Kaj boste skuhali danes?
Hiter jabolčni kolač
Jabolčni kolač je idealen, ko pridejo nenapovedani obiski.
Hiter jabolčni kolač
Jabolčni kolač je idealen, ko pridejo nenapovedani obiski.
Sestavine
biskvitno testo
- 6 jajc
- sladkor v teži 5 jajc
- moka v teži 4 jajc
jabolčna obloga
- 2 skodelici vode
- ½ skodelice sladkorja
- 2 zavitka praška za vaniljev puding
- limonov sok
- 5 nastrganih jabolk
- sladka smetana, ko postrežemo
Rekordno število tekmovalcev za Naj Fala kruh z vsako leto boljšimi izdelki
V soboto je v Ljubljani omamno dišalo po kruhu - potekal je tradicionalni izbor Naj Fala kruh, na katerem so ljubitelji peke kruha predstavili rekordno število hlebčkov.
Dajte priložnost krapu: tako pripravite božanski paprikaš
V tokratni oddaji Slovenske kuharice Lovro Prešiček na TV Veseljak Golica gosti kar svojo babico, oziroma `babki`, odlično kuharico Marjano Strupeh iz Krškega.
Ko boste enkrat jajcem dodali to sestavino, jih ne boste več pekli brez
Odkrijte presenetljivo preprost trik z javorovim sirupom, ki ocvrtim jajcem doda popolno sočnost in gurmansko aromo. Preizkusite nenavadno, a izjemno okusno kombinacijo.
Sestavine
biskvitno testo
- 6 jajc
- sladkor v teži 5 jajc
- moka v teži 4 jajc
jabolčna obloga
- 2 skodelici vode
- ½ skodelice sladkorja
- 2 zavitka praška za vaniljev puding
- limonov sok
- 5 nastrganih jabolk
- sladka smetana, ko postrežemo
Postopek
Jajca in sladkor močno penasto stepemo, vmešamo moko in biskvit spečemo pri temperaturi 180 do 190 °C do lepe zlato rumene barve.
Oblogo pripravimo tako, da vse sestavine drugo za drugo dobro premešamo, zavremo, ohladimo in z mešanico enakomerno namažemo na biskvit.
Kolač ponudimo s sladko smetano.
Podobni recepti
Priljubljeni recepti
Pikanten piščanec s pomarančami in granatnim jabolkom
Pomaranča in granatno jabolko naredita piščanca še bolj svežega in okusnejšega!
Ocvrte kozice po cajunsko
Hrustljave kozice začinjene po cajunsko, da vas bo njihov okus premamil in navdušil. Čar tega recepta je tudi domača cajunska začimbna mešanica.