
Jagnjetina z ajdovimi rezanci in paradižnikovim prelivom
Prvovrstno kosilo
Jagnjetina z ajdovimi rezanci in paradižnikovim prelivom
Prvovrstno kosilo

Sestavine
- 12 češnjevih paradižnikov
- 1 žlička ribje omake
- sok in lupinica 1 limete
- 1 žlica sladke čilijeve omake
- 100 g ajdovih rezancev
- 2 žlici repičnega olja
- 1 rdeča čebula
- 1 korenček
- 1 rdeča paprika
- 100 g belega zelja
- 200 g puste jagnjetine (ledveni del hrbta brez kosti ali steaki; namesto jagnjetine lahko uporabimo tudi teletino)
- 4 žlice sesekljane sveže mete

Tako preprosto doma pripravite mandljevo in ovseno "mleko"
Kako pripraviti rastlinske napitke doma? Zbrali smo recepte, trike in kulinarične razlage za boljši okus in več nadzora nad sestavinami.

Recept za svinjska rebrca, ki se kar stopijo v ustih
Ni ga piknika brez čevapčičev, pleskavic, stejkov in perutničk, a kraljestvo žara pripada svinjini - od kotletov, in slanine, pa do ribice, reber in klobas. A kako pripraviti sočno svinjsko meso na žaru, ki se bo kar stopilo v ustih?

Recepti za tople in hladne poletne juhe
Tudi v toplejših mesecih prijajo juhe, kajpak prilagojene sezoni. Kadar je zunaj vroče, se ohladimo s hladno melonino juho ali pripravimo bučno juho z meto, ki tudi osveži. Kaj pa na deževne dni? Mi takrat stavimo na krompirjevo juho z veliko drobnjaka. Pa vi?
Sestavine
- 12 češnjevih paradižnikov
- 1 žlička ribje omake
- sok in lupinica 1 limete
- 1 žlica sladke čilijeve omake
- 100 g ajdovih rezancev
- 2 žlici repičnega olja
- 1 rdeča čebula
- 1 korenček
- 1 rdeča paprika
- 100 g belega zelja
- 200 g puste jagnjetine (ledveni del hrbta brez kosti ali steaki; namesto jagnjetine lahko uporabimo tudi teletino)
- 4 žlice sesekljane sveže mete
Postopek
Paradižničke narežemo na četrtine, začinimo z ribjo omako, naribano lupinico in sokom limete ter čilijevo omako in jih rahlo potlačimo. Ajdove rezance skuhamo po navodilih na zavitku.
Čebulo razpolovimo in narežemo n a lističe, korenčke narežemo na vžigalice, papriko očistimo in narežemo na rezine, zelje tanko narežemo. Meso narežemo na kocke. 3. V voku segrejemo olje in na njem pražimo čebulo, korenček in papriko 5 minut oziroma toliko časa, da se zelenjava malo zmehča. Dodamo zelje in pražimo še nekaj minut. Zelenjavo vzamemo iz voka, vanj dodamo meso in ga pražimo 5 do 8 minut, da je še mehko in sočno. Vok odstavimo z ognja, primešamo rezance, zelenjavo, paradižnikov preliv in meto ter postrežemo.
Ne pretiravajmo z ribjo omako
Ribja omaka vsebuje veliko soli, zato naj nas ne zamika, da bi je dodali več.