
Hrustljave piščančje prsi z avokadovo solato in tortiljevim čipsom
Hrustljave piščančje prsi z avokadovo solato in tortiljevim čipsom

Sestavine
- 4 fileji piščančjih prsi brez kože
- 200 g tortiljevega čipsa
- 1,5 žličke blagega čilija v prahu
- 1 stepeno jajce
solata
- 2 avokada
- 4 paradižniki
- ½ rdeče čebule
- sok 1 limete
- sol

To je sadež, ki ga je vredno imeti poleti v kuhinji
Če ste se že znašli pred rezino limete, iz katere niste mogli iztisniti več kot le nekaj kapljic soka, niste edini. Marsikoga limete spravijo ob živce, naša bralka nas je vprašala, zakaj je temu tako.

Slastne kombinacije sira in zelenjave, ki vedno navdušujo
Polnjen slan kolaček ali pečene jajčevce lahko ponudite kot zanimive predjedi.

Naredite preprosto bogato domačo majonezo
Zakaj bi kupovali majonezo, če jo lahko res preprosto pripravite doma? Sledite našim fotografijam korak za korakom in na pikniku presenetite z domačo majonezo.
Sestavine
- 4 fileji piščančjih prsi brez kože
- 200 g tortiljevega čipsa
- 1,5 žličke blagega čilija v prahu
- 1 stepeno jajce
solata
- 2 avokada
- 4 paradižniki
- ½ rdeče čebule
- sok 1 limete
- sol
Postopek
Pečico segrejemo na 220 °C. Pekač obložimo s papirjem za peko. Piščančje prsi po sredini prečno razpolovimo tako, da dobimo dva enako velika piščančja zrezka.
80 g čipsa z drobimo tako, da dobimo grobe drobtine in manjše lističe, preostali čips prihranimo. Zdrobljen čips damo v skledo z žličko čilija in malo soli ter dobro premešamo. Piščančje zrezke povaljamo v stepenem jajcu, preostanek jajca pa zmešamo z zdrobljenim začinjenim čipsom. Vsak zrezek nato položimo v skledo z zdrobljenim čipsom in malo pritisnemo, da se ga oprime hrustljava skorja. Zrezke položimo na pekač in pečemo v pečici približno 12 minut.
Medtem avokado olupimo in ga narežemo na večje kose. Prav tako na večje kose narežemo opran paradižnik. Čebulo olupimo in narežemo na tanke rezine. Preostali čili zmešamo z limetinim sokom in vse skupaj začinimo s soljo. Pripravljen preliv zmešamo z avokadom, paradižnikom in čebulo. Na postrežne krožnike položimo po dva hrustljavo pečena piščančja zrezka in dodamo zvrhano žlico solate. Zraven postrežemo prihranjen tortiljev čips.