
Jagnjetina z ajdovimi rezanci in paradižnikovim prelivom
Prvovrstno kosilo
Jagnjetina z ajdovimi rezanci in paradižnikovim prelivom
Prvovrstno kosilo

Sestavine
- 12 češnjevih paradižnikov
- 1 žlička ribje omake
- sok in lupinica 1 limete
- 1 žlica sladke čilijeve omake
- 100 g ajdovih rezancev
- 2 žlici repičnega olja
- 1 rdeča čebula
- 1 korenček
- 1 rdeča paprika
- 100 g belega zelja
- 200 g puste jagnjetine (ledveni del hrbta brez kosti ali steaki; namesto jagnjetine lahko uporabimo tudi teletino)
- 4 žlice sesekljane sveže mete

Kako pričarati dinozavrsko zabavo z jagodnim pridihom? Ana Žontar Kristanc ima slasten odgovor!
Rojstni dnevi naših malčkov so več kot le torta in svečke – so nepozabne zgodbe, ki jih pišemo v družbi prijateljev in družine s pisanimi baloni, nasmejanimi obrazi in preprostimi trenutki veselja.

Popoln začetek počitnic: povabite na zabavo na terasi
Ne glede na to, ali boste počastili prihod poletja, začetek počitnic, državni praznik ali kakšno drugo praznovanja vredno priložnost, vam bo naš izbor receptov gotovo prišel prav.

Triki za popolno avtentično paeljo
Paelja je ena najbolj prepoznavnih jedi španske kuhinje, ki prihaja iz Valencije. Na prvi pogled preprosta jed z rižem, a za tiste, ki jo pripravljajo z ljubeznijo in razumevanjem, je prava umetnost.
Sestavine
- 12 češnjevih paradižnikov
- 1 žlička ribje omake
- sok in lupinica 1 limete
- 1 žlica sladke čilijeve omake
- 100 g ajdovih rezancev
- 2 žlici repičnega olja
- 1 rdeča čebula
- 1 korenček
- 1 rdeča paprika
- 100 g belega zelja
- 200 g puste jagnjetine (ledveni del hrbta brez kosti ali steaki; namesto jagnjetine lahko uporabimo tudi teletino)
- 4 žlice sesekljane sveže mete
Postopek
Paradižničke narežemo na četrtine, začinimo z ribjo omako, naribano lupinico in sokom limete ter čilijevo omako in jih rahlo potlačimo. Ajdove rezance skuhamo po navodilih na zavitku.
Čebulo razpolovimo in narežemo n a lističe, korenčke narežemo na vžigalice, papriko očistimo in narežemo na rezine, zelje tanko narežemo. Meso narežemo na kocke. 3. V voku segrejemo olje in na njem pražimo čebulo, korenček in papriko 5 minut oziroma toliko časa, da se zelenjava malo zmehča. Dodamo zelje in pražimo še nekaj minut. Zelenjavo vzamemo iz voka, vanj dodamo meso in ga pražimo 5 do 8 minut, da je še mehko in sočno. Vok odstavimo z ognja, primešamo rezance, zelenjavo, paradižnikov preliv in meto ter postrežemo.
Ne pretiravajmo z ribjo omako
Ribja omaka vsebuje veliko soli, zato naj nas ne zamika, da bi je dodali več.