© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.

Skutni cmočki s čemažem

Skutni cmočki s čemažem

Čas priprave /
Zahtevnost Enostavno
Količina za 8 oseb
Deli recept
Facebook
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli
skutni cmocki s cemazem

Sestavine

  • 1 kg sladke (albuminske) skute
  • 200 g ostre moke
  • 50 g sesekljanega čemaža
  • 5 jajc
  • sol
  • 100 g masla
  • 100 g dimljene skute
benedict, holandsk

Ta trik je nujen za dobro holandsko omako

Prečiščeno maslo je čista maščoba, pridobljena iz masla, brez vseh trdnih delcev (ogljikovih hidratov, beljakovin, holesterola in vode). Odlično je za pripravo različnih omak, kot je na primer holandska omaka.

Sestavine

  • 1 kg sladke (albuminske) skute
  • 200 g ostre moke
  • 50 g sesekljanega čemaža
  • 5 jajc
  • sol
  • 100 g masla
  • 100 g dimljene skute

Postopek

1

Sladko skuto prepasiramo, dodamo jajca, ostro moko, sesekljani čemaž in sol. Premešamo in oblikujemo cmočke. Oblikovane postavimo za 1 uro v hladilnik. Kuhamo jih v slanem kropu približno 3 minute oziroma toliko časa), da priplavajo na površino vode.

2

Povaljamo jih po raztopljenem maslu in na koncu potrosimo še z naribano dimljeno skuto.


© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.