
Sestavine
- 3 velika jajca
- 400 g moke in še malo za delovno površino in posipanje
- 50 g sladkorja
- 4 žlice mleka
- olje za cvrenje
- sladkor v prahu za posip
Preberite tudi

Gurmanski hit s Pinteresta: kako ustvariti popolno charcuterie desko
Bi radi očarali goste z narezkom? Pred vami je tehnika, s katero boste zagotovo navdušili. Fotogenična ideja žanje navdušenje tudi na družbenih omrežih.

Osvežilna limonina krema z malo sestavin in veliko okusa
Osvežilna limonina krema je popolna sladica za tople dni. Preprosta, hitra in neverjetno okusna — naravnost čudovita s svežim sadjem!

Zakaj je naša goveja juha boljša od vaše
Pisanje o najboljši goveji juhi je v resnici drezanje v osir, saj je pri kuhanju juhe toliko pravil, kolikor je slovenskih družin. Prebili smo se čez knjige in forume, govorili s chefi in našli najboljšo.
Sestavine
- 3 velika jajca
- 400 g moke in še malo za delovno površino in posipanje
- 50 g sladkorja
- 4 žlice mleka
- olje za cvrenje
- sladkor v prahu za posip
Postopek
Razžvrkljana jajca, moko, sladkor in mleko s kuhalnico zmešamo v srednje veliki skledi, da se sestavine dobro premešajo in nastane homogena zmes. Testo z rokami oblikujemo v kroglo, jo zavijemo v folijo in za pol ure postavimo v hladilnik.
Testo razdelimo na približno 32 kosov. Na pomokani delovni površini jih razvaljamo v kroge premera 12 cm. Vsakega rahlo pomokamo, prepognemo na pol, nato na četrtino in, če gre, še na osmino. Z ostrim nožem ali škarjami okrog robov izrežemo vzorčke, kot če bi izdelovali papirnate čipkaste prtičke. Čipke razgrnemo in damo na stran, da se testo malo posuši.
Olje v cvrtniku ali kozici segrejemo na 180 °C. S koščkom kruha lahko preverimo, kako vroče je: če se kruh v 30 sekundah rjavo ocvre, je primerno vroče. V olje nežno polagamo po 2 ali 3 fl ancate. Cvremo jih približno 1 minuto, da se zlato obarvajo, nato jih položimo na kuhinjsko brisačko, da se razmastijo in ohladijo. Ocvremo še preostale.
Ko so vsi fl ancati ohlajeni, jih posujemo s sladkorjem in postrežemo – lahko tudi h kavi, čaju ali vroči čokoladi ali pa kot poobedek. Flancate lahko v nepredušno zaprti posodi hranimo 2 do 3 dni.