
Juha iz brokolija in graha z zelišči
Brokoli, grah in blitva združijo moči v juhi, ki vas dobro oskrbi z železom. Pripravite si jo lahko v vseh letnih časih!
Juha iz brokolija in graha z zelišči
Brokoli, grah in blitva združijo moči v juhi, ki vas dobro oskrbi z železom. Pripravite si jo lahko v vseh letnih časih!

Sestavine
- 1 žlica repičnega olja
- 1 čebula
- 1 velik strok česna
- 400 g brokolija
- 300 g zamrznjenega graha
- 200 g blitve
- 1 liter zelenjavne jušne osnove
- nekaj vejic bazilike
- nekaj vejic kopra
- naribana lupinica in sok 1 bio limone
- 2 žlici popraženih bučnih semen

Poletna pojedina v treh hodih - brez kuhanja
Kadar so temperature za kuhanje previsoke, pride prav dobro kosilo, ki ga pripravimo brez prižiganja štedilnika ali pečice.

Pavlova z rdečim ribezom
V ustih se bo stopila kot sladoled. To je popolna poletna sladica. Odlična rešitev, kadar smo za drugo jed porabili rumenjake, ostali pa so nam beljaki.

Poletje na žlico: boranja, okusna poletna klasika, ki jo obožujemo
Tudi poleti imamo radi enolončnice, še posebej boranjo, katere glavna sestavina je stročji fižol.
Sestavine
- 1 žlica repičnega olja
- 1 čebula
- 1 velik strok česna
- 400 g brokolija
- 300 g zamrznjenega graha
- 200 g blitve
- 1 liter zelenjavne jušne osnove
- nekaj vejic bazilike
- nekaj vejic kopra
- naribana lupinica in sok 1 bio limone
- 2 žlici popraženih bučnih semen
Postopek
Čebulo drobno sesekljamo, česen stremo. Brokoli narežemo na majhne cvetke, narežemo tudi blitvo. Lističe bazilike in koper nasekljamo.
V veliki kozici segrejemo olje. Dodamo čebulo in jo pražimo 8 minut, da se zmehča in postekleni. Dodamo česen in pražimo še minuto. Nato dodamo brokoli, grah in blitvo, prilijemo jušno osnovo in zavremo. Temperaturo znižamo, da juha le še nežno vre, pokrijemo in kuhamo 25 minut.
Vmešamo zelišča, limonovo lupinico in sok ter juho gladko zmešamo s paličnim mešalnikom. Razdelimo jo v skledice, posujemo s popraženimi bučnimi semeni in postrežemo.