Kaj boste skuhali danes?
Omleta s slanino in briejem ter kumarično-redkvična solata
Omleta, kot je še ne poznate, dopolnjena s fino osvežujočo solato
Omleta s slanino in briejem ter kumarično-redkvična solata
Omleta, kot je še ne poznate, dopolnjena s fino osvežujočo solato
Sestavine
- 2 žlici oljčnega olja
- 200 g prekajene slanine, narezane na kocke
- 6 jajc
- majhen šopek drobnjaka
- 100 g sira brie
- 1 žlička rdečega vinskega kisa
- 1 žlička dijonske gorčice
- 1 kumara
- 200 g redkvic
- sol in poper
Še en hit? Ustvarjalec dubajske čokolade presenetil z novim okusom
Priljubljenost dubajske čokolade kar ne pojenja, a na obzorju se že svita nova zvezda – abudabijska čokolada s bogatim hrustljavim polnilom.
Bi si danes privoščili nekaj pristnega?
Nimate ideje za kosilo ali obisk gostov? Ali s čim postreči z žara, ko so klasične piknik jedi že malce dolgočasne?
Ne veste, kaj bi jedli? 5 idej za kosilo, pripravljeno v pol ure
Vam dolg seznam obveznosti, hitenje in večno premišljevanje, kaj pripraviti za kosilo, zvenijo znano? Tu so nove ideje za okusne obroke, pripravljene v pol ure.
Sestavine
- 2 žlici oljčnega olja
- 200 g prekajene slanine, narezane na kocke
- 6 jajc
- majhen šopek drobnjaka
- 100 g sira brie
- 1 žlička rdečega vinskega kisa
- 1 žlička dijonske gorčice
- 1 kumara
- 200 g redkvic
- sol in poper
Postopek
Razgrejemo žar v pečici. V majhni ponvi segrejemo žličko olja in na njem pražimo slanino, da se zlato rjavo in hrustljavo zapeče. Odcedimo jo na kuhinjskem papirju.
Sir brie narežemo na rezine. Jajca rahlo razžvrkljamo ter zmešamo z narezanim drobnjakom in popraženo slanino, solimo in popramo. V oplasteni ponvi segrejemo 2 žlički olja, vanjo zlijemo jajčno mešanico in na nizki temperaturi pečemo, da se na pol strdi, nato obložimo z rezinami brieja. Postavimo pod razgret žar v pečici in pečemo toliko, da se omleta do konca strdi in zlato obarva.
Medtem pripravimo solato. Kumaro razpolovimo in po diagonali narežemo na rezine, redkvice narežemo na četrtine. V skledi zmešamo preostalo olje, kis, gorčico, sol in poper ter zmešamo z zelenjavo.
Omleto vzamemo iz pečice, narežemo na trikotnike in postrežemo s solato.
Podobni recepti
Priljubljeni recepti
Riž z brusnicami, ohrovtom in orehi
Piščanec v hrustljavi česnovi skorjici
Hrustljavo zapečen piščanec kot ga še ne poznate
Balzamična dušena govedina s sirovo polento
Če ste siti 'zimzelene' govedine s pirejem, jo pripravite s sirovo polento in kančkom balzamičnega kisa. Uspeh zagotovljen!