
Sestavine
biskvit
- 4 jajca
- 4 žlice moke
- 3 žlice kakava
crème brûlée
- 40 g kristalnega sladkorja
- vaniljin sladkor
- 5 rumenjakov
- 4 dl tekoče sladke smetane
- 10 g zmiksanih robidnic za premaz biskvita
čokoladna krema
- 230 g jedilne čokolade
- 5 dl sladke smetane
- 100 g robidnic
- 2 beljaka

Kako pričarati dinozavrsko zabavo z jagodnim pridihom? Ana Žontar Kristanc ima slasten odgovor!
Rojstni dnevi naših malčkov so več kot le torta in svečke – so nepozabne zgodbe, ki jih pišemo v družbi prijateljev in družine s pisanimi baloni, nasmejanimi obrazi in preprostimi trenutki veselja.

Popoln začetek počitnic: povabite na zabavo na terasi
Ne glede na to, ali boste počastili prihod poletja, začetek počitnic, državni praznik ali kakšno drugo praznovanja vredno priložnost, vam bo naš izbor receptov gotovo prišel prav.

Triki za popolno avtentično paeljo
Paelja je ena najbolj prepoznavnih jedi španske kuhinje, ki prihaja iz Valencije. Na prvi pogled preprosta jed z rižem, a za tiste, ki jo pripravljajo z ljubeznijo in razumevanjem, je prava umetnost.
Sestavine
biskvit
- 4 jajca
- 4 žlice moke
- 3 žlice kakava
crème brûlée
- 40 g kristalnega sladkorja
- vaniljin sladkor
- 5 rumenjakov
- 4 dl tekoče sladke smetane
- 10 g zmiksanih robidnic za premaz biskvita
čokoladna krema
- 230 g jedilne čokolade
- 5 dl sladke smetane
- 100 g robidnic
- 2 beljaka
Postopek
Pripravimo biskvit. Rumenjake ločimo od beljakov. Rumenjake stepemo s kristalnim sladkorjem, da dobimo gladko zmes. Beljake stepemo v sneg in dodamo vaniljin sladkor. Nato rumenjakom dodamo moko in kakav ter zmešamo. Ko je zmes pripravljena, na rahlo vmešamo sneg. Vse skupaj zlijemo v pekač, postavimo v pečico in pečemo 18 minut na 150 °C.
Za čokoladno kremo raztopimo jedilno čokolado v vodni kopeli, stepemo smetano, zmiksamo robidnice in stepemo dva beljaka. Nato v raztopljeno čokolado vmešamo stepena beljaka in robidnice, na koncu pa primešamo še stepeno sladko smetano.
Za crème brûlée stepemo 5 rumenjakov s kristalnim sladkorjem, da dobimo gladko maso. Dodamo tekočo sladko smetano in vaniljin sladkor in dobro premešamo. Zmes nalijemo v keramične modelčke premera 2 cm in v pečici v vodni kopeli pečemo 30 minut pri 145 °C.
Iz ohlajenega biskvita z obodcem premera 6 cm izrežemo osnove za tortice. Položimo jih v modelčke in obložimo z zmiksanimi robidnicami. Ohlajen crème brûlée vzamemo iz modelčkov in postavimo na sredo obloženega biskvita. Crème brûlée prelijemo s čokoladno kremo in vse skupaj postavimo v hladilnik za najmanj tri ure.
Tortico vzamemo iz modelčka in jo postavimo na krožnik. Pri dekoraciji uporabimo svojo domišljijo.