Kaj boste skuhali danes?
Tiramisu
Čisto pravi tiramisu (tiramisù), kot ga pripravijo italijanski mojstri
Tiramisu
Čisto pravi tiramisu (tiramisù), kot ga pripravijo italijanski mojstri
Sestavine
- 5 rumenjakov (beljake shranimo ali zamrznemo za drug recept)
- 170 g sladkorja
- 500 g maskarponeja
- 3 dl kave iz kafetjere
- 2 žlici temnega ruma
- približno 30 piškotov savoiardi, odvisno od velikosti posode
- kakav v prahu za posip
Ta praznični koktejl je tako lep, da ga boste želeli najprej fotografirati
Če ste zadnje tedne vsaj malo na družbenih omrežjih, ste ga skoraj zagotovo že opazili – snow globe koktajl, pijačo, ki v kozarcu izgleda kot prava snežna krogla.
Manj je več: lahkotne sladice za zaključek prazničnega obeda
Po obilnem kosilu ali večerji se sladic lotimo zadržano, saj smo preveč siti, da bi v njih lahko resnično uživali. A ne pri tokratnem izboru receptov …
Božična večerja v najboljši družbi: slastne jedi za 1 osebo
Tudi kadar praznike preživljamo sami, je prav fino, če so lepi in okusni. Preglejte naše ideje za božični meni za eno osebo.
Sestavine
- 5 rumenjakov (beljake shranimo ali zamrznemo za drug recept)
- 170 g sladkorja
- 500 g maskarponeja
- 3 dl kave iz kafetjere
- 2 žlici temnega ruma
- približno 30 piškotov savoiardi, odvisno od velikosti posode
- kakav v prahu za posip
Postopek
Naredimo pâte à bombe : v kozici na nizki temperaturi segrejemo sladkor in 50 g vode, da nastane sirup. Medtem mešamo. V večji posodi z mešalnikom močno stepemo rumenjake in jim postopoma med mešanjem dodamo vroč sladkorni sirup. Ko se mešanica malce ohladi, vmešamo maskarpone, da dobimo gladko kremo brez grudic. 2 ali 3 žlice je v tanki plasti razporedimo po dnu plitve steklene posode velikosti približno 20 x 30 cm.
Kavi primešamo rum in tekočino nalijemo v globok krožnik. Vanjo pomakamo piškote, da postanejo bledo kavne barve, nato pa jih razporedimo na plast kreme v posodi. Nato na piškote naložimo približno polovico kreme. Plast piškotov ponovimo in dodamo še drugo polovico kreme.
Tiramisu pokrijemo in ga za 6 ur postavimo v hladilnik. Preden ga postrežemo, ga posujemo s kakavom.
Varna uporaba jajc
Pâte à bombe je krema iz rumenjakov, ki jim med mešanjem dodajamo vroč sladkorni sirup in jih tako toplotno obdelamo.
Podobni recepti
Priljubljeni recepti
Testeninski rižek s paradižnikom in mocarelo
Paradižnik in mocarela sta vedno zmagovalna kombinacija
Brezglutensko testo za pico
Številni, ki imajo intoleranco na gluten, od vseh jedi najbolj pogrešajo pico, ki bi bila prav takšna kot iz picerije. Imamo recept!