
Dakos (predjed s Krete)
Dakos (predjed s Krete)

Sestavine
- velik ječmenov ali polnozrnat prepečenec (paximadi)
- 2 žlici deviškega oljčnega olja
- 1 paradižnik
- 1 rezina sira feta
- 1 žlička origana ali timijana
- zelene ali črne olive
- kapre po želji
- sol
- poper

Kako filirati sardele – preprosto in brez zadrege
Sardele sodijo med najbolj dostopne, okusne in zdrave morske ribe. Čeprav jih mnogi kupujejo že očiščene, je njihovo filiranje pravzaprav precej enostavno in s pravim pristopom tudi hitro.

Hitro poletno kosilo: slastne jedi, ki so pripravljene brez dolgega kuhanja
Poletje je čas, ko želimo hitro pripravljene, lahkotne in okusne jedi. Tu je nekaj idej, ki vas ne bodo prikovale za štedilnik.

Sočen domač burger, ki vas bo navdušil s sestavinami in preprosto pripravo
Sploščeni burger ali smash burger je postal prava ikona enostavnega, a izjemno okusnega burgerja. Kaj je njegova skrivnost? Karamelizirana skorjica, sočno meso in preprosta sestava brez odvečnih dodatkov.
Sestavine
- velik ječmenov ali polnozrnat prepečenec (paximadi)
- 2 žlici deviškega oljčnega olja
- 1 paradižnik
- 1 rezina sira feta
- 1 žlička origana ali timijana
- zelene ali črne olive
- kapre po želji
- sol
- poper
Postopek
Prepečenec z obeh strani navlažimo z malo vode in eno stran premažemo z žlico oljčnega olja. Paradižnik narežemo na krhlje ali kocke, ki jih razporedimo po prepečencu, in pokapljamo s preostalim oljem. Po paradižniku nadrobimo feto in začinimo s soljo, poprom in origanom ali timijanom.