
Kaj boste skuhali danes?
Čokoladni kolač s pisanim posipom
Zabavnih pisanih mrvic ni nikoli preveč! Ta trditev še posebej drži, kadar so posute po čokoladi …
Čokoladni kolač s pisanim posipom
Zabavnih pisanih mrvic ni nikoli preveč! Ta trditev še posebej drži, kadar so posute po čokoladi …

Sestavine
- 200 g jedilne čokolade
- 200 g masla
- 200 g svetlega sladkorja muskovado
- 1 dl kisle smetane
- 2 razžvrkljani jajci
- 200 g moke
- 1 žlička pecilnega praška
- 5 žlic kakava v prahu
- pisane mrvice za posip
obliv
- 100 g jedilne čokolade
- 170 g sladke smetane
- 100 g masla

Preprost recept za šnite, ki vedno navdušijo
Kruhove šnite niso le odličen način, kako porabiti kruh, so tudi odlična ideja za počasen začetek dneva v dobri družbi.

Ajvar, lutenica ali pindžur? Domače klasike, ki ne grejo nikoli iz mode
Dišeče kuhinje, zasedeni štedilniki in police, polne kozarcev. Marsikdo se z nostalgijo spomni jesenskih dni, ko je bila priprava ozimnice skoraj obvezen del vsakdana.

Je vsaka buča užitna?
Buče so brez dvoma ena izmed najbolj prepoznavnih jesenskih pridelkov, ki pa jih v resnici lahko uporabljamo skozi vse leto, če jih pravilno hranimo.
Sestavine
- 200 g jedilne čokolade
- 200 g masla
- 200 g svetlega sladkorja muskovado
- 1 dl kisle smetane
- 2 razžvrkljani jajci
- 200 g moke
- 1 žlička pecilnega praška
- 5 žlic kakava v prahu
- pisane mrvice za posip
obliv
- 100 g jedilne čokolade
- 170 g sladke smetane
- 100 g masla
Postopek
Pečico segrejemo na 160 °C. Model, velik 22 x 22, cm obložimo s papirjem za peko. V veliko kozico damo čokolado, maslo, sladkor in 1 dl vroče vode ter vse skupaj nežno segrevamo, da se raztopi. Raztopljeno pustimo počivati 2 minuti, nato v čokoladno mešanico vmešamo še kislo smetano in jajca.
Dodamo še presejano moko s pecilnim praškom in kakav v prahu ter z metlico le toliko stepemo, da dobimo homogeno testo brez grudic. Testo vlijemo v pripravljen model in pečemo 50 do 55 minut, da palčka, ki jo zapičimo v testo in nato izvlečemo, ostane čista. Biskvit v modlu postavimo na kuhinjsko rešetko, da se ohladi.
Medtem ko se biskvit peče, pripravimo še obliv tako, da nad soparo vse sestavine raztopimo. Raztopljeno odstranimo z ognja in le toliko ohladimo, da dobimo lepo mazavo kremo.
Ohlajen biskvit iz modla zvrnemo na delovno površino in odstranimo papir za peko. Po vrhu namažemo čokoladni obliv in ga posujemo s pisanimi mrvicami ali kakšnim drugim sladkornim posipom. Kolač narežemo na trikotnike ali pravokotnike in postrežemo.
Podobni recepti
Priljubljeni recepti
Kremna zelenjavna juha »5 na dan«
Kremna zelenjavna juha, ki bo okrepila imunski sistem