
Pečen korenček, glaziran z medom
Pečen korenček, glaziran z medom

Sestavine
- 1 kg manjšega mladega korenčka
- 3 žlice sončničnega olja
- 2 žlici belega vinskega kisa
- 2 žlici tekočega medu
- sol
- poper

Vikend kosilo, ki bo navdušilo tudi najbolj zahtevne
Jutranja megla naznanja prihod jeseni, prijetnejše temperature pa nas vabijo k prižigu pečice, v kateri bomo spekli slastno pečenko za vso družino.

Naj trgatev ne mine brez te klasične sladice
Klopotci bodo vsak čas potihnili, saj se v teh dneh vrstijo trgatve. Kot vsak pomemben praznik pa mora trgatev spremljati pestra izbira dobrot, med katerimi naj bo tudi potica.

Sladko svetovno prvenstvo: se boste prijavili?
V Trevisu, rojstnem kraju tiramisuja, bo kmalu potekalo svetovno prvenstvo v tiramisuju, na katerem se bodo za naslov prvaka potegovali slaščičarji z vsega sveta.
Sestavine
- 1 kg manjšega mladega korenčka
- 3 žlice sončničnega olja
- 2 žlici belega vinskega kisa
- 2 žlici tekočega medu
- sol
- poper
Postopek
Pečico segrejemo na 190 °C. Korenček olupimo in ga v pekaču solimo, popramo, polijemo z oljem in premešamo. Pečemo ga 30 minut.
Nato korenček prelijemo s kisom in medom, dobro premešamo in pečemo še 20 minut.
Podobni recepti
Priljubljeni recepti
Barvita juha po indijsko
Pikantna juha z bučo, rižem basmati in jabolki. Odlično se ujame z žličko jogurta.
Zapečene testenine s tunino in grahom
Zakaj ne bi namesto lazanje pripravili zapečenih školjk? Velike testenine, grahova omaka, tunina ... in dober tek!
Marmelada iz malin in breskev
Shranite nekaj kozarcev te božanske marmelade in si okus po soncu pričarajte tudi v deževnih jesenskih dneh!