
Čičerkini burgerji z gobami
Čičerkini burgerji z gobami

Sestavine
- 1 žlica oljčnega olja
- 250 g rjavih šampinjonov
- 2 stroka česna
- 1 šop mlade čebulice
- 1 žlica karija v prahu
- lupina in sok ½ limone
- 400-gramska pločevinka čičerke
- 85 g svežih polnozrnatih kruhovih drobtin
- 6 žlic lahkega grškega jogurta
- ščep mletega kumina
- 2 polnozrnata kruhka za hamburgerje
- 2 slivova paradižnika
- pest rukole

Prikličite poletje s kozarcem domače sangrije
Ko si zaželimo, da bi poletje trajalo vsaj še malo dlje, dvignemo kozarec sangrije in si privoščimo trenutek brezskrbnosti. Olé!

Pomežik jeseni: orehove rezine z jabolčnim nadev
Tole je sladek pomežik jeseni. Le kdo se ne bi veselil ... slastnih orehovih rezin z jabolki namreč.

Poenostavite si teden z meal prepom
Če vam pripravljanje hrane in razmišljanje o tem kaj bi sploh jedli vsak dan, predstavlja prevelik stres, je meal prep odlična rešitev za vas. Pokukajte in si preberite nekaj idej in trikov za popoln meal prep.
Sestavine
- 1 žlica oljčnega olja
- 250 g rjavih šampinjonov
- 2 stroka česna
- 1 šop mlade čebulice
- 1 žlica karija v prahu
- lupina in sok ½ limone
- 400-gramska pločevinka čičerke
- 85 g svežih polnozrnatih kruhovih drobtin
- 6 žlic lahkega grškega jogurta
- ščep mletega kumina
- 2 polnozrnata kruhka za hamburgerje
- 2 slivova paradižnika
- pest rukole
Postopek
Šampinjone drobno nasekljamo, mlado čebulo narežemo na kolobarje, česen stremo. V ponvi segrejemo žličko olja in na njem približno 5 minut pražimo šampinjone, česen in čebulo. Vmešamo kari, limonovo lupino in sok ter pražimo 2 minuti ali tako dolgo, da je mešanica videti precej suha. Vse stresemo na krožnik, da se malo ohladi.
Čičerko splaknemo pod vodo in odcedimo. Damo jo v skledo in jo s tlačilko za krompir ali vilicami pretlačimo, pustimo pa nekaj večjih delčkov. Dodamo mešanico iz gob in drobtine ter oblikujemo 4 polpete. Polpete pečemo v ponvi na preostalem olju 3 do 4 minute na vsaki strani, da se hrustljavo in rjavo zapečejo.
Jogurt zmešamo s kuminom. Polovice kruhkov položimo na krožnik in jih premažemo z jogurtom. Na jogurt položimo polpete, nekaj rezin paradižnika in nekaj rukole.