© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.

Čokoladni kolač s pisanim posipom

Zabavnih pisanih mrvic ni nikoli preveč! Ta trditev še posebej drži, kadar so posute po čokoladi …

Čokoladni kolač s pisanim posipom

Zabavnih pisanih mrvic ni nikoli preveč! Ta trditev še posebej drži, kadar so posute po čokoladi …

Čas priprave 1 h 20 min
Zahtevnost Enostavno
Količina 12 kosov
Deli recept
Facebook
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli
chocolate fudge cake

Sestavine

  • 200 g jedilne čokolade
  • 200 g masla
  • 200 g svetlega sladkorja muskovado
  • 1 dl kisle smetane
  • 2 razžvrkljani jajci
  • 200 g moke
  • 1 žlička pecilnega praška
  • 5 žlic kakava v prahu
  • pisane mrvice za posip

obliv

  • 100 g jedilne čokolade
  • 170 g sladke smetane
  • 100 g masla
steak, meso, grill

Tako ne boste uničili nobenega steaka več

"Obožujem steake, vendar se mi doma pogosto ne posrečijo. Žal mi je vsakega kosa govedine, ki ga uničim, največkrat tako, da ga preveč spečem, zato bi bila hvaležna za nekaj splošnih nasvetov, kako speči popoln steak."

Morski list v malvaziji

Priprava morskega lista za cvrenje v ponvi

Morski list je resnični rolsrojs med ribami, zato je edino prav, da ga pripravimo čim preprosteje, saj lahko le tako zares uživamo v njegovem okusu. Da bi v obrok vnesli malo drame, preizkusite ta kuharski trik za popolno pripravo.

Sestavine

  • 200 g jedilne čokolade
  • 200 g masla
  • 200 g svetlega sladkorja muskovado
  • 1 dl kisle smetane
  • 2 razžvrkljani jajci
  • 200 g moke
  • 1 žlička pecilnega praška
  • 5 žlic kakava v prahu
  • pisane mrvice za posip

obliv

  • 100 g jedilne čokolade
  • 170 g sladke smetane
  • 100 g masla

Postopek

1

Pečico segrejemo na 160 °C. Model, velik 22 x 22, cm obložimo s papirjem za peko. V veliko kozico damo čokolado, maslo, sladkor in 1 dl vroče vode ter vse skupaj nežno segrevamo, da se raztopi. Raztopljeno pustimo počivati 2 minuti, nato v čokoladno mešanico vmešamo še kislo smetano in jajca.

2

Dodamo še presejano moko s pecilnim praškom in kakav v prahu ter z metlico le toliko stepemo, da dobimo homogeno testo brez grudic. Testo vlijemo v pripravljen model in pečemo 50 do 55 minut, da palčka, ki jo zapičimo v testo in nato izvlečemo, ostane čista. Biskvit v modlu postavimo na kuhinjsko rešetko, da se ohladi.

3

Medtem ko se biskvit peče, pripravimo še obliv tako, da nad soparo vse sestavine raztopimo. Raztopljeno odstranimo z ognja in le toliko ohladimo, da dobimo lepo mazavo kremo.

4

Ohlajen biskvit iz modla zvrnemo na delovno površino in odstranimo papir za peko. Po vrhu namažemo čokoladni obliv in ga posujemo s pisanimi mrvicami ali kakšnim drugim sladkornim posipom. Kolač narežemo na trikotnike ali pravokotnike in postrežemo.


© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.