Kaj boste skuhali danes?
Jajca benedikt z dimljenim lososom in drobnjakom
Jajca benedikt z dimljenim lososom in drobnjakom
Sestavine
- holandska omaka
- 4 jajca
- 2 žlici belega vinskega kisa
- 2 mlečna kruhka
- malo masla za premaz
- 8 rezin dimljenega lososa
- narezan drobnjak za postrežbo
Malo več masla je vedno dobra ideja
Gostje so že skoraj prispeli, med prazničnimi prigrizki pa nekaj manjka – ko ste v dvomih, dodajte maslo.
Ta praznični koktejl je tako lep, da ga boste želeli najprej fotografirati
Če ste zadnje tedne vsaj malo na družbenih omrežjih, ste ga skoraj zagotovo že opazili – snow globe koktajl, pijačo, ki v kozarcu izgleda kot prava snežna krogla.
Manj je več: lahkotne sladice za zaključek prazničnega obeda
Po obilnem kosilu ali večerji se sladic lotimo zadržano, saj smo preveč siti, da bi v njih lahko resnično uživali. A ne pri tokratnem izboru receptov …
Sestavine
- holandska omaka
- 4 jajca
- 2 žlici belega vinskega kisa
- 2 mlečna kruhka
- malo masla za premaz
- 8 rezin dimljenega lososa
- narezan drobnjak za postrežbo
Postopek
Najprej pripravimo holandsko omako. Omako do postrežbe hranimo na toplem.
Pripravimo poširana jajca. V veliki kozici zavremo vodo. Dodamo vinski kis in temperaturo zmanjšamo, da voda čisto nežno vre. Premešamo jo, da ustvarimo rahel vrtinec, nato vsako jajce posebej previdno spustimo v vodo. Kuhamo jih približno 4 minute, nato jih s penovko previdno poberemo iz vode.
Kruhka razpolovimo, na hitro opečemo in namažemo z maslom. Vsako polovico obložimo z dvema rezinama dimljenega lososa. Na lososa položimo jajce in ga prelijemo s holandsko omako. Okrasimo z narezanim drobnjakom in postrežemo.
Podobni recepti
Priljubljeni recepti
Njoki z bučno omako s špinačo in kozjim sirom
Sladka buča in kozji sir kot protiutež – ta preprost in hiter recept bo kmalu postal vaš najljubši!
Testeni žepki s šunko in hrenovo omako
Ko vam ostanejo dobrote od velike noči, ji ne zavrzite, temveč pripravite okusne jedi iz njih.
Makov zavitek z višnjami
Kostanjeva rulada z mandljevim likerjem
Kostanj ne potrebuje veliko družbe – preprost biskvit, smetana in mandljev liker so vse, kar potrebujemo, da rulada zablesti.