
Skutni cmočki s čemažem
Skutni cmočki s čemažem

Sestavine
- 1 kg sladke (albuminske) skute
- 200 g ostre moke
- 50 g sesekljanega čemaža
- 5 jajc
- sol
- 100 g masla
- 100 g dimljene skute

Festival Wild West Fest on Fire 2025
Ta konec tedna vrhunska zabava ob Zbiljskem jezeru - trije dnevi countryja, kavbojskih plesov in pravih BBQ dobrot!

Top destinacije za popoln piknik
Ker gorčice, ajvarji in morda še kakšen namaz s papriko ne manjkajo na nobenem slovenskem pa tudi marsikaterem italijanskem pikniku, vas bomo poskusili navdihniti za piknik, tako da vam predstavimo, kako zabavno je lahko narediti piknik na različnih destinacijah. Morda boste po povratku doma poustvarili nekatere njihove edinstvene tradicije? Tukaj so naše najljubše destinacije za piknik.

Vse, kar morate vedeti o balzamičnem kisu
Iz italijanske pokrajine Emilija - Romanja, natančneje iz Modene, prihaja eden najbolj cenjenih krovcev italijanske kulinarične dediščine – tradicionalni balzamični kis.
Sestavine
- 1 kg sladke (albuminske) skute
- 200 g ostre moke
- 50 g sesekljanega čemaža
- 5 jajc
- sol
- 100 g masla
- 100 g dimljene skute
Postopek
Sladko skuto prepasiramo, dodamo jajca, ostro moko, sesekljani čemaž in sol. Premešamo in oblikujemo cmočke. Oblikovane postavimo za 1 uro v hladilnik. Kuhamo jih v slanem kropu približno 3 minute oziroma toliko časa), da priplavajo na površino vode.
Povaljamo jih po raztopljenem maslu in na koncu potrosimo še z naribano dimljeno skuto.