© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.

Kaj boste skuhali danes?

Ozadje

Tiramisu

Čisto pravi tiramisu (tiramisù), kot ga pripravijo italijanski mojstri

Tiramisu

Čisto pravi tiramisu (tiramisù), kot ga pripravijo italijanski mojstri

Čas priprave 40 min + ohlajanje
Zahtevnost Enostavno
Količina za 5-6 oseb
Deli recept
Facebook
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli

Sestavine

  • 5 rumenjakov (beljake shranimo ali zamrznemo za drug recept)
  • 170 g sladkorja
  • 500 maskarponeja
  • 3 dl kave iz kafetjere
  • 2 žlici temnega ruma
  • približno 30 piškotov savoiardi, odvisno od velikosti posode
  • kakav v prahu za posip

Sestavine

  • 5 rumenjakov (beljake shranimo ali zamrznemo za drug recept)
  • 170 g sladkorja
  • 500 maskarponeja
  • 3 dl kave iz kafetjere
  • 2 žlici temnega ruma
  • približno 30 piškotov savoiardi, odvisno od velikosti posode
  • kakav v prahu za posip

Postopek

1

Naredimo pâte à bombe : v kozici na nizki temperaturi segrejemo sladkor in 50 g vode, da nastane sirup. Medtem mešamo. V večji posodi z mešalnikom močno stepemo rumenjake in jim postopoma med mešanjem dodamo vroč sladkorni sirup. Ko se mešanica malce ohladi, vmešamo maskarpone, da dobimo gladko kremo brez grudic. 2 ali 3 žlice je v tanki plasti razporedimo po dnu plitve steklene posode velikosti približno 20 x 30 cm.

2

Kavi primešamo rum in tekočino nalijemo v globok krožnik. Vanjo pomakamo piškote, da postanejo bledo kavne barve, nato pa jih razporedimo na plast kreme v posodi. Nato na piškote naložimo približno polovico kreme. Plast piškotov ponovimo in dodamo še drugo polovico kreme.

3

Tiramisu pokrijemo in ga za 6 ur postavimo v hladilnik. Preden ga postrežemo, ga posujemo s kakavom.

Nasvet

Pâte à bombe je krema iz rumenjakov, ki jim med mešanjem dodajamo vroč sladkorni sirup in jih tako toplotno obdelamo.

Priljubljeni recepti

Sladoledna kupa z arašidi in karamelom

Pregrešno dobra kupa za vroče (in manj vroče) dni

20 min
Enostavno

Takos z natrgano svinjino

Nacufana, natrgana ali nacefrana svinjina je v naših krajih razmeroma nov pojav. Največkrat je na voljo v lokalih, specializiranih za burgerje.

Enostavno

Jagodne rezine s stračatelo

45 min
Srednje zahtevno

Čičerkina solata z redkvico

Malce drugačna osvežilna solata za tople pomladne dni

45 min
Enostavno

© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.