
Hrustljavo pečeni piščanec z zelenjavo
Kosilo, ko se zbere vsa družina.
Hrustljavo pečeni piščanec z zelenjavo
Kosilo, ko se zbere vsa družina.

Sestavine
- 1 piščanec
- 3 raznobarvne paprike (rdeča, zelena, rumena)
- 3 sladki feferoni
- 10 paradižnikov češnjevcev
- 5 majhnih šalotk
- 1 sesekljan strok česna
- ¼ pora
- sol
- poper
- 1 vejica svežih zelišč (šatraj, timijan)
- olje po želji

To je skriti zaklad, ki ga dobite pri vsakem varilcu piva
Pivo je ena najbolj priljubljenih pijač na svetu, a ob njegovi proizvodnji nastane tudi precej ostankov. Eden najpomembnejših je uporabljeni pivski slad, surovina, ki ji zdaj iščemo nove poti uporabe

Boljše kot vsaka torta: Ledene poslastice, ki bodo očarale vaše goste
Ker se nikoli ne ve, ali bo poletja vsak čas konec ali pa nas čaka indijanski podaljšek, je prav, da izkoristimo vsako priložnost za ledene sladice.

Okusi Grčije na krožniku: paradižnikova solata s pestom in burrato
Na počitnicah me je popolnoma očarala na videz preprosta solata s češnjevimi paradižniki. Okusna poletna harmonija me je tako prevzela, da sem jo doma poustvarila. Izvolite recept!
Sestavine
- 1 piščanec
- 3 raznobarvne paprike (rdeča, zelena, rumena)
- 3 sladki feferoni
- 10 paradižnikov češnjevcev
- 5 majhnih šalotk
- 1 sesekljan strok česna
- ¼ pora
- sol
- poper
- 1 vejica svežih zelišč (šatraj, timijan)
- olje po želji
Postopek
Piščanca očistimo, nasolimo in popramo. Damo ga na pekač, pokapljamo z oljem in pečemo na 180 °C pol ure. Medtem paprike razpolovimo, očistimo semen in narežemo na kose. Por očistimo in narežemo na kolobarje. Ko je na piščanec tričetrt pečen, v pekač dodamo zelišča in posoljeno narezano zelenjavo ter pečemo nadaljnje pol ure, da so vse sestavine hrustljavo spečene.