
Za to juho lahko uporabimo tudi ostanke pečenega purana ali piščanca.
Sestavine
- 1 šop mlade čebulice
- 4 majhni korenčki
- 1,2 l piščančje jušne osnove
- 150 g jajčnih rezancev
- 200 g natrganega kuhanega puranjega (ali piščančjega) mesa
- 200 g zamrznjenega graha
Preberite tudi

Umetnost BBQ – gotovo je, ko je gotovo!
Low&slow BBQ način priprave hrane zahteva svoj čas, ki nas bogato nagradi z okusno pojedino. Bližnjic pa ni.

Polenta: Vse, kar morate vedeti o sortah in pripravi
Rumena, rdeča in bela polenta je nahranila generacije naših prednikov. Briški otroci so stali v vrsti, da bi dobili "škurjo od polente". Jo še znamo skuhati na star način?

Pečenka: vse kar morate vedeti, da bo uspela
Odkrijte skrivnosti popolne pečenke! Naučite se pravilne peke, da bo meso sočno, mehko in polnega okusa – vsakokrat brezhibno!
Sestavine
- 1 šop mlade čebulice
- 4 majhni korenčki
- 1,2 l piščančje jušne osnove
- 150 g jajčnih rezancev
- 200 g natrganega kuhanega puranjega (ali piščančjega) mesa
- 200 g zamrznjenega graha
Postopek
Mlado čebulico narežemo ter ločimo bele in zelene dele. Korenje olupimo in nasekljamo. Jušno osnovo zavremo in dodamo korenje. Kuhamo 4 minute, nato dodamo rezance in kuhamo še 3 minute. Vmešamo meso, grah in bele dele čebulice ter segrevamo 1 minuto oziroma tako dolgo, da so vse sestavine vroče. Juho razdelimo po skodelicah, jo potresemo z zelenimi deli čebulice in postrežemo.
Nasvet
Če želimo, da je juha bolj pekoča, jo lahko začinimo z nekaj rezinicami rdečega čilija, ingver in koriander pa jo navdata še z dodatnim azijskim pridihom.