežemo na majhne cvetke, narežemo tudi blitvo. Lističe bazilike in koper nasekljamo.

2

V veliki kozici segrejemo olje. Dodamo čebulo in jo pražimo 8 minut, da se zmehča in postekleni. Dodamo česen in pražimo še minuto. Nato dodamo brokoli, grah in blitvo, prilijemo jušno osnovo in zavremo. Temperaturo znižamo, da juha le še nežno vre, pokrijemo in kuhamo 25 minut.

3

Vmešamo zelišča, limonovo lupinico in sok ter juho gladko zmešamo s paličnim mešalnikom. Razdelimo jo v skledice, posujemo s popraženimi bučnimi semeni in postrežemo.


© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.