
Sestavine
testo
- 210 g moke
- 140 g masla
- 70 g sladkorja
- 2 rumenjaka
nadev
- 600 g jabolk
- sladkor (po okusu)
- ½ žličke cimeta
kapice
- 2 beljaka
- 140 g sladkorja
- moka za delovno površino

Domače in preprosto: šmorn z bezgovimi cvetovi
Izkoristite sezono bezga in pripravite preproste sladice, ki navdušijo z nežno aromo in domačnostjo. Hitri recepti z bezgovimi cvetovi v teh dneh pridejo prav: šmorn, piškoti, čežana in panakota.

Priljubljeni recepti za kosilo iz enega lonca – manj pomivanja, več uživanja
Bi radi pripravili okusno kosilo in pri tem ne umazali gore posode? Pripravite ga v enem loncu - enostavno, okusno in brez odvečnega pospravljanja!

Odlični načini, kako med uporabiti v različnih jedeh
Če v vaši kuhinji še nimate kozarčka medu z zaščiteno geografsko označbo, je čas, da to spremenite. Med namreč ni le eno najstarejših in najbolj okusnih sladil, je zlata tekočina, ki zna iz vsake jedi izvabiti nekaj posebnega.
Sestavine
testo
- 210 g moke
- 140 g masla
- 70 g sladkorja
- 2 rumenjaka
nadev
- 600 g jabolk
- sladkor (po okusu)
- ½ žličke cimeta
kapice
- 2 beljaka
- 140 g sladkorja
- moka za delovno površino
Postopek
Moko, maslo, sladkor in rumenjake zgnetemo v testo. Testo zavijemo v prozorno kuhinjsko folijo, ga pustimo, da nekaj časa počiva, nato ga na papirju za peko razvaljamo v velikosti približno 25 x 25 cm in razrežemo na 4 enako široke trakove.
Pečico segrejemo na 180 °C. Testo skupaj s papirjem za peko položimo na pekač in pečemo v segreti pečici približno 15 minut.
Jabolka olupimo, jim odstranimo peščišča in jih narežemo na kocke. Kuhamo jih v malo vode, da se zmehčajo in začenjajo dobivati kašasto obliko. Sladkamo jih po okusu in začinimo s cimetom. Ko se ohladijo, z njimi premažemo dva pečena trakova in ju pokrijemo s preostalima dvema trakovoma.
Beljaka stepemo v trd sneg in vanj vmešamo sladkor. Razporedimo ga v kepicah po testu tako, da ima vsak kos pite, ko jo razrežemo, svojo sneženo kapico. Vse skupaj damo nazaj v pečico in na hitro zapečemo.
Nasvet
Beljakove kapice lahko okrasimo z naribano čokolado.