
Domači ravioli, nadevani s telečjimi ličnicami na koprivini kremi
Domači ravioli, nadevani s telečjimi ličnicami na koprivini kremi

Sestavine
- rezančno testo iz 1 jajca in 70 g moke
- 160 g telečjih ličnic
- šopek peteršilja
- 70 g čebule
- 1 strok česna
- olje
- poper
omaka
- sol
- 2 šopka kopriv
- 5 dl sladke smetane
- maslo

Osvežitev, ki je lahko veliko več kot le zamrznjena voda
Led je nepogrešljiv spremljevalec toplih dni, a zakaj bi ostali pri klasičnih ledenih kockah, če lahko iz njih naredimo pravi mali kulinarični dodatek? Led lahko postane sestavina, ki pijači doda okus, barvo in značaj.

Trojni spektakel v Krškem: BBQ, pica in spidvej
V Krškem je potekal prvi BBQ & Speedway festival s celodnevnim programom, ki je zajemal mednarodne tekme v peki steakov, burgerjev in pic.

Razkrivamo: toliko kalorij ima dejansko poletni koktajl Aperol Spritz
Aperol Spritz je postal nepogrešljiv del poletnih druženj. Toda ste se že kdaj vprašali, koliko kalorij dejansko vsebuje ta priljubljeni italijanski koktajl?
Sestavine
- rezančno testo iz 1 jajca in 70 g moke
- 160 g telečjih ličnic
- šopek peteršilja
- 70 g čebule
- 1 strok česna
- olje
- poper
omaka
- sol
- 2 šopka kopriv
- 5 dl sladke smetane
- maslo
Postopek
Za nadev v ponvi segrejemo olje in popečemo telečje ličnice. Pečene prestavimo iz ponve, v ponvi pa popražimo sesekljano čebulo, česen in pol šopka peteršilja. Dodamo ličnice, zalijemo z decilitrom vode in počasi dušimo, da se meso razpusti. Po potrebi občasno dolijemo malo vode. Meso nato narežemo na zelo drobne kocke, mu dodamo preostali peteršilj, solimo in popramo ter dobro premešamo.
Rezančno testo na tanko razvaljamo. Izrežemo ga s poljubnim modelom, ga nadevamo in poljubno oblikujemo.
Pripravimo še omako. Liste kopriv ločimo od stebelc, jih operemo in odcedimo. Na vročem maslu na hitro prepražimo koprive in zalijemo s smetano. Solimo in z ročnim mešalnikom sesekljamo v gladko kremo.
Raviole ponudimo s koprivno omako in po želji okrasimo s čilijevimi nitkami.