
Piščanec z vrtnimi zelišči
Kosilo z domačimi zelišči bo še bolj slastno
Piščanec z vrtnimi zelišči
Kosilo z domačimi zelišči bo še bolj slastno

Sestavine
- 3 šopki vrtnih zelišč, npr. bazilika, timijan, pehtran
- 1 cel očiščen piščanec, težak pribl. 1,8 kg
- oljčno olje
- 1 limona
- 2 stroka česna
- 600 g manjšega krompirja
- 4 šopki češnjevega paradižnika z vejicami vred
- sol
- poper
- malo nasekljanih zelišč za posip

Če je vaš tofu brez okusa, ga niste pripravili pravilno
Poletje je čas za žar in piknike. Ti pa niso rezervirani, samo za mesojedce, na žaru se da odlično pripraviti tudi veganski tofu. Za vas smo rpipravili nekaj trikov kako pripraviti popoln tofu na žaru.

Priprava morskega lista za cvrenje v ponvi
Morski list je resnični rolsrojs med ribami, zato je edino prav, da ga pripravimo čim preprosteje, saj lahko le tako zares uživamo v njegovem okusu. Da bi v obrok vnesli malo drame, preizkusite ta kuharski trik za popolno pripravo.

Cmoki iz krompirjevega testa, kot jih je znala pripraviti le babica
Recept za cmoke iz krompirjevega testa s sadnim nadevom in maslenimi drobtinami je poklon tradiciji, ki nas vrne v poletni čas, preživet v kuhinjah naših babic.
Sestavine
- 3 šopki vrtnih zelišč, npr. bazilika, timijan, pehtran
- 1 cel očiščen piščanec, težak pribl. 1,8 kg
- oljčno olje
- 1 limona
- 2 stroka česna
- 600 g manjšega krompirja
- 4 šopki češnjevega paradižnika z vejicami vred
- sol
- poper
- malo nasekljanih zelišč za posip
Postopek
Pečico segrejemo na 220 °C. Zelišča operemo in jim osmukamo lističe. Skupaj z na četrtine narezano limono in strokoma česna jih damo v votlino piščanca. Kožo premažemo z oljčnim oljem in začinimo s soljo in poprom. Piščanca položimo na velik pekač in ga damo za pol ure v pečico.
Temperaturo nato zmanjšamo na 200 °C. Piščanca vzamemo iz pečice, ga obložimo z opranim neolupljenim krompirjem, dodamo oljčno olje in pečemo še pol ure.
Piščancu in krompirju dodamo opran paradižnik in pečemo še 10 minut oziroma tako dolgo, da se paradižnik zmehča in piščanec do konca speče. Vse skupaj pustimo počivati 10 minut, nato piščanca posujemo z nasekljanimi zelišči, poškropimo z malo olja in postrežemo.