
Hrustljavo pečeni piščanec z zelenjavo
Kosilo, ko se zbere vsa družina.
Hrustljavo pečeni piščanec z zelenjavo
Kosilo, ko se zbere vsa družina.

Sestavine
- 1 piščanec
- 3 raznobarvne paprike (rdeča, zelena, rumena)
- 3 sladki feferoni
- 10 paradižnikov češnjevcev
- 5 majhnih šalotk
- 1 sesekljan strok česna
- ¼ pora
- sol
- poper
- 1 vejica svežih zelišč (šatraj, timijan)
- olje po želji
Preberite tudi

Izboljša okus mesa, nepogrešljiva je tudi v sladicah
Kava, napitek, ki številnim polepša jutro ali jim ga povsem zagreni, ko ugotovijo, da je zmanjkalo dišečih rjavih zdrobljenih zrnc. Ali veste, kako lahko kavo še s pridom uporabite, če ste je skuhali preveč, in kako jo uporabite tudi sicer?

Odlične korejske jedi na domač način
Vse bolj priljubljena korejska kuhinja temelji na rižu, sveži zelenjavi, tofuju, začimbah in slovitem kimčiju.

Ražnjiči - recepti in triki za peko
Odkrijte najboljše trike za pripravo ražnjičev na žaru! Sočni, okusni in vedno popolno pečeni – preberite naše preproste nasvete in recepte.
Sestavine
- 1 piščanec
- 3 raznobarvne paprike (rdeča, zelena, rumena)
- 3 sladki feferoni
- 10 paradižnikov češnjevcev
- 5 majhnih šalotk
- 1 sesekljan strok česna
- ¼ pora
- sol
- poper
- 1 vejica svežih zelišč (šatraj, timijan)
- olje po želji
Postopek
Piščanca očistimo, nasolimo in popramo. Damo ga na pekač, pokapljamo z oljem in pečemo na 180 °C pol ure. Medtem paprike razpolovimo, očistimo semen in narežemo na kose. Por očistimo in narežemo na kolobarje. Ko je na piščanec tričetrt pečen, v pekač dodamo zelišča in posoljeno narezano zelenjavo ter pečemo nadaljnje pol ure, da so vse sestavine hrustljavo spečene.