
Kaj boste skuhali danes?
Korenčkov kolač z vaniljevim nadevom
Kolač za katerega sploh ne bodo vedeli, da se notri skriva korenček
Korenčkov kolač z vaniljevim nadevom
Kolač za katerega sploh ne bodo vedeli, da se notri skriva korenček

Sestavine
- 80 g svetlih rozin
- sok 1 pomaranče
- 85 g polnozrnate moke
- 85 g bele moke
- 170 g svetlo rjavega sladkorja muskovado
- 1 žlička sode bikarbone
- 1 žlička mletega cimeta
- 1 žlička mešanice začimb za medenjake
- ½ žličke soli
- 1,25 dl sončničnega olja
- 2 stepeni jajci
- 180 g olupljenega korenčka
- 50 g grobo sesekljanih orehov
- olje za model
- orehove polovičke za okras
nadev
- 85 g kremnega sira (npr. filadelfije ali maskarponeja)
- 25 g zmehčanega masla
- 1 žlička vaniljeve arome
- 180 g sladkorja v prahu

Obožujete cmoke? Potem morate poskusiti ta knedl kolač
Preizkusite recept za slastni knedla kolač, ki je navdušil splet. Sočna kombinacija sliv, vaniljeve kreme in zlatorjavega posipa iz drobtin vas bo navdušila.

Trije posebni recepti s hruškami, ki bodo popestrili vašo ozimnico
Trije posebni recepti, ki bodo popestrili vašo ozimnico - hruškov kompot z ingverjem in cimetom, hruškova marmelada z vaniljo in drzni hruškov čatni.

To je najboljša domača nutela in 5 receptov z lešniki
Tole je naša najboljša domača nutela - boljša od originala! Lešniki pa niso samo za sladice. Odkrijte okusne recepte z lešniki!
Sestavine
- 80 g svetlih rozin
- sok 1 pomaranče
- 85 g polnozrnate moke
- 85 g bele moke
- 170 g svetlo rjavega sladkorja muskovado
- 1 žlička sode bikarbone
- 1 žlička mletega cimeta
- 1 žlička mešanice začimb za medenjake
- ½ žličke soli
- 1,25 dl sončničnega olja
- 2 stepeni jajci
- 180 g olupljenega korenčka
- 50 g grobo sesekljanih orehov
- olje za model
- orehove polovičke za okras
nadev
- 85 g kremnega sira (npr. filadelfije ali maskarponeja)
- 25 g zmehčanega masla
- 1 žlička vaniljeve arome
- 180 g sladkorja v prahu
Postopek
Rozine 3 do 4 ure ali čez noč namakamo v pomarančnem soku.
Pečico segrejemo na 180 °C. Podolgovat model namastimo z oljem. Korenje naribamo. V veliki skledi zmešamo obe vrsti moke, sladkor, sodo bikarbono, začimbe in sol. V suhe sestavine dodamo olje in stepena jajca, dobro premešamo, nato vmešamo še korenje, orehe in rozine s pomarančnim sokom.
Zmes preložimo v pripravljen model, vrh poravnamo in pečemo 1 uro. Z leseno palčko preverimo, ali je biskvit pečen. Zapičimo jo v testo, in ko jo izvlečemo, mora biti čista. Če ni, pustimo biskvit še nekaj minut v pečici. Biskvit nekaj minut ohlajamo v modlu, nato ga previdno zvrnemo na kuhinjsko mrežico in popolnoma ohladimo.
Medtem ko se biskvit ohlaja, pripravimo nadev. Kremni sir gladko stepemo z maslom in vaniljevo aromo. Dodamo sladkor v prahu, dobro zmešamo in shranimo v hladilnik do uporabe. Ohlajen biskvit prerežemo. Spodnjo polovico obložimo s polovico nadeva, pokrijemo z zgornjo polovico in še to obložimo z nadevom. Kolač okrasimo tako, da s hrbtno stranjo vilic v kremo zarišemo vrtince in kremo obložimo z orehovimi polovičkami.
Podobni recepti
Priljubljeni recepti
Čokoladne rezine z višnjami
Kakšne jagode in čokolada, za valentinovo vas bodo tokrat navdušile žametne višnje
Marelice, kuhane v karamelu
Veganska čokoladna krema
Čokoladna krema brez živalskih sestavin? Tudi to je eden od klasičnih veganskih receptov, ki ne sme manjkati v vaši zbirki.