© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.

Kaj boste skuhali danes?

Ozadje

Šparglji na žaru s feto

Ker sveži šparglji potrebujejo samo vroč žar in malce fete

Šparglji na žaru s feto

Ker sveži šparglji potrebujejo samo vroč žar in malce fete

Čas priprave /
Zahtevnost Enostavno
Količina za 4 osebe
Deli recept
Facebook
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli
Gegrillter grüner Spargel mit Feta

Sestavine

  • 500 g špargljev
  • 2 žlici repičnega olja
  • 1 žlička morske soli
  • črni poper
  • 8 tankih rezin sira feta (pribl. 60 g)
  • nastrgana lupina 1 limone
pečenka, grozdje

Otvoritev sezone: 3 slastne jedi z grozdjem

Ko se na tržnicah in policah znajde sveže grozdje, je čas, da ga poleg občasnega prigrizka na mizi, povabimo tudi v kuhinjo. Sočno, sladko-kiselkasto in aromatično grozdje čudovito uravnoteži slane jedi, poudari kremaste teksture in doda lahkotnost sladicam.

Sestavine

  • 500 g špargljev
  • 2 žlici repičnega olja
  • 1 žlička morske soli
  • črni poper
  • 8 tankih rezin sira feta (pribl. 60 g)
  • nastrgana lupina 1 limone

Postopek

1

Olesenele konce špragljev odrežemo, spodnjo tretjino stebel olupimo. Stebla povaljamo v repičnem olju ter začinimo s soljo in poprom. Pravokotno na zareze jih položimo na rešetke ali v vročo rebrasto ponev. Šparglje pečemo med večkratnim obračanjem 7 do 9 minut, da so ravno prav hrustljavo pečeni in kažejo rahle sledi peke na žaru.

2

Pečene šparglje serviramo na krožnike z rezinami fete, pokapamo z repičnim oljem, potresemo z naribano limonovo lupinico in črnim poprom ter ponudimo; dodamo lahko tudi pečen krompir.

Priljubljeni recepti

Rostbif s črnim poprom in hrenovo omako

Ta rostbif z žara je prava uspešnica!

18 min
Enostavno

Špinačni njoki s skuto

Špinača vsebuje toliko dobrega, da je na naših krožnikih ni nikoli preveč. Uživajte v njej!

50 min
Enostavno

Čokoladna rulada s smetano

Čokoladni biskvit se ponuja tudi za druge nadeve!

40 min
Enostavno

© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.