Kaj boste skuhali danes?
Cheesecake z belo čokolado in marelicami
Bela čokolada in marelice – popoln par! In še pečice ni treba prižigati, da bi pripravili to sladico, ki nas razveseli na petek in svetek.
Cheesecake z belo čokolado in marelicami
Bela čokolada in marelice – popoln par! In še pečice ni treba prižigati, da bi pripravili to sladico, ki nas razveseli na petek in svetek.
Sestavine
- 200 g maslenih piškotov
- 50 g stopljenega masla
- 7 zrelih marelic
- 2 lističa želatine
- 300 g bele čokolade
- 3 dl sladke smetane
- 250 g kremnega sira
- 85 g sladkorja
- 2 žlici sladkorja v prahu
- maslo za model
- bela čokolada za okras
Čas za mehurčke: spremljava za brunch v originalni in božični različici
Mimoza, preprost, a učinkovit koktajl iz penečega vina in pomarančnega soka, je hitro postala priljubljena stalnica poznih zajtrkov in popoldanskih zabav.
Top nasveti za pijače na zabavah
Vsaj tako pomembna kot izbira prigrizkov in glavnega menija, je ponudba pijače na praznični zabavi.
Če ste naveličani klasičnih krompirjevih prilog, vas bo ta navdušila
Gratin dauphinois oziroma dofineški krompir je tista praznična priloga, ki preseneti prav vse – tudi tiste, ki mislijo, da jih krompir ne more več navdušiti.
Sestavine
- 200 g maslenih piškotov
- 50 g stopljenega masla
- 7 zrelih marelic
- 2 lističa želatine
- 300 g bele čokolade
- 3 dl sladke smetane
- 250 g kremnega sira
- 85 g sladkorja
- 2 žlici sladkorja v prahu
- maslo za model
- bela čokolada za okras
Postopek
Dno in obod modela za pite premera 20 cm namastimo z maslom. Piškote damo v sekljalnik in jih drobno sesekljamo. Dodamo maslo in premešamo. Mešanico stresemo v model, enakomerno razporedimo po dnu in obodu ter utrdimo z žlico. Postavimo na hladno.
Marelice operemo, izkoščičimo in tri drobno narežemo. Želatino namočimo v hladni vodi. Čokolado razlomimo in jo z decilitrom smetane med mešanjem raztopimo nad soparo. Želatino ožmemo, nato jo vmešamo v čokoladno mešanico, da se raztopi.
V primerno veliki skledi zmešamo kremni sir in sladkor. Preostalo sladko smetano čvrsto stepemo in vmešamo v sirovo mešanico. Primešamo še čokolado in narezane marelice. Nadev vlijemo v pripravljen model in pustimo v hladilniku vsaj 4 ure ali čez noč.
Preostale marelice narežemo na četrtine in jih položimo s prerezano stranjo navzgor v ponev ali na ploščo žara. Posujemo jih s sladkorjem v prahu in nekaj minut pečemo, da rahlo porjavijo. Pečene ohladimo in razporedimo po sladici. Cheesecake okrasimo z belimi čokoladnimi ostružki in postrežemo.
Podobni recepti
Priljubljeni recepti
Kolač z jagodičjem in kislo smetano
Solata iz divjega riža, koromača in pomaranč
Breskova pita iz listnatega testa z mandlji
Kombinacija breskev in mandljev je božanska!
Juha iz prekajene krače in suhega graha
Ko ne vemo kam bi s kračo, ki nam je ostala za veliko noč, pripravite to okusno juho z grahom.