Kaj boste skuhali danes?
Šparglji na žaru s feto
Ker sveži šparglji potrebujejo samo vroč žar in malce fete
Šparglji na žaru s feto
Ker sveži šparglji potrebujejo samo vroč žar in malce fete
Sestavine
- 500 g špargljev
- 2 žlici repičnega olja
- 1 žlička morske soli
- črni poper
- 8 tankih rezin sira feta (pribl. 60 g)
- nastrgana lupina 1 limone
Malo več masla je vedno dobra ideja
Gostje so že skoraj prispeli, med prazničnimi prigrizki pa nekaj manjka – ko ste v dvomih, dodajte maslo.
Ta praznični koktejl je tako lep, da ga boste želeli najprej fotografirati
Če ste zadnje tedne vsaj malo na družbenih omrežjih, ste ga skoraj zagotovo že opazili – snow globe koktajl, pijačo, ki v kozarcu izgleda kot prava snežna krogla.
Manj je več: lahkotne sladice za zaključek prazničnega obeda
Po obilnem kosilu ali večerji se sladic lotimo zadržano, saj smo preveč siti, da bi v njih lahko resnično uživali. A ne pri tokratnem izboru receptov …
Sestavine
- 500 g špargljev
- 2 žlici repičnega olja
- 1 žlička morske soli
- črni poper
- 8 tankih rezin sira feta (pribl. 60 g)
- nastrgana lupina 1 limone
Postopek
Olesenele konce špragljev odrežemo, spodnjo tretjino stebel olupimo. Stebla povaljamo v repičnem olju ter začinimo s soljo in poprom. Pravokotno na zareze jih položimo na rešetke ali v vročo rebrasto ponev. Šparglje pečemo med večkratnim obračanjem 7 do 9 minut, da so ravno prav hrustljavo pečeni in kažejo rahle sledi peke na žaru.
Pečene šparglje serviramo na krožnike z rezinami fete, pokapamo z repičnim oljem, potresemo z naribano limonovo lupinico in črnim poprom ter ponudimo; dodamo lahko tudi pečen krompir.