
Kaj boste skuhali danes?
Hrustljava bulgurjeva solata
Hrustljava bulgurjeva solata

Sestavine
- 200 g bulgurja
- 150 g zamrznjenih izluščenih sojinih zrn (edamame)
- 2 papriki
- 150 g redkvic
- 75 g celih blanširanih mandljev
- prgišče drobno sesekljane mete
- prgišče drobno sesekljanega peteršilja
- 2 pomaranči
- 3 žlice ekstra deviškega oljčnega olja
- sol in poper

Preproste jesenske sladice, ki jih pripravljamo vsako sezono
Krajši sivi dnevi hitro prebudijo otožne misli. Preženite jih s toplino, ki jo prinašajo fine sladice iz sezonskega sadja in plodov.

Žlikrofi po nemško: slastni žepki maultaschen
Maultaschen so žlikrofi, značilni za švabsko kuhinjo. Tradicionalno pripravljajo nadev iz mletega mesa, špinače in zelišč, mi pa smo tokrat raje izbrali jesenske okuse.

Hrana za srečno črevesje: recepti za lažjo prebavo
Mirna prebava se začne že v ustih. Dietetičarki Sandra Strehle in Christiane Schäfer razkrivata preproste korake in recepte za zdravo, zadovoljno črevesje.
Sestavine
- 200 g bulgurja
- 150 g zamrznjenih izluščenih sojinih zrn (edamame)
- 2 papriki
- 150 g redkvic
- 75 g celih blanširanih mandljev
- prgišče drobno sesekljane mete
- prgišče drobno sesekljanega peteršilja
- 2 pomaranči
- 3 žlice ekstra deviškega oljčnega olja
- sol in poper
Postopek
Bulgur skuhamo po navodilih na ovitku, ga odcedimo in stresemo v veliko servirno skledo, kjer naj se ohladi. Medtem stresemo sojina zrna v skledico, jih prelijemo z vrelo vodo, počakamo minuto, nato jih odcedimo. Papriki prečno narežemo na rezine in jima odstranimo semena. Redkvice narežemo na tanke rezine. Stresemo jih k bulgurju skupaj s sojinimi zrni, papriko, mandlji, meto in peteršiljem.
Olupimo eno pomarančo, pazljivo izrežemo krhlje iz kožice in jih dodamo solati. Sok druge pomaranče stisnemo v kozarček od marmelade, prilijemo olje, dodamo sol in po želji poper ter krepko pretresemo, da nastane emulzija. Prelijemo po solati, dobro premešamo in ponudimo.
edamame
Sojina zrna lahko nadomestimo z mladim grahom ali bobom.
Podobni recepti
Priljubljeni recepti
Solata iz cvetače in čičerke po orientalsko
Ribja juha in poširani fileji morskega lista
Kostanjeva torta z marmelado
Jabolčni kolač s cimetom
Klasično kombinacijo - jabolka in cimet - smo združili v kolaču, ki ogreje dušo.