
Dakos (predjed s Krete)
Dakos (predjed s Krete)

Sestavine
- velik ječmenov ali polnozrnat prepečenec (paximadi)
- 2 žlici deviškega oljčnega olja
- 1 paradižnik
- 1 rezina sira feta
- 1 žlička origana ali timijana
- zelene ali črne olive
- kapre po želji
- sol
- poper

Pomežik jeseni: orehove rezine z jabolčnim nadev
Tole je sladek pomežik jeseni. Le kdo se ne bi veselil ... slastnih orehovih rezin z jabolki namreč.

Poenostavite si teden z meal prepom
Če vam pripravljanje hrane in razmišljanje o tem kaj bi sploh jedli vsak dan, predstavlja prevelik stres, je meal prep odlična rešitev za vas. Pokukajte in si preberite nekaj idej in trikov za popoln meal prep.

Vikend kosilo, ki bo navdušilo tudi najbolj zahtevne
Jutranja megla naznanja prihod jeseni, prijetnejše temperature pa nas vabijo k prižigu pečice, v kateri bomo spekli slastno pečenko za vso družino.
Sestavine
- velik ječmenov ali polnozrnat prepečenec (paximadi)
- 2 žlici deviškega oljčnega olja
- 1 paradižnik
- 1 rezina sira feta
- 1 žlička origana ali timijana
- zelene ali črne olive
- kapre po želji
- sol
- poper
Postopek
Prepečenec z obeh strani navlažimo z malo vode in eno stran premažemo z žlico oljčnega olja. Paradižnik narežemo na krhlje ali kocke, ki jih razporedimo po prepečencu, in pokapljamo s preostalim oljem. Po paradižniku nadrobimo feto in začinimo s soljo, poprom in origanom ali timijanom.
Podobni recepti
Priljubljeni recepti
Paradižnikova solata po špansko
S pršutom, ovčjim sirom in mandljevo-peteršiljevim prelivom
Bananina zvrnjena pita s soljenim karamelom in sladoledom
Kombinacija vročega in ledenega