
Mesne kroglice stroganov
Stroganov je kulinarična institucija, prava ruska klasika! Tale različica s kroglicami mlete govedine bo navdušila vso družino.
Mesne kroglice stroganov
Stroganov je kulinarična institucija, prava ruska klasika! Tale različica s kroglicami mlete govedine bo navdušila vso družino.

Mleto meso uporabimo za krepko enolončnico, ki jo je navdihnila ruska klasika: z gobicami, papriko in kislo smetano.
Sestavine
- 500 g mlete govedine
- malo olja
- 1 rdeča čebula
- 2 stroka česna
- 200 g majhnih šampinjonov
- 2 žlici paradižnikove mezge
- 1 žlica sladke mlete paprike
- 1 žlica moke
- 1 goveja jušna kocka (za 3 dl jušne osnove)
- 1,5 dl kisle smetane
- 1 šopek peteršilja
- sol
- poper
- riž, krompirjev pire ali široki rezanci za prilogo

Tako ne boste uničili nobenega steaka več
"Obožujem steake, vendar se mi doma pogosto ne posrečijo. Žal mi je vsakega kosa govedine, ki ga uničim, največkrat tako, da ga preveč spečem, zato bi bila hvaležna za nekaj splošnih nasvetov, kako speči popoln steak."

Če je vaš tofu brez okusa, ga niste pripravili pravilno
Poletje je čas za žar in piknike. Ti pa niso rezervirani, samo za mesojedce, na žaru se da odlično pripraviti tudi veganski tofu. Za vas smo rpipravili nekaj trikov kako pripraviti popoln tofu na žaru.

Priprava morskega lista za cvrenje v ponvi
Morski list je resnični rolsrojs med ribami, zato je edino prav, da ga pripravimo čim preprosteje, saj lahko le tako zares uživamo v njegovem okusu. Da bi v obrok vnesli malo drame, preizkusite ta kuharski trik za popolno pripravo.
Sestavine
- 500 g mlete govedine
- malo olja
- 1 rdeča čebula
- 2 stroka česna
- 200 g majhnih šampinjonov
- 2 žlici paradižnikove mezge
- 1 žlica sladke mlete paprike
- 1 žlica moke
- 1 goveja jušna kocka (za 3 dl jušne osnove)
- 1,5 dl kisle smetane
- 1 šopek peteršilja
- sol
- poper
- riž, krompirjev pire ali široki rezanci za prilogo
Postopek
Meso solimo in popramo ter oblikujemo mesne kroglice v velikosti oreha. V kozici segrejemo olje in na njem mesne kroglice popečemo po vseh straneh. Vzamemo jih iz kozice in damo na stran.
Čebulo narežemo na trakove, jo damo v kozico in pražimo nekaj minut, da se zmehča. Česen stremo, gobe narežemo na rezine in oboje primešamo čebuli. Pražimo nekaj minut, da se gobe zmehčajo in rahlo rjavo obarvajo. Vmešamo paradižnikovo mezgo, mleto papriko in moko ter eno minuto pražimo, nato postopoma prilivamo jušno osnovo, da dobimo gladko omako. V kozico vrnemo mesne kroglice, pokrijemo in počasi kuhamo 15 minut ali tako dolgo, da se skuhajo.
Vmešamo kislo smetano in večino nasekljanega peteršilja. Začinimo po okusu, posujemo s preostalim peteršiljem in postrežemo z rižem, krompirjevim pirejem ali širokimi rezanci.