
Hitra puranja juha z rezanci
Hitra, poceni in zdrava
Hitra puranja juha z rezanci
Hitra, poceni in zdrava

Za to juho lahko uporabimo tudi ostanke pečenega purana ali piščanca.
Sestavine
- 1 šop mlade čebulice
- 4 majhni korenčki
- 1,2 l piščančje jušne osnove
- 150 g jajčnih rezancev
- 200 g natrganega kuhanega puranjega (ali piščančjega) mesa
- 200 g zamrznjenega graha

Pavlova z rdečim ribezom
V ustih se bo stopila kot sladoled. To je popolna poletna sladica. Odlična rešitev, kadar smo za drugo jed porabili rumenjake, ostali pa so nam beljaki.

Poletje na žlico: boranja, okusna poletna klasika, ki jo obožujemo
Tudi poleti imamo radi enolončnice, še posebej boranjo, katere glavna sestavina je stročji fižol.

Joe Zavala vas nauči veščin pravega BBQ
V Slovenijo avgusta prihaja znameniti pitmaster iz Teksasa, hišni chef ekip Dallas Mavericks in Dallas Cowboys Joe Zavala. Svoje BBQ mojstrstvo bo pokazal na festivalu Wild West Fest On Fire 2025.
Sestavine
- 1 šop mlade čebulice
- 4 majhni korenčki
- 1,2 l piščančje jušne osnove
- 150 g jajčnih rezancev
- 200 g natrganega kuhanega puranjega (ali piščančjega) mesa
- 200 g zamrznjenega graha
Postopek
Mlado čebulico narežemo ter ločimo bele in zelene dele. Korenje olupimo in nasekljamo. Jušno osnovo zavremo in dodamo korenje. Kuhamo 4 minute, nato dodamo rezance in kuhamo še 3 minute. Vmešamo meso, grah in bele dele čebulice ter segrevamo 1 minuto oziroma tako dolgo, da so vse sestavine vroče. Juho razdelimo po skodelicah, jo potresemo z zelenimi deli čebulice in postrežemo.
Nasvet
Če želimo, da je juha bolj pekoča, jo lahko začinimo z nekaj rezinicami rdečega čilija, ingver in koriander pa jo navdata še z dodatnim azijskim pridihom.