
Hrustljava bulgurjeva solata
Hrustljava bulgurjeva solata

Sestavine
- 200 g bulgurja
- 150 g zamrznjenih izluščenih sojinih zrn (edamame)
- 2 papriki
- 150 g redkvic
- 75 g celih blanširanih mandljev
- prgišče drobno sesekljane mete
- prgišče drobno sesekljanega peteršilja
- 2 pomaranči
- 3 žlice ekstra deviškega oljčnega olja
- sol in poper

Kaj bo danes za kosilo? Tole odlično jed smo izbrali za vas
Dovolite nam, da vam tu in tam pomagamo razrešiti večno dilemo – kaj bo za kosilo. Izbrali smo odlično kosilo s piščancem, pripravljeno v manj kot 45 minutah.

Kremšnitina sestrična? Spoznajte mille-feuille ali tisočlistno rezino
So Francozi nesporni prvaki v slaščičarstvu? Ko se mille-feuille ali tisočlistna rezina v ustih zdrobi v tisoče maslenih konfetov, se nam že zdi tako.

Popolna slaščičarska krema
Slaščičarska krema (francosko crème patissière) je ena od osnov, brez katerih pri pripravi kremnih slaščic ne gre (če ne iščemo bližnjic s kupljenimi kremami).
Sestavine
- 200 g bulgurja
- 150 g zamrznjenih izluščenih sojinih zrn (edamame)
- 2 papriki
- 150 g redkvic
- 75 g celih blanširanih mandljev
- prgišče drobno sesekljane mete
- prgišče drobno sesekljanega peteršilja
- 2 pomaranči
- 3 žlice ekstra deviškega oljčnega olja
- sol in poper
Postopek
Bulgur skuhamo po navodilih na ovitku, ga odcedimo in stresemo v veliko servirno skledo, kjer naj se ohladi. Medtem stresemo sojina zrna v skledico, jih prelijemo z vrelo vodo, počakamo minuto, nato jih odcedimo. Papriki prečno narežemo na rezine in jima odstranimo semena. Redkvice narežemo na tanke rezine. Stresemo jih k bulgurju skupaj s sojinimi zrni, papriko, mandlji, meto in peteršiljem.
Olupimo eno pomarančo, pazljivo izrežemo krhlje iz kožice in jih dodamo solati. Sok druge pomaranče stisnemo v kozarček od marmelade, prilijemo olje, dodamo sol in po želji poper ter krepko pretresemo, da nastane emulzija. Prelijemo po solati, dobro premešamo in ponudimo.
edamame
Sojina zrna lahko nadomestimo z mladim grahom ali bobom.