
Piščanec s papriko
Piščanec s papriko

Sestavine
- 1 piščanec (pribl. 1,5 kg)
- 40 g masla
- 4 žlice olja
- 1 velika čebula
- 1 rdeča paprika
- 1 zelena paprika
- 1 paradižnik
- 2 stroka česna
- 1,25 dl kokošje ali goveje jušne osnove
- 1,25 dl belega vina
- ščepec origana
- sol
- poper
- sesekljan peteršilj za posip

Kakšna je razlika med pekačem in obročem za peko
Ste se tudi vi že kdaj vprašali enako kot naša bralka: "Zakaj v nekaterih receptih za pripravo torte potrebujemo navaden okrogel pekač za biskvit, kdaj drugič pa samo obroč?"

Picerija D10's - čista desetica na Pagu
Odkrili smo najboljšo picerijo na otoku Pagu in zagotovo eno najboljših v Dalmaciji

5 načinov, kako pripraviti piščanca poleti
Piščančje meso je zaradi svoje nežne teksture, nizke vsebnosti maščob in vsestranske uporabe ena najbolj priročnih sestavin poletne kuhinje.
Sestavine
- 1 piščanec (pribl. 1,5 kg)
- 40 g masla
- 4 žlice olja
- 1 velika čebula
- 1 rdeča paprika
- 1 zelena paprika
- 1 paradižnik
- 2 stroka česna
- 1,25 dl kokošje ali goveje jušne osnove
- 1,25 dl belega vina
- ščepec origana
- sol
- poper
- sesekljan peteršilj za posip
Postopek
Čebulo olupimo in drobno sesekljamo, česen olupimo in narežemo na tanke rezinice. Paprike operemo, razpolovimo, odstranimo semenje in jih narežemo na kocke. Paradižnike na hitro potopimo v vrelo vodo, olupimo, razpolovimo, odstranimo semenje in jih prav tako narežemo na kocke. Piščanca razrežemo na štiri dele, operemo v hladni vodi, dobro osušimo, posolimo in popopramo.
V ponvi segrejemo maslo in olje. Dodamo piščančje četrtine in jih popečemo z vseh strani, potem pa pečemo približno 25 minut v prej ogreti pečici pri 200 °C, da postanejo zlato rjave. Meso vzamemo iz ponve in ga damo na toplo.
V soku od pečenja čebulo svetlo rumeno prepražimo, dodamo česen in papriko, vse skupaj še malo pražimo in zalijemo z belim vinom. Dodamo paradižnikove kocke in začinimo s soljo, poprom in origanom. Na koncu zalijemo s kokošjo ali govejo juho, na hitro zavremo in položimo piščančje meso za kratek čas v omako. Četrtine piščanca serviramo z omako, posipamo s peteršiljem in takoj postrežemo s poljubnimi testeninami.