Kaj boste skuhali danes?
Svinjski file z mareličnim nadevom
Svinjski file z mareličnim nadevom
Sestavine
- 1 žlička semen kumina
- 100 g suhih marelic
- 400 g pustega svinjskega fileja
- 1 žlica sončničnega olja
- 1,5 dl desertnega vina (npr. marsala, madeira, portovec)
- 1 vejica rožmarina
- sol
- poper
Domači ferrero, ki se bo kar topil v ustih
Če si letos za praznike želite nekaj drugačnega od klasičnih piškotov, je domača različica priljubljenih čokoladnih kroglic popolna za slaščičarski izziv.
Pozabite na tatarski biftek, ta prigrizek je hit decembra
Pečen brie je hiter in preprost praznični prigrizek, ki vedno navduši. Idealen za nenapovedane goste, praznične večere in sproščena druženja doma.
Le 10 minut za beljakovinsko bogat zajtrk
Kosmiče lahko pripravimo na milijon različnih načinov. Če jih namočimo čez noč (overnight oats) in dodamo beljakovine v prahu, bo zajtrk še bolj uravnotežen in nasiten.
Sestavine
- 1 žlička semen kumina
- 100 g suhih marelic
- 400 g pustega svinjskega fileja
- 1 žlica sončničnega olja
- 1,5 dl desertnega vina (npr. marsala, madeira, portovec)
- 1 vejica rožmarina
- sol
- poper
Postopek
Pečico segrejemo na 200 °C. Semena kumina rahlo popražimo v ponvi. Skupaj s suhimi marelicami jih stresemo v multipraktik in drobno sesekljamo, ne sme pa nastati gladka masa. Svinjino po dolgem prerežemo, tako da se na eni strani meso še drži skupaj, in jo razpremo kot knjigo. Meso solimo in popramo, vzdolž sredine razporedimo marelični nadev, nato meso spet preganemo, da ovijemo nadev, in ga zavežemo s kuhinjsko vrvico.
V ponvi segrejemo olje in na njem popečemo meso z vseh strani, trajalo bo kakih 5 minut. Meso vzamemo iz ponve, ga položimo v pekač in ohlapno pokrijemo z aluminijasto folijo. Postavimo v pečico in pečemo 10 do 15 minut oziroma toliko časa, da je meso ravno pečeno.
Medtem v ponev dodamo v ino in rožmarin ter zavremo. Ob nežnem vrenju kuhamo 5 minut oziroma tako dolgo, da dobimo omako. Meso vzamemo iz pečice in pustimo, da počiva 5 minut, nato ga narežemo na rezine. Sokove od pečenja prilijemo omaki, odstranimo rožmarin, z omako prelijemo meso in ponudimo. Kot priloga sta odlična pečen krompir in zelena solata.
Podobni recepti
Priljubljeni recepti
Lignji, polnjeni z bučkami in parmezanom
Lignji so odlični za vsak letni čas, saj jih v ribarnicah kot po čarovniji nikoli ne zmanjka!
Kumarična solata z grahom
Špageti z lešniki in origanom
Lešniki in origano se zdijo malce nenavadna kombinacija, a nas je navdušila!