© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.

Grška solata

V vročih poletnih dneh vedno prija hladna solata.

Grška solata

V vročih poletnih dneh vedno prija hladna solata.

Čas priprave 20 min
Zahtevnost Enostavno
Količina za 6 oseb
Deli recept
Facebook
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli
i-stock-solata_558x620_acf_cropped

Sestavine

  • 3 veliki zreli paradižniki
  • 2 kumari
  • 1 velika rdeča paprika
  • 1 rdeča čebula
  • 100 g črnih oliv kalamata s koščicami
  • 0,7 dl ekstra deviškega oljčnega olja
  • ½ limone
  • sol
  • 6 rezin mehkega sira feta
  • oljčno olje, ko postrežemo
steak, meso, grill

Tako ne boste uničili nobenega steaka več

"Obožujem steake, vendar se mi doma pogosto ne posrečijo. Žal mi je vsakega kosa govedine, ki ga uničim, največkrat tako, da ga preveč spečem, zato bi bila hvaležna za nekaj splošnih nasvetov, kako speči popoln steak."

Morski list v malvaziji

Priprava morskega lista za cvrenje v ponvi

Morski list je resnični rolsrojs med ribami, zato je edino prav, da ga pripravimo čim preprosteje, saj lahko le tako zares uživamo v njegovem okusu. Da bi v obrok vnesli malo drame, preizkusite ta kuharski trik za popolno pripravo.

Sestavine

  • 3 veliki zreli paradižniki
  • 2 kumari
  • 1 velika rdeča paprika
  • 1 rdeča čebula
  • 100 g črnih oliv kalamata s koščicami
  • 0,7 dl ekstra deviškega oljčnega olja
  • ½ limone
  • sol
  • 6 rezin mehkega sira feta
  • oljčno olje, ko postrežemo

Postopek

1

Paradižnike in kumare narežemo na kocke in stresemo v solatno skledo. Papriko razpolovimo, odstranimo semenje in jo narežemo na trakove. Čebulo olupimo in narežemo na rezine. Oboje stresemo v skledo, dodamo še olive, oljčno olje, limonov sok in malo soli. Premešamo in pustimo stati nekaj minut, da se okusi prepojijo.

2

Solato razporedimo na krožnike in na vsak krožnik priložimo rezino sira feta. Oljčno olje postrežemo posebej, da si vsak po želji solato dodatno pokaplja.

Nasvet

Podobno lahko pripravimo tudi kretsko solato, ki je po sestavinah bogatejša. Poleg navedenih sestavin vsebuje tudi kuhan krompir, divjo rukolo in zeleno solato, trdo kuhano jajce in na kocke narezan polnozrnat prepečenec. Če ga boste prinesli iz Grčije, lahko namesto fete uporabite tradicionalni kretski sir myzithra.


© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.