
Kaj boste skuhali danes?
Lubenična "pica"
Pripravite pico, ki bo osvežila in požela navdušenje tako mladih kot starih.
Lubenična "pica"
Pripravite pico, ki bo osvežila in požela navdušenje tako mladih kot starih.

Sestavine
- 1 kolut lubenice
- 120 g ananasa v koščkih
- nekaj vejic koriandra ali lističev tajske bazilike
- 1–2 žlički popraženih kokosovih ostružkov (čipsa)
- sok in naribana lupinica 1⁄2 bio limete
- 1 žlica medu
- sveže strt črni poper

Tri specialitete, ki jih morate poskusiti
Vonj po hrustljavih cvrtih inčunih bo za mizo zagotovo privabil tudi najbolj izbirčne jedce.

Triki in nasveti za vlaganje in shranjevanje živil
Jesenski meseci prinašajo obilje pridelkov, ki so dozoreli čez poletje. Da bi te dobrote ohranili tudi v hladnejših mesecih se poslužite različnih metod shranjevanja, ki so precej preproste, če le poznate nekaj trikov.

Topel, hrustljav in dišeč: bučni drobljenec, ki ogreje dušo
Bi radi svoje goste presenetili z malce drugačno, a vseeno zelo okusno sladico? Postrezite jim bučni drobljenec.
Sestavine
- 1 kolut lubenice
- 120 g ananasa v koščkih
- nekaj vejic koriandra ali lističev tajske bazilike
- 1–2 žlički popraženih kokosovih ostružkov (čipsa)
- sok in naribana lupinica 1⁄2 bio limete
- 1 žlica medu
- sveže strt črni poper
Postopek
Kolut lubenice narežemo na trikotnike, tako kot bi narezali pico, in jih položimo na desko. Posujemo jih s koščki ananasa, lističi koriandra ali tajske bazilike in kokosovimi ostružki. Limetin sok pomešamo z medom in mešanico pokapamo po vrhu »pice«. Posujemo s sveže strtim črnim poprom in limetino lupinico.
Priljubljeni recepti
Pečene bučke in stročji fižol v solati z albuminsko skuto
Špageti z bučkami in panceto
Špageti sodijo med najbolj priljubljene testenine. Modro je upoštevati nekaj pravil, da bodo karseda teknili. Osnovno pravilo veli, da se špagete (enako velja za druge vrste testenin) vedno skuha na zob, po navodilu na embalaži.