© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.

Korenčkov kolač z vaniljevim nadevom

Kolač za katerega sploh ne bodo vedeli, da se notri skriva korenček

Korenčkov kolač z vaniljevim nadevom

Kolač za katerega sploh ne bodo vedeli, da se notri skriva korenček

Čas priprave 1 h 20 min
Zahtevnost Enostavno
Količina 10 kosov
Deli recept
Facebook
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli
korenckov-kolac-z-vaniljevim-nadevom_558x620_acf_cropped

Sestavine

  • 80 g svetlih rozin
  • sok 1 pomaranče
  • 85 g polnozrnate moke
  • 85 g bele moke
  • 170 g svetlo rjavega sladkorja muskovado
  • 1 žlička sode bikarbone
  • 1 žlička mletega cimeta
  • 1 žlička mešanice začimb za medenjake
  • ½ žličke soli
  • 1,25 dl sončničnega olja
  • 2 stepeni jajci
  • 180 g olupljenega korenčka
  • 50 g grobo sesekljanih orehov
  • olje za model
  • orehove polovičke za okras

nadev

  • 85 g kremnega sira (npr. filadelfije ali maskarponeja)
  • 25 g zmehčanega masla
  • 1 žlička vaniljeve arome
  • 180 g sladkorja v prahu
steak, meso, grill

Tako ne boste uničili nobenega steaka več

"Obožujem steake, vendar se mi doma pogosto ne posrečijo. Žal mi je vsakega kosa govedine, ki ga uničim, največkrat tako, da ga preveč spečem, zato bi bila hvaležna za nekaj splošnih nasvetov, kako speči popoln steak."

Morski list v malvaziji

Priprava morskega lista za cvrenje v ponvi

Morski list je resnični rolsrojs med ribami, zato je edino prav, da ga pripravimo čim preprosteje, saj lahko le tako zares uživamo v njegovem okusu. Da bi v obrok vnesli malo drame, preizkusite ta kuharski trik za popolno pripravo.

Sestavine

  • 80 g svetlih rozin
  • sok 1 pomaranče
  • 85 g polnozrnate moke
  • 85 g bele moke
  • 170 g svetlo rjavega sladkorja muskovado
  • 1 žlička sode bikarbone
  • 1 žlička mletega cimeta
  • 1 žlička mešanice začimb za medenjake
  • ½ žličke soli
  • 1,25 dl sončničnega olja
  • 2 stepeni jajci
  • 180 g olupljenega korenčka
  • 50 g grobo sesekljanih orehov
  • olje za model
  • orehove polovičke za okras

nadev

  • 85 g kremnega sira (npr. filadelfije ali maskarponeja)
  • 25 g zmehčanega masla
  • 1 žlička vaniljeve arome
  • 180 g sladkorja v prahu

Postopek

1

Rozine 3 do 4 ure ali čez noč namakamo v pomarančnem soku.

2

Pečico segrejemo na 180 °C. Podolgovat model namastimo z oljem. Korenje naribamo. V veliki skledi zmešamo obe vrsti moke, sladkor, sodo bikarbono, začimbe in sol. V suhe sestavine dodamo olje in stepena jajca, dobro premešamo, nato vmešamo še korenje, orehe in rozine s pomarančnim sokom.

3

Zmes preložimo v pripravljen model, vrh poravnamo in pečemo 1 uro. Z leseno palčko preverimo, ali je biskvit pečen. Zapičimo jo v testo, in ko jo izvlečemo, mora biti čista. Če ni, pustimo biskvit še nekaj minut v pečici. Biskvit nekaj minut ohlajamo v modlu, nato ga previdno zvrnemo na kuhinjsko mrežico in popolnoma ohladimo.

4

Medtem ko se biskvit ohlaja, pripravimo nadev. Kremni sir gladko stepemo z maslom in vaniljevo aromo. Dodamo sladkor v prahu, dobro zmešamo in shranimo v hladilnik do uporabe. Ohlajen biskvit prerežemo. Spodnjo polovico obložimo s polovico nadeva, pokrijemo z zgornjo polovico in še to obložimo z nadevom. Kolač okrasimo tako, da s hrbtno stranjo vilic v kremo zarišemo vrtince in kremo obložimo z orehovimi polovičkami.


© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.