
Domači ravioli, nadevani s telečjimi ličnicami na koprivini kremi
Domači ravioli, nadevani s telečjimi ličnicami na koprivini kremi

Sestavine
- rezančno testo iz 1 jajca in 70 g moke
- 160 g telečjih ličnic
- šopek peteršilja
- 70 g čebule
- 1 strok česna
- olje
- poper
omaka
- sol
- 2 šopka kopriv
- 5 dl sladke smetane
- maslo
Preberite tudi

Fina kuharska tehnika: sotiranje
Sotiranje pomeni hitro praženje hrane v vroči ponvi z uporabo majhne količine maščobe. Pa veste, s katero ponvijo boste prišli do najboljšega učinka?

Ideje za kosilo v manj kot 30 minutah: hitro, preprosto in nasitno
Zbirka hitrih receptov jedi, pripravljenih v manj kot pol ure. Za vse, ki iščete ideje za hitro, a kakovostno kosilo brez dolgčasa na krožniku.

Kiš - francoska pita, ki jo lahko prinesete na piknik
Pomlad nam ponuja celo vrsto dobrot, iz katerih lahko pripravimo izjemno okusne jedi, polne pomladne svežine in sočnosti.
Sestavine
- rezančno testo iz 1 jajca in 70 g moke
- 160 g telečjih ličnic
- šopek peteršilja
- 70 g čebule
- 1 strok česna
- olje
- poper
omaka
- sol
- 2 šopka kopriv
- 5 dl sladke smetane
- maslo
Postopek
Za nadev v ponvi segrejemo olje in popečemo telečje ličnice. Pečene prestavimo iz ponve, v ponvi pa popražimo sesekljano čebulo, česen in pol šopka peteršilja. Dodamo ličnice, zalijemo z decilitrom vode in počasi dušimo, da se meso razpusti. Po potrebi občasno dolijemo malo vode. Meso nato narežemo na zelo drobne kocke, mu dodamo preostali peteršilj, solimo in popramo ter dobro premešamo.
Rezančno testo na tanko razvaljamo. Izrežemo ga s poljubnim modelom, ga nadevamo in poljubno oblikujemo.
Pripravimo še omako. Liste kopriv ločimo od stebelc, jih operemo in odcedimo. Na vročem maslu na hitro prepražimo koprive in zalijemo s smetano. Solimo in z ročnim mešalnikom sesekljamo v gladko kremo.
Raviole ponudimo s koprivno omako in po želji okrasimo s čilijevimi nitkami.