© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.

Medeni krofki

Medeni krofki bodo kot nalašč za pustni torek

Medeni krofki

Medeni krofki bodo kot nalašč za pustni torek

Čas priprave /
Zahtevnost Enostavno
Količina 12-15 krofkov
Deli recept
Facebook
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli
medeni krofi

Sestavine

testo

  • 250 g gladke moke
  • 30 g kvasa
  • 40 g kristalnega sladkorja
  • 1,5 dl mleka
  • 2 rumenjaka
  • 20 g zmehčanega masla
  • sol
  • olje za cvrenje

medena omaka

  • 2 žlici masla
  • 1 žlica moke
  • 1⁄2 žličke mletega cimeta
  • 1⁄2 žličke mletih nageljnovih žbic
  • 2–3 žlice vode
  • 100 g medu
Piknik v Parizu.jpg

Top destinacije za popoln piknik

Ker gorčice, ajvarji in morda še kakšen namaz s papriko ne manjkajo na nobenem slovenskem pa tudi marsikaterem italijanskem pikniku, vas bomo poskusili navdihniti za piknik, tako da vam predstavimo, kako zabavno je lahko narediti piknik na različnih destinacijah. Morda boste po povratku doma poustvarili nekatere njihove edinstvene tradicije? Tukaj so naše najljubše destinacije za piknik.

Sestavine

testo

  • 250 g gladke moke
  • 30 g kvasa
  • 40 g kristalnega sladkorja
  • 1,5 dl mleka
  • 2 rumenjaka
  • 20 g zmehčanega masla
  • sol
  • olje za cvrenje

medena omaka

  • 2 žlici masla
  • 1 žlica moke
  • 1⁄2 žličke mletega cimeta
  • 1⁄2 žličke mletih nageljnovih žbic
  • 2–3 žlice vode
  • 100 g medu

Postopek

1

Kvas zmešamo z žlico sladkorja in malo mleka; pomokamo in pustimo vzhajati. Kvasec zgnetemo s preostalo moko, sladkorjem, rumenjakoma, ma- slom, mlekom in soljo v gladko testo. Testo naj pokrito na toplem vzhaja, da se količina podvoji.

2

Vzhajano testo premesimo, razdelimo na 12 do 15 delov, oblikujemo kepice in pustimo ponovno vzhajati. Testene kepice z rokami razvlečemo tako, da oblikujemo debelejši rob.

3

V kozici močno segrejemo zadostno količino olja in krofke ocvremo (v maščobi morajo plavati). Zlagamo jih na kuhinjsko mrežo, da se odcedijo.

4

Pripravimo še medeno omako. V kozici močno segrejemo maslo in na njem zarumenimo moko. Dodamo cimet in nageljnove žbice ter 2 do 3 žlice vode, nato pa zavremo. Vmešamo med in kuhljamo 4 do 5 minut. Še vroče krofke pokapamo z medeno omako in ponudimo.


© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.