
Govedina stroganov z zeliščnimi rezanci
Pripravimo govedino malo drugače
Govedina stroganov z zeliščnimi rezanci
Pripravimo govedino malo drugače

Sestavine
- 400 g očiščenega ramsteka
- 1 žlica masla
- 1 žlica oljčnega olja
- 300 g majhnih šampinjonov
- 400 g širokih rezancev
- 3 sesekljane šalotke
- 1 žlica moke
- 3 dl goveje jušne osnove
- 1 žlica dijonske gorčice
- 1 žlica paradižnikove mezge
- 3 žlice kisle smetane
- majhen šopek sesekljanega peteršilja
- sol
- poper

5 trikov za božanski pečen krompir
Pečen krompir je zagotovo ena najbolj priljubljenih domačih jedi, sploh če je pravilno pečen in dobro začinjen.

Tako se ribe ne bodo prijele na rešetko
Odkrijte preproste trike za popolno ribo na žaru – brez lepljenja, brez razpadanja, z lepo zapečeno kožo in sočnim mesom.

Marmelada ali džem – poznate razliko?
Sezonsko sadje počasi zori in ker ga bo marsikje preveč, da bi ga lahko pojedli, se ga splača skuhati v sladek namaz. Bo to marmelada ali džem?
Sestavine
- 400 g očiščenega ramsteka
- 1 žlica masla
- 1 žlica oljčnega olja
- 300 g majhnih šampinjonov
- 400 g širokih rezancev
- 3 sesekljane šalotke
- 1 žlica moke
- 3 dl goveje jušne osnove
- 1 žlica dijonske gorčice
- 1 žlica paradižnikove mezge
- 3 žlice kisle smetane
- majhen šopek sesekljanega peteršilja
- sol
- poper
Postopek
Meso pred pripravo postavimo za 45 minut v zamrzovalnik, nato ga čim tanjše narežemo, solimo in popramo.
V veliki ponvi z neoprijemljivim dnom segrejemo polovico masla in polovico olja. Zvišamo temperaturo in na hitro v več porcijah z obeh strani popečemo meso. Vzamemo ga iz ponve in prihranimo. V ponvi popečemo še šampinjone in jih odložimo k mesu. Skuhamo rezance.
V ponev dodamo preostalo maslo in olje. Maščobo segrejemo in na njej zarumenimo šalotko. Dodamo moko, jo pražimo eno minuto in nato postopoma dolivamo jušno osnovo. Kuhamo 5 minut, da se omaka zgosti, nato vmešamo gorčico, paradižnikovo mezgo in kislo smetano. Solimo in popramo. Kuhamo še minuto, nato v omako vstavimo meso in gobe.
Testenine odcedimo, zmešamo s polovico peteršilja, razdelimo na krožnike, prelijemo z omako stroganov in posujemo s preostalim peteršiljem.