© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.

Kaj boste skuhali danes?

Ozadje

Sendvič po italijansko

Italijani ne slovijo samo po testeninah, temveč tudi po slastnih sendvičih.

Sendvič po italijansko

Italijani ne slovijo samo po testeninah, temveč tudi po slastnih sendvičih.

Čas priprave 5 min
Zahtevnost Enostavno
Količina za 2 osebi
Deli recept
Facebook
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli
Sendvič po italijansko

Sestavine

  • 2 mini čabati (ali mali žemlji, kajzerici, bombetki ipd.)
  • 1 1⁄2 žlice svežega pesta
  • 50 g mariniranih artičok iz kozarčka
  • 1 velika pečena rdeča paprika iz kozarčka
  • 1 krogla bivolje mocarele ali burrate
  • prgišče svežih lističev bazilike

Sestavine

  • 2 mini čabati (ali mali žemlji, kajzerici, bombetki ipd.)
  • 1 1⁄2 žlice svežega pesta
  • 50 g mariniranih artičok iz kozarčka
  • 1 velika pečena rdeča paprika iz kozarčka
  • 1 krogla bivolje mocarele ali burrate
  • prgišče svežih lističev bazilike

Postopek

1

Kruhka prerežemo in po prerezani strani opečemo. Spodnji polovici namažemo s pestom.

2

Artičoke in papriko odcedimo, narežemo na rezine in jih položimo na pesto. Dodamo še natrgano mocarelo ali burrato ter baziliko, pokrijemo z zgornjima polovicama kruhkov in postrežemo.

Burrata

je italijanska kremasta sirna specialiteta, narejena iz polnomastnega mleka, ki mu dodajo smetano. Če bi bili skromni, bi rekli, da je mocarelina nežnejša sestrična, a pravzaprav velja za pravo kraljico italijanskih sirov.

Priljubljeni recepti

Skutni cmoki z marmelado iz robidnic

Skutni cmoki so odlični za sladico po kosilu.

Enostavno

Vampi v juhi

40 min
Enostavno

Vloženi jurčki

Gobe v oljčnem olju za ozimnico

45 min
Enostavno

© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.