© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.

Hrustljavo pečeni piščanec z zelenjavo

Kosilo, ko se zbere vsa družina.

Hrustljavo pečeni piščanec z zelenjavo

Kosilo, ko se zbere vsa družina.

Čas priprave 1 h 10 min
Zahtevnost Enostavno
Količina za 4 osebe
Deli recept
Facebook
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli
Hrustljavo-pečeni-piščanec-z-zelenjavo_558x620_acf_cropped

Sestavine

  • 1 piščanec
  • 3 raznobarvne paprike (rdeča, zelena, rumena)
  • 3 sladki feferoni
  • 10 paradižnikov češnjevcev
  • 5 majhnih šalotk
  • 1 sesekljan strok česna
  • ¼ pora
  • sol
  • poper
  • 1 vejica svežih zelišč (šatraj, timijan)
  • olje po želji
osvezilni-zeliscni-koktajli

Okusi narave, ujeti v požirku: osvežilni zeliščni koktajli

Zeliščni koktajli so prava poslastica za vse čute – očarajo z bogatimi okusi, omamnimi vonji in estetskim videzom. Poleg tega lahko skrbno izbrana zelišča na pivca učinkujejo blagodejno. Farmacevt Samo Kreft in vodja delavnic zeliščnih koktajlov Nataša Sivec sta nam dala nekaj odličnih receptov.

Sestavine

  • 1 piščanec
  • 3 raznobarvne paprike (rdeča, zelena, rumena)
  • 3 sladki feferoni
  • 10 paradižnikov češnjevcev
  • 5 majhnih šalotk
  • 1 sesekljan strok česna
  • ¼ pora
  • sol
  • poper
  • 1 vejica svežih zelišč (šatraj, timijan)
  • olje po želji

Postopek

1

Piščanca očistimo, nasolimo in popramo. Damo ga na pekač, pokapljamo z oljem in pečemo na 180 °C pol ure. Medtem paprike razpolovimo, očistimo semen in narežemo na kose. Por očistimo in narežemo na kolobarje.  Ko je na piščanec tričetrt pečen, v pekač dodamo zelišča in posoljeno narezano zelenjavo ter pečemo nadaljnje pol ure, da so vse sestavine hrustljavo spečene.


© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.