© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.

Cheesecake z belo čokolado in marelicami

Bela čokolada in marelice – popoln par! In še pečice ni treba prižigati, da bi pripravili to sladico, ki nas razveseli na petek in svetek.

Cheesecake z belo čokolado in marelicami

Bela čokolada in marelice – popoln par! In še pečice ni treba prižigati, da bi pripravili to sladico, ki nas razveseli na petek in svetek.

Čas priprave 50 min + hlajenje
Zahtevnost Srednje zahtevno
Količina 8 kosov
Deli recept
Facebook
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli
warm chocolate and apricot cheesecake

Sestavine

  • 200 g maslenih piškotov
  • 50 g stopljenega masla
  • 7 zrelih marelic
  • 2 lističa želatine
  • 300 g bele čokolade
  • 3 dl sladke smetane
  • 250 g kremnega sira
  • 85 g sladkorja
  • 2 žlici sladkorja v prahu
  • maslo za model
  • bela čokolada za okras
benedict, holandsk

Ta trik je nujen za dobro holandsko omako

Prečiščeno maslo je čista maščoba, pridobljena iz masla, brez vseh trdnih delcev (ogljikovih hidratov, beljakovin, holesterola in vode). Odlično je za pripravo različnih omak, kot je na primer holandska omaka.

Sestavine

  • 200 g maslenih piškotov
  • 50 g stopljenega masla
  • 7 zrelih marelic
  • 2 lističa želatine
  • 300 g bele čokolade
  • 3 dl sladke smetane
  • 250 g kremnega sira
  • 85 g sladkorja
  • 2 žlici sladkorja v prahu
  • maslo za model
  • bela čokolada za okras

Postopek

1

Dno in obod modela za pite premera 20 cm namastimo z maslom. Piškote damo v sekljalnik in jih drobno sesekljamo. Dodamo maslo in premešamo. Mešanico stresemo v model, enakomerno razporedimo po dnu in obodu ter utrdimo z žlico. Postavimo na hladno.

2

Marelice operemo, izkoščičimo in tri drobno narežemo. Želatino namočimo v hladni vodi. Čokolado razlomimo in jo z decilitrom smetane med mešanjem raztopimo nad soparo. Želatino ožmemo, nato jo vmešamo v čokoladno mešanico, da se raztopi.

3

V primerno veliki skledi zmešamo kremni sir in sladkor. Preostalo sladko smetano čvrsto stepemo in vmešamo v sirovo mešanico. Primešamo še čokolado in narezane marelice. Nadev vlijemo v pripravljen model in pustimo v hladilniku vsaj 4 ure ali čez noč.

4

Preostale marelice narežemo na četrtine in jih položimo s prerezano stranjo navzgor v ponev ali na ploščo žara. Posujemo jih s sladkorjem v prahu in nekaj minut pečemo, da rahlo porjavijo. Pečene ohladimo in razporedimo po sladici. Cheesecake okrasimo z belimi čokoladnimi ostružki in postrežemo.


© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.