Kaj boste skuhali danes?
Jabolčne ladjice z borovnicami
Prijetna sadna sladica, ki se prileže h kavi.
Jabolčne ladjice z borovnicami
Prijetna sadna sladica, ki se prileže h kavi.
Sestavine
- 3 žlice masla
- 4 žlice rjavega sladkorja
- 2 manjši jabolki
- ščepec pimenta
- ščepec cimeta
- 75 g borovnic
- 500 g listnatega testa
- malo moke za razvaljanje testa
- 1 razžvrkljano jajce
Malo več masla je vedno dobra ideja
Gostje so že skoraj prispeli, med prazničnimi prigrizki pa nekaj manjka – ko ste v dvomih, dodajte maslo.
Ta praznični koktejl je tako lep, da ga boste želeli najprej fotografirati
Če ste zadnje tedne vsaj malo na družbenih omrežjih, ste ga skoraj zagotovo že opazili – snow globe koktajl, pijačo, ki v kozarcu izgleda kot prava snežna krogla.
Manj je več: lahkotne sladice za zaključek prazničnega obeda
Po obilnem kosilu ali večerji se sladic lotimo zadržano, saj smo preveč siti, da bi v njih lahko resnično uživali. A ne pri tokratnem izboru receptov …
Sestavine
- 3 žlice masla
- 4 žlice rjavega sladkorja
- 2 manjši jabolki
- ščepec pimenta
- ščepec cimeta
- 75 g borovnic
- 500 g listnatega testa
- malo moke za razvaljanje testa
- 1 razžvrkljano jajce
Postopek
Jabolka olupimo, odstranimo peščišča in jih narežemo na kocke. Nadev pripravimo tako, da v ponvi raztopimo maslo s 3 žlicami sladkorja. Vmešamo jabolka in začimbe ter kuhamo 5 minut, da se sadje zmehča, vendar še ni popolnoma kuhano. Odstranimo z ognja in vmešamo borovnice.
Na rahlo pomokani delovni površini razvaljamo listnato testo 2 mm debelo. Narežemo ga na pravokotnike velikosti 8 x 11 cm, jih z vilicami nekajkrat prebodemo in položimo na pekač, obložen s papirjem za peko.
Na sredino pravokotnikov razdelimo nadev, nato pa jih zapremo tako, da vse vogale pravokotnika povlečemo proti sredini in jih zlepimo z jajcem. S preostalim jajcem po površini premažemo ladjice.
Pečico segrejemo na 220 °C. Ladjice posujemo s preostalim sladkorjem in pečemo 20 minut, da postanejo zlato rjave. Nič ne de, če se med peko preveč odprejo, take so še lepše.
Podobni recepti
Priljubljeni recepti
Hrustljavi piščančji trakci
Dunajski zrezki, piščančji 'nagci', sticky fingers, skratka vse različice mesa v hrustljavih drobtinicah, se na otroških lestvicah najljubše hrane uvrščajo na visoka, morda celo najvišja mesta. Pripravimo jih skupaj na bolj zdrav način!
Testeni žepki s šunko in hrenovo omako
Ko vam ostanejo dobrote od velike noči, ji ne zavrzite, temveč pripravite okusne jedi iz njih.
Vzhajani cmoki (germknödel)
Germknödel je priljubljena sladica, ki je z avstrijskih smučišč našla hitro pot v naše domove