© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.

Pečen korenček, glaziran z medom

Pečen korenček, glaziran z medom

Čas priprave 1 h
Zahtevnost Enostavno
Količina za 8 oseb
Deli recept
Facebook
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli
garlic and herb roast lamb

Sestavine

  • 1 kg manjšega mladega korenčka
  • 3 žlice sončničnega olja
  • 2 žlici belega vinskega kisa
  • 2 žlici tekočega medu
  • sol
  • poper

Sestavine

  • 1 kg manjšega mladega korenčka
  • 3 žlice sončničnega olja
  • 2 žlici belega vinskega kisa
  • 2 žlici tekočega medu
  • sol
  • poper

Postopek

1

Pečico segrejemo na 190 °C. Korenček olupimo in ga v pekaču solimo, popramo, polijemo z oljem in premešamo. Pečemo ga 30 minut.

2

Nato korenček prelijemo s kisom in medom, dobro premešamo in pečemo še 20 minut.

Priljubljeni recepti

Barvita juha po indijsko

Pikantna juha z bučo, rižem basmati in jabolki. Odlično se ujame z žličko jogurta.

1 h 5 min
Enostavno

Zapečene testenine s tunino in grahom

Zakaj ne bi namesto lazanje pripravili zapečenih školjk? Velike testenine, grahova omaka, tunina ... in dober tek!

55 min
Enostavno

Marmelada iz malin in breskev

Shranite nekaj kozarcev te božanske marmelade in si okus po soncu pričarajte tudi v deževnih jesenskih dneh!

50 min
Enostavno

© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.