Kaj boste skuhali danes?
Pečen korenček, glaziran z medom
Pečen korenček, glaziran z medom
Čas priprave
1 h
Zahtevnost
Enostavno
Količina
za 8 oseb
Oznake
Sestavine
- 1 kg manjšega mladega korenčka
- 3 žlice sončničnega olja
- 2 žlici belega vinskega kisa
- 2 žlici tekočega medu
- sol
- poper
Naveličani enoličnih zajtrkov? Preizkusite te recepte
Ovseni kosmiči so zdravi, hranljivi in čudovito vsestranski. Z nekaj izvirnosti si lahko vsak dan pričaramo povsem nov in slasten zajtrk.
David Vračko: Njegova najnovejša pogruntavščina je MakDonalc
David Vračko je eden tistih chefov, ki kuhanje živijo. Obed pod njegovo taktirko pa je vsakič unikatno kuharsko gledališče.
Piščančje prsi z majonezo in parmezanom, ki se kar topijo v ustih
Hitro kosilo, ki nikoli ne razočara: sočne piščančje prsi z majonezo in parmezanom, pripravljene v manj kot 30 minutah. Preprost recept za med tednom ali sproščen vikend.
Sestavine
- 1 kg manjšega mladega korenčka
- 3 žlice sončničnega olja
- 2 žlici belega vinskega kisa
- 2 žlici tekočega medu
- sol
- poper
Postopek
1
Pečico segrejemo na 190 °C. Korenček olupimo in ga v pekaču solimo, popramo, polijemo z oljem in premešamo. Pečemo ga 30 minut.
2
Nato korenček prelijemo s kisom in medom, dobro premešamo in pečemo še 20 minut.
Podobni recepti
Priljubljeni recepti
Pečen piščanec s korenovkami ter omako z limono in makom
Pisana jed iz enega pekača
55 min
Enostavno
Korenčkova solata s feto in pomarančo
30 min
Enostavno