
Šparglji na žaru s feto
Ker sveži šparglji potrebujejo samo vroč žar in malce fete
Šparglji na žaru s feto
Ker sveži šparglji potrebujejo samo vroč žar in malce fete

Sestavine
- 500 g špargljev
- 2 žlici repičnega olja
- 1 žlička morske soli
- črni poper
- 8 tankih rezin sira feta (pribl. 60 g)
- nastrgana lupina 1 limone

Vesuvio v Portorožu jadra s picami prav proti soncu
Obiskali smo picerijo Vesuvio, ki se ne ponaša le z vrhunskimi picami, ampak tudi s številnimi najvišjimi lovorikami.

8 idej za kosilo v eni ponvi
Od zajtrka do večerje - naredite slasten obrok za vso družino v samo eni ponvi. Našli smo recepte, ki umažejo malo posode, a ponudijo veliko okusov.

Kuharska tehnika po korakih: Holandska omaka
Naučite se pripraviti eno izmed petih osnovnih francoskih omak. Holandska omaka je nepogrešljiva sestavina finega poznega bruncha in se krasno poda špargljem.
Sestavine
- 500 g špargljev
- 2 žlici repičnega olja
- 1 žlička morske soli
- črni poper
- 8 tankih rezin sira feta (pribl. 60 g)
- nastrgana lupina 1 limone
Postopek
Olesenele konce špragljev odrežemo, spodnjo tretjino stebel olupimo. Stebla povaljamo v repičnem olju ter začinimo s soljo in poprom. Pravokotno na zareze jih položimo na rešetke ali v vročo rebrasto ponev. Šparglje pečemo med večkratnim obračanjem 7 do 9 minut, da so ravno prav hrustljavo pečeni in kažejo rahle sledi peke na žaru.
Pečene šparglje serviramo na krožnike z rezinami fete, pokapamo z repičnim oljem, potresemo z naribano limonovo lupinico in črnim poprom ter ponudimo; dodamo lahko tudi pečen krompir.