© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.

Čokoladni razpokančki

Zasneženi čokoladni razpokančki teknejo tudi, če zunaj ni snega.

Čokoladni razpokančki

Zasneženi čokoladni razpokančki teknejo tudi, če zunaj ni snega.

Čas priprave 30 min + 1h počivanje mase
Zahtevnost Enostavno
Količina 45–50 piškotov
Deli recept
Facebook
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli
Zasneženi čokoladni razpokančki

Sestavine

  • 200 g temne čokolade
  • 125 g zmehčanega masla
  • 300 g svetlega sladkorja muskovado
  • 2 jajci
  • 150 g moke
  • 60 g kakava v prahu
  • 2 žlički pecilnega praška
  • 2–3 žlice mleka
  • 100 g sladkorja v prahu
Okusi gozda

Okusi gozda: recepti za dobrote z gobami

Ko se približuje jesen, gobe postanejo zvezde v kuhinji, posebno če smo strastni gobarji in jih nabiramo sami. Takrat je sosledje dogodkov samoumevno: pravkar nabrano zbirko užitnih gob najprej fotografiramo, da se bomo z njo lahko še dolgo bahali, nato pa gobe očistimo in pripravimo za v lonec. In že zadiši ...

fizol

6 jedi iz fižola, ki so prava jesenska klasika

Ko se dnevi ohladijo in se listje počasi obarva v odtenke jeseni, je čas, da se pogrejemo z nasitnimi in bogatimi enolončnicami. Fižol je odlična sestavina za v tople jedi, ki nas bodo pogrele, hkrati pa je bogat vir beljakovin, vlaknin, železa in vitamina B.

Sestavine

  • 200 g temne čokolade
  • 125 g zmehčanega masla
  • 300 g svetlega sladkorja muskovado
  • 2 jajci
  • 150 g moke
  • 60 g kakava v prahu
  • 2 žlički pecilnega praška
  • 2–3 žlice mleka
  • 100 g sladkorja v prahu

Postopek

1

Čokolado stopimo v vodni kopeli ali v mikrovalovni pečici. Pustimo, da se malo ohladi.

2

Maslo in sladkor stepemo z električnim mešalnikom, nato vmešamo jajci, moko, kakav, pecilni prašek in čokolado. Dodamo mleko, da nastane mehko testo, vendar ne mešamo preveč. Pokrijemo in za 1 uro postavimo v hladilnik.

3

Pečico segrejemo na 180 °C. Dva velika plitva pekača obložimo s papirjem za peko. Sladkor v prahu vsujemo v skledico. Oblikujemo kroglice, ki jih povaljamo v sladkorju v prahu in jih polagamo na pekač, tako da med njimi pustimo nekaj prostora

4

Piškote pečemo 12 do 15 minut ali toliko časa, da so čvrsti na dotik. Piškoti morajo narasti in razpokati. Pustimo, da se malo ohladijo na pekačih, nato jih prestavimo na kuhinjsko mrežico, kjer naj se do konca ohladijo. V nepredušno zaprti posodi se ohranijo do 1 tedna.

Nasvet

Namesto sladkorja

Za še bolj čokoladno različico kroglice testa povaljamo v kakavu v prahu namesto v sladkorju.

Še nekaj nasvetov in zanimivosti

Nasveti za peko piškotov

Skrivnosti in triki peke piškotov

Piškoti se med peko razlezejo

Piškoti za čajanko

Darila iz kuhinje

 

Priljubljeni recepti

Biskvit s pomarančo in pasijonko

Bolj sočnega biskvita še niste jedli!

45 min
Enostavno

Piščančji hamburgerji s pomfrijem iz polente

Hamburger z drugačnim a zanimivim pomfrijem.

30 min
Enostavno

© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.