© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.

Lubenična "pica"

Pripravite pico, ki bo osvežila in požela navdušenje tako mladih kot starih.

Lubenična "pica"

Pripravite pico, ki bo osvežila in požela navdušenje tako mladih kot starih.

Čas priprave 10 min
Zahtevnost Enostavno
Količina 1-2 osebi
Oznake
Deli recept
Facebook
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli

Sestavine

  • 1 kolut lubenice
  • 120 g ananasa v koščkih
  • nekaj vejic koriandra ali lističev tajske bazilike
  • 1–2 žlički popraženih kokosovih ostružkov (čipsa)
  • sok in naribana lupinica 1⁄2 bio limete
  • 1 žlica medu
  • sveže strt črni poper
benedict, holandsk

Ta trik je nujen za dobro holandsko omako

Prečiščeno maslo je čista maščoba, pridobljena iz masla, brez vseh trdnih delcev (ogljikovih hidratov, beljakovin, holesterola in vode). Odlično je za pripravo različnih omak, kot je na primer holandska omaka.

Sestavine

  • 1 kolut lubenice
  • 120 g ananasa v koščkih
  • nekaj vejic koriandra ali lističev tajske bazilike
  • 1–2 žlički popraženih kokosovih ostružkov (čipsa)
  • sok in naribana lupinica 1⁄2 bio limete
  • 1 žlica medu
  • sveže strt črni poper

Postopek

1

Kolut lubenice narežemo na trikotnike, tako kot bi narezali pico, in jih položimo na desko. Posujemo jih s koščki ananasa, lističi koriandra ali tajske bazilike in kokosovimi ostružki. Limetin sok pomešamo z medom in mešanico pokapamo po vrhu »pice«. Posujemo s sveže strtim črnim poprom in limetino lupinico.


© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.