Dober tek
© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.

Jajca benedikt z dimljenim lososom in drobnjakom

Jajca benedikt z dimljenim lososom in drobnjakom

Čas priprave /
Zahtevnost Enostavno
Količina za 4 osebe
Oznake
brunch zajtrk jajce jajca holandska omaka dimljen losos dimljeni losos zasilo benedikt jajca benedikt Jajca benedikt z dimljenim lososom in drobnjakom
Deli recept
Facebook
X (Twitter)
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli
recipe_image.jpg

Sestavine

  • holandska omaka
  • 4 jajca
  • 2 žlici belega vinskega kisa
  • 2 mlečna kruhka
  • malo masla za premaz
  • 8 rezin dimljenega lososa
  • narezan drobnjak za postrežbo

Preberite tudi

Sestavine

  • holandska omaka
  • 4 jajca
  • 2 žlici belega vinskega kisa
  • 2 mlečna kruhka
  • malo masla za premaz
  • 8 rezin dimljenega lososa
  • narezan drobnjak za postrežbo

Postopek

1

Najprej pripravimo holandsko omako. Omako do postrežbe hranimo na toplem.

2

Pripravimo poširana jajca. V veliki kozici zavremo vodo. Dodamo vinski kis in temperaturo zmanjšamo, da voda čisto nežno vre. Premešamo jo, da ustvarimo rahel vrtinec, nato vsako jajce posebej previdno spustimo v vodo. Kuhamo jih približno 4 minute, nato jih s penovko previdno poberemo iz vode.

3

Kruhka razpolovimo, na hitro opečemo in namažemo z maslom. Vsako polovico obložimo z dvema rezinama dimljenega lososa. Na lososa položimo jajce in ga prelijemo s holandsko omako. Okrasimo z narezanim drobnjakom in postrežemo.


© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.