
Sendvič po italijansko
Italijani ne slovijo samo po testeninah, temveč tudi po slastnih sendvičih.
Sendvič po italijansko
Italijani ne slovijo samo po testeninah, temveč tudi po slastnih sendvičih.

Sestavine
- 2 mini čabati (ali mali žemlji, kajzerici, bombetki ipd.)
- 1 1⁄2 žlice svežega pesta
- 50 g mariniranih artičok iz kozarčka
- 1 velika pečena rdeča paprika iz kozarčka
- 1 krogla bivolje mocarele ali burrate
- prgišče svežih lističev bazilike

Pozabite na kupljene cmoke – tale recept vas bo čisto prevzel
Po tem receptu cmoki z marelicami vedno uspejo tako, kot jih je delala babica

Recept, s katerim boste tudi vi ohranjali domačo kulinarično dediščino
Bel prt, na njem pa sveže pečena belokranjska pogača, ki žari kot sonce. Zdi se kot razglednica iz preteklosti, a prav je, da jo ohranimo za prihodnje rodove.

Poletje je čas za … paprike na 1001 način
V toplih mesecih paprika ni le nepogrešljiv del zelenjavnega vrta, ampak tudi ena najbolj priljubljenih sestavin v poletni kulinariki.
Sestavine
- 2 mini čabati (ali mali žemlji, kajzerici, bombetki ipd.)
- 1 1⁄2 žlice svežega pesta
- 50 g mariniranih artičok iz kozarčka
- 1 velika pečena rdeča paprika iz kozarčka
- 1 krogla bivolje mocarele ali burrate
- prgišče svežih lističev bazilike
Postopek
Kruhka prerežemo in po prerezani strani opečemo. Spodnji polovici namažemo s pestom.
Artičoke in papriko odcedimo, narežemo na rezine in jih položimo na pesto. Dodamo še natrgano mocarelo ali burrato ter baziliko, pokrijemo z zgornjima polovicama kruhkov in postrežemo.
Burrata
je italijanska kremasta sirna specialiteta, narejena iz polnomastnega mleka, ki mu dodajo smetano. Če bi bili skromni, bi rekli, da je mocarelina nežnejša sestrična, a pravzaprav velja za pravo kraljico italijanskih sirov.