© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.

Kuhana govedina s toplim jabolčnim hrenom

Jabolka se dobro podajo tudi kot priloga k mesnim jedem.

Kuhana govedina s toplim jabolčnim hrenom

Jabolka se dobro podajo tudi kot priloga k mesnim jedem.

Čas priprave /
Zahtevnost Enostavno
Količina za 4 osebe
Deli recept
Facebook
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli
kuhana-govedina-s-toplim-jabolcnim-hrenom_558x620_acf_cropped

Sestavine

  • 500 g govejega mesa
  • jušna zelenjava (korenček, šalotka, zélena, rumena koleraba, por)
  • 1,5 litra goveje juhe
  • 2 žlici sladke začimbne gorčice
  • 8 jabolk
  • cimetova skorjica
  • 3 klinčki
  • sok 1 limone
  • 4 žlice kristalnega sladkorja
  • 0,4 dl jabolčnega žganja
  • 4 žlice sveže naribanega hrena
  • sol
  • poper
  • narezan drobnjak
babicina shramba Shutter.jpg

Slasten namaz iz pečenih paprik

To je preprost in varčen, a res okusen in zdrav namaz iz pečenih paprik. Vsi poznamo ajvar, ki tudi vsebuje pečene paprike (poleg drugih sestavin). Ta namaz je po teksturi bolj grob in seveda čisto drugačnega okusa.

Sestavine

  • 500 g govejega mesa
  • jušna zelenjava (korenček, šalotka, zélena, rumena koleraba, por)
  • 1,5 litra goveje juhe
  • 2 žlici sladke začimbne gorčice
  • 8 jabolk
  • cimetova skorjica
  • 3 klinčki
  • sok 1 limone
  • 4 žlice kristalnega sladkorja
  • 0,4 dl jabolčnega žganja
  • 4 žlice sveže naribanega hrena
  • sol
  • poper
  • narezan drobnjak

Postopek

1

Meso damo z jušno zelenjavo v vročo govejo juho in ga do mehkega skuhamo; v juhi naj se ohladi.

2

Jabolka olupimo in odstranimo peščišča. Lupine kuhamo v pol litra vode, ki smo ji dodali cimetovo skorjico, klinčke, limonov sok in kristalni sladkor. Ko se lupine v prevretku ohladijo, vse skupaj pretlačimo in vmešamo jabolčno žganje. V hladno jabolčno osnovo naribamo jabolka ter vse skupaj začinimo s hrenom, soljo in poprom. Ponovno močno segrejemo in po okusu začinimo.

3

Kuhano govedino narežemo na rezine, v juhi segrejemo, nato pa dobro odcedimo in rezine tanko namažemo z začimbno gorčico. Rezine govejega mesa serviramo na krožnike s pripravljenim jabolčnim hrenom; potresemo s kolobarčki drobnjaka in ponudimo.


© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.