© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.

Kaj boste skuhali danes?

Ozadje

Omleta s slanino in briejem ter kumarično-redkvična solata

Omleta, kot je še ne poznate, dopolnjena s fino osvežujočo solato

Omleta s slanino in briejem ter kumarično-redkvična solata

Omleta, kot je še ne poznate, dopolnjena s fino osvežujočo solato

Čas priprave /
Zahtevnost Enostavno
Količina za 4 osebe
Deli recept
Facebook
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli
omleta s slanino

Sestavine

  • 2 žlici oljčnega olja
  • 200 g prekajene slanine, narezane na kocke
  • 6 jajc
  • majhen šopek drobnjaka
  • 100 g sira brie
  • 1 žlička rdečega vinskega kisa
  • 1 žlička dijonske gorčice
  • 1 kumara
  • 200 g redkvic
  • sol in poper

Sestavine

  • 2 žlici oljčnega olja
  • 200 g prekajene slanine, narezane na kocke
  • 6 jajc
  • majhen šopek drobnjaka
  • 100 g sira brie
  • 1 žlička rdečega vinskega kisa
  • 1 žlička dijonske gorčice
  • 1 kumara
  • 200 g redkvic
  • sol in poper

Postopek

1

Razgrejemo žar v pečici. V majhni ponvi segrejemo žličko olja in na njem pražimo slanino, da se zlato rjavo in hrustljavo zapeče. Odcedimo jo na kuhinjskem papirju.

2

Sir brie narežemo na rezine. Jajca rahlo razžvrkljamo ter zmešamo z narezanim drobnjakom in popraženo slanino, solimo in popramo. V oplasteni ponvi segrejemo 2 žlički olja, vanjo zlijemo jajčno mešanico in na nizki temperaturi pečemo, da se na pol strdi, nato obložimo z rezinami brieja. Postavimo pod razgret žar v pečici in pečemo toliko, da se omleta do konca strdi in zlato obarva.

3

Medtem pripravimo solato. Kumaro razpolovimo in po diagonali narežemo na rezine, redkvice narežemo na četrtine. V skledi zmešamo preostalo olje, kis, gorčico, sol in poper ter zmešamo z zelenjavo.

4

Omleto vzamemo iz pečice, narežemo na trikotnike in postrežemo s solato.

Priljubljeni recepti

Namaz iz bučnic

Namaz je odličen z vsemi vrstami kruha, najbolj pa se poda na opečene rezine rženega kruha.

25 min
Enostavno

Ajdov veganski kari

če tradicionalni riž zamenjamo za ajdovo kašo pričaramo še bolj globok okus

40 min
Enostavno

Gobe s sirom in pehtranom

Polnjeni šampinjoni malo drugače

15 min
Enostavno

© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.