
Kaj boste skuhali danes?
Domači ravioli, nadevani s telečjimi ličnicami na koprivini kremi
Domači ravioli, nadevani s telečjimi ličnicami na koprivini kremi

Sestavine
- rezančno testo iz 1 jajca in 70 g moke
- 160 g telečjih ličnic
- šopek peteršilja
- 70 g čebule
- 1 strok česna
- olje
- poper
omaka
- sol
- 2 šopka kopriv
- 5 dl sladke smetane
- maslo

Tri specialitete, ki jih morate poskusiti
Vonj po hrustljavih cvrtih inčunih bo za mizo zagotovo privabil tudi najbolj izbirčne jedce.

Triki in nasveti za vlaganje in shranjevanje živil
Jesenski meseci prinašajo obilje pridelkov, ki so dozoreli čez poletje. Da bi te dobrote ohranili tudi v hladnejših mesecih se poslužite različnih metod shranjevanja, ki so precej preproste, če le poznate nekaj trikov.

Topel, hrustljav in dišeč: bučni drobljenec, ki ogreje dušo
Bi radi svoje goste presenetili z malce drugačno, a vseeno zelo okusno sladico? Postrezite jim bučni drobljenec.
Sestavine
- rezančno testo iz 1 jajca in 70 g moke
- 160 g telečjih ličnic
- šopek peteršilja
- 70 g čebule
- 1 strok česna
- olje
- poper
omaka
- sol
- 2 šopka kopriv
- 5 dl sladke smetane
- maslo
Postopek
Za nadev v ponvi segrejemo olje in popečemo telečje ličnice. Pečene prestavimo iz ponve, v ponvi pa popražimo sesekljano čebulo, česen in pol šopka peteršilja. Dodamo ličnice, zalijemo z decilitrom vode in počasi dušimo, da se meso razpusti. Po potrebi občasno dolijemo malo vode. Meso nato narežemo na zelo drobne kocke, mu dodamo preostali peteršilj, solimo in popramo ter dobro premešamo.
Rezančno testo na tanko razvaljamo. Izrežemo ga s poljubnim modelom, ga nadevamo in poljubno oblikujemo.
Pripravimo še omako. Liste kopriv ločimo od stebelc, jih operemo in odcedimo. Na vročem maslu na hitro prepražimo koprive in zalijemo s smetano. Solimo in z ročnim mešalnikom sesekljamo v gladko kremo.
Raviole ponudimo s koprivno omako in po želji okrasimo s čilijevimi nitkami.
Podobni recepti
Priljubljeni recepti
Palačinke s sirovim nadevom
Po veliki noči se bi brez težav navadili na krepke pozne zajtrke, mar ne?
Piščanec po lovsko s testeninskim rižkom
Piščanec se rad druži s testeninami in paradižnikom, v harmoniji pa je tudi z rdečim vinom in oljkami.
Narastek iz divjih gob in kostanja
Gobe, kostanj, korenovke in krompirjev pire bomo združili v slastni jesenski zloženki