
Sestavine
testo
- 210 g moke
- 140 g masla
- 70 g sladkorja
- 2 rumenjaka
nadev
- 600 g jabolk
- sladkor (po okusu)
- ½ žličke cimeta
kapice
- 2 beljaka
- 140 g sladkorja
- moka za delovno površino

Od burgerja do njokov: 10 brezmesnih kosil, ki bodo navdušila vso družino
Iščete ideje za brezmesna kosila? Imamo 10 slastnih receptov, s katerimi mesa sploh ne boste pogrešali.

Pozabite na aperol, to je hit napitek tega poletja
Če boste letos postregli limoncello namesto aperola, boste zagotovo naredili vtis. In verjemite, nihče ga ne bo pogrešal.

5 receptov za lazanjo, ki vas bodo navdušili
Kakšna sreča, da je Italija tako blizu, da se je vpliv njene kuhinje tako lepo udomačil tudi pri nas. In še večja sreča, da je njihova kulinarika tako dostopna!
Sestavine
testo
- 210 g moke
- 140 g masla
- 70 g sladkorja
- 2 rumenjaka
nadev
- 600 g jabolk
- sladkor (po okusu)
- ½ žličke cimeta
kapice
- 2 beljaka
- 140 g sladkorja
- moka za delovno površino
Postopek
Moko, maslo, sladkor in rumenjake zgnetemo v testo. Testo zavijemo v prozorno kuhinjsko folijo, ga pustimo, da nekaj časa počiva, nato ga na papirju za peko razvaljamo v velikosti približno 25 x 25 cm in razrežemo na 4 enako široke trakove.
Pečico segrejemo na 180 °C. Testo skupaj s papirjem za peko položimo na pekač in pečemo v segreti pečici približno 15 minut.
Jabolka olupimo, jim odstranimo peščišča in jih narežemo na kocke. Kuhamo jih v malo vode, da se zmehčajo in začenjajo dobivati kašasto obliko. Sladkamo jih po okusu in začinimo s cimetom. Ko se ohladijo, z njimi premažemo dva pečena trakova in ju pokrijemo s preostalima dvema trakovoma.
Beljaka stepemo v trd sneg in vanj vmešamo sladkor. Razporedimo ga v kepicah po testu tako, da ima vsak kos pite, ko jo razrežemo, svojo sneženo kapico. Vse skupaj damo nazaj v pečico in na hitro zapečemo.
Nasvet
Beljakove kapice lahko okrasimo z naribano čokolado.