
Sendvič po italijansko
Italijani ne slovijo samo po testeninah, temveč tudi po slastnih sendvičih.
Sendvič po italijansko
Italijani ne slovijo samo po testeninah, temveč tudi po slastnih sendvičih.

Sestavine
- 2 mini čabati (ali mali žemlji, kajzerici, bombetki ipd.)
- 1 1⁄2 žlice svežega pesta
- 50 g mariniranih artičok iz kozarčka
- 1 velika pečena rdeča paprika iz kozarčka
- 1 krogla bivolje mocarele ali burrate
- prgišče svežih lističev bazilike

Tako ne boste uničili nobenega steaka več
"Obožujem steake, vendar se mi doma pogosto ne posrečijo. Žal mi je vsakega kosa govedine, ki ga uničim, največkrat tako, da ga preveč spečem, zato bi bila hvaležna za nekaj splošnih nasvetov, kako speči popoln steak."

Če je vaš tofu brez okusa, ga niste pripravili pravilno
Poletje je čas za žar in piknike. Ti pa niso rezervirani, samo za mesojedce, na žaru se da odlično pripraviti tudi veganski tofu. Za vas smo rpipravili nekaj trikov kako pripraviti popoln tofu na žaru.

Priprava morskega lista za cvrenje v ponvi
Morski list je resnični rolsrojs med ribami, zato je edino prav, da ga pripravimo čim preprosteje, saj lahko le tako zares uživamo v njegovem okusu. Da bi v obrok vnesli malo drame, preizkusite ta kuharski trik za popolno pripravo.
Sestavine
- 2 mini čabati (ali mali žemlji, kajzerici, bombetki ipd.)
- 1 1⁄2 žlice svežega pesta
- 50 g mariniranih artičok iz kozarčka
- 1 velika pečena rdeča paprika iz kozarčka
- 1 krogla bivolje mocarele ali burrate
- prgišče svežih lističev bazilike
Postopek
Kruhka prerežemo in po prerezani strani opečemo. Spodnji polovici namažemo s pestom.
Artičoke in papriko odcedimo, narežemo na rezine in jih položimo na pesto. Dodamo še natrgano mocarelo ali burrato ter baziliko, pokrijemo z zgornjima polovicama kruhkov in postrežemo.
Burrata
je italijanska kremasta sirna specialiteta, narejena iz polnomastnega mleka, ki mu dodajo smetano. Če bi bili skromni, bi rekli, da je mocarelina nežnejša sestrična, a pravzaprav velja za pravo kraljico italijanskih sirov.