
Jajca benedikt z dimljenim lososom in drobnjakom
Jajca benedikt z dimljenim lososom in drobnjakom

Sestavine
- holandska omaka
- 4 jajca
- 2 žlici belega vinskega kisa
- 2 mlečna kruhka
- malo masla za premaz
- 8 rezin dimljenega lososa
- narezan drobnjak za postrežbo
Preberite tudi

Tri obare, ki vas bodo pogrele na deževen dan
Na deževen dan se nič ne prileže bolj, kot krožnik tople domače obare. Pripravili smo tri slovenske klasike - telečjo obaro, kokošjo obaro in štajersko kislo juho.

Poznate razliko med vietnamskimi in spomladanskimi zvitki?
Odkrijte, kako se vietnamski in spomladanski zvitki razlikujejo, in si shranite naša dva preizkušena recepta s fotografijami postopka korak za korakom.

Francoska klasika, ki bo očarala vse ljubitelje morske hrane
Francoski Marseille, pristanišče ob Sredozemlju, je že dolgo znano kot mesto ribje juhe bouillabaisse.
Sestavine
- holandska omaka
- 4 jajca
- 2 žlici belega vinskega kisa
- 2 mlečna kruhka
- malo masla za premaz
- 8 rezin dimljenega lososa
- narezan drobnjak za postrežbo
Postopek
Najprej pripravimo holandsko omako. Omako do postrežbe hranimo na toplem.
Pripravimo poširana jajca. V veliki kozici zavremo vodo. Dodamo vinski kis in temperaturo zmanjšamo, da voda čisto nežno vre. Premešamo jo, da ustvarimo rahel vrtinec, nato vsako jajce posebej previdno spustimo v vodo. Kuhamo jih približno 4 minute, nato jih s penovko previdno poberemo iz vode.
Kruhka razpolovimo, na hitro opečemo in namažemo z maslom. Vsako polovico obložimo z dvema rezinama dimljenega lososa. Na lososa položimo jajce in ga prelijemo s holandsko omako. Okrasimo z narezanim drobnjakom in postrežemo.