© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.

Piščanec s papriko

Piščanec s papriko

Čas priprave 1 h 30 min
Zahtevnost Enostavno
Količina za 4 osebe
Deli recept
Facebook
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli
piscanec s papriko

Sestavine

  • 1 piščanec (pribl. 1,5 kg)
  • 40 g masla
  • 4 žlice olja
  • 1 velika čebula
  • 1 rdeča paprika
  • 1 zelena paprika
  • 1 paradižnik
  • 2 stroka česna
  • 1,25 dl kokošje ali goveje jušne osnove
  • 1,25 dl belega vina
  • ščepec origana
  • sol
  • poper
  • sesekljan peteršilj za posip
steak, meso, grill

Tako ne boste uničili nobenega steaka več

"Obožujem steake, vendar se mi doma pogosto ne posrečijo. Žal mi je vsakega kosa govedine, ki ga uničim, največkrat tako, da ga preveč spečem, zato bi bila hvaležna za nekaj splošnih nasvetov, kako speči popoln steak."

Morski list v malvaziji

Priprava morskega lista za cvrenje v ponvi

Morski list je resnični rolsrojs med ribami, zato je edino prav, da ga pripravimo čim preprosteje, saj lahko le tako zares uživamo v njegovem okusu. Da bi v obrok vnesli malo drame, preizkusite ta kuharski trik za popolno pripravo.

Sestavine

  • 1 piščanec (pribl. 1,5 kg)
  • 40 g masla
  • 4 žlice olja
  • 1 velika čebula
  • 1 rdeča paprika
  • 1 zelena paprika
  • 1 paradižnik
  • 2 stroka česna
  • 1,25 dl kokošje ali goveje jušne osnove
  • 1,25 dl belega vina
  • ščepec origana
  • sol
  • poper
  • sesekljan peteršilj za posip

Postopek

1

Čebulo olupimo in drobno sesekljamo, česen olupimo in narežemo na tanke rezinice. Paprike operemo, razpolovimo, odstranimo semenje in jih narežemo na kocke. Paradižnike na hitro potopimo v vrelo vodo, olupimo, razpolovimo, odstranimo semenje in jih prav tako narežemo na kocke. Piščanca razrežemo na štiri dele, operemo v hladni vodi, dobro osušimo, posolimo in popopramo.

2

V ponvi segrejemo maslo in olje. Dodamo piščančje četrtine in jih popečemo z vseh strani, potem pa pečemo približno 25 minut v prej ogreti pečici pri 200 °C, da postanejo zlato rjave. Meso vzamemo iz ponve in ga damo na toplo.

3

V soku od pečenja čebulo svetlo rumeno prepražimo, dodamo česen in papriko, vse skupaj še malo pražimo in zalijemo z belim vinom. Dodamo paradižnikove kocke in začinimo s soljo, poprom in origanom. Na koncu zalijemo s kokošjo ali govejo juho, na hitro zavremo in položimo piščančje meso za kratek čas v omako. Četrtine piščanca serviramo z omako, posipamo s peteršiljem in takoj postrežemo s poljubnimi testeninami.


© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.