
Hiter jabolčni kolač
Jabolčni kolač je idealen, ko pridejo nenapovedani obiski.
Hiter jabolčni kolač
Jabolčni kolač je idealen, ko pridejo nenapovedani obiski.

Sestavine
biskvitno testo
- 6 jajc
- sladkor v teži 5 jajc
- moka v teži 4 jajc
jabolčna obloga
- 2 skodelici vode
- ½ skodelice sladkorja
- 2 zavitka praška za vaniljev puding
- limonov sok
- 5 nastrganih jabolk
- sladka smetana, ko postrežemo

Pozabite na kupljene cmoke – tale recept vas bo čisto prevzel
Po tem receptu cmoki z marelicami vedno uspejo tako, kot jih je delala babica

Recept, s katerim boste tudi vi ohranjali domačo kulinarično dediščino
Bel prt, na njem pa sveže pečena belokranjska pogača, ki žari kot sonce. Zdi se kot razglednica iz preteklosti, a prav je, da jo ohranimo za prihodnje rodove.

Poletje je čas za … paprike na 1001 način
V toplih mesecih paprika ni le nepogrešljiv del zelenjavnega vrta, ampak tudi ena najbolj priljubljenih sestavin v poletni kulinariki.
Sestavine
biskvitno testo
- 6 jajc
- sladkor v teži 5 jajc
- moka v teži 4 jajc
jabolčna obloga
- 2 skodelici vode
- ½ skodelice sladkorja
- 2 zavitka praška za vaniljev puding
- limonov sok
- 5 nastrganih jabolk
- sladka smetana, ko postrežemo
Postopek
Jajca in sladkor močno penasto stepemo, vmešamo moko in biskvit spečemo pri temperaturi 180 do 190 °C do lepe zlato rumene barve.
Oblogo pripravimo tako, da vse sestavine drugo za drugo dobro premešamo, zavremo, ohladimo in z mešanico enakomerno namažemo na biskvit.
Kolač ponudimo s sladko smetano.