
Kaj boste skuhali danes?
Šparglji na žaru s feto
Ker sveži šparglji potrebujejo samo vroč žar in malce fete
Šparglji na žaru s feto
Ker sveži šparglji potrebujejo samo vroč žar in malce fete

Sestavine
- 500 g špargljev
- 2 žlici repičnega olja
- 1 žlička morske soli
- črni poper
- 8 tankih rezin sira feta (pribl. 60 g)
- nastrgana lupina 1 limone

Bližajo se The Best Chef Awards – bo Slovenija znova prejela 3 nože?
Prestižna ocenjevalna lestvica za kuharske mojstre The Best Chef Awards je lani uvedla nov način točkovanja, tudi letos pa organizatorji pripravljajo nekaj novosti.

Preden se poslovimo od poletja, si privoščite še sataraš
Pa menda niste pozabili na to poletno klasiko? Sezona domače paprike, paradižnika in čebule se bliža koncu, čas je, da še zadnjič pripravimo sataraš.

Otvoritev sezone: 3 slastne jedi z grozdjem
Ko se na tržnicah in policah znajde sveže grozdje, je čas, da ga poleg občasnega prigrizka na mizi, povabimo tudi v kuhinjo. Sočno, sladko-kiselkasto in aromatično grozdje čudovito uravnoteži slane jedi, poudari kremaste teksture in doda lahkotnost sladicam.
Sestavine
- 500 g špargljev
- 2 žlici repičnega olja
- 1 žlička morske soli
- črni poper
- 8 tankih rezin sira feta (pribl. 60 g)
- nastrgana lupina 1 limone
Postopek
Olesenele konce špragljev odrežemo, spodnjo tretjino stebel olupimo. Stebla povaljamo v repičnem olju ter začinimo s soljo in poprom. Pravokotno na zareze jih položimo na rešetke ali v vročo rebrasto ponev. Šparglje pečemo med večkratnim obračanjem 7 do 9 minut, da so ravno prav hrustljavo pečeni in kažejo rahle sledi peke na žaru.
Pečene šparglje serviramo na krožnike z rezinami fete, pokapamo z repičnim oljem, potresemo z naribano limonovo lupinico in črnim poprom ter ponudimo; dodamo lahko tudi pečen krompir.
Podobni recepti
Priljubljeni recepti
Špinačni njoki s skuto
Špinača vsebuje toliko dobrega, da je na naših krožnikih ni nikoli preveč. Uživajte v njej!