© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.

Pikantna velikonočna pogača

Slan pikanten velikonočen "šarkelj"

Pikantna velikonočna pogača

Slan pikanten velikonočen "šarkelj"

Čas priprave 1 h 30 min + vzhajanje
Zahtevnost Enostavno
Količina 10–12 kosov
Deli recept
Facebook
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli
Pikanter Reindling

Sestavine

  • 1 kocka svežega kvasa
  • 3 dl mleka
  • 3 rumenjaki
  • 500 g moke
  • 1 žlička soli
  • 50 g kristalnega sladkorja
  • 50 g razpuščenega masla
  • maslo za model

nadev

  • 150 g prekajenega mesa
  • 150 g prekajene klobase
  • 100 g jezika (kuhanega in olupljenega)
  • 3 trdo kuhana jajca
  • 3 žlice sveže naribanega hrena
steak, meso, grill

Tako ne boste uničili nobenega steaka več

"Obožujem steake, vendar se mi doma pogosto ne posrečijo. Žal mi je vsakega kosa govedine, ki ga uničim, največkrat tako, da ga preveč spečem, zato bi bila hvaležna za nekaj splošnih nasvetov, kako speči popoln steak."

Morski list v malvaziji

Priprava morskega lista za cvrenje v ponvi

Morski list je resnični rolsrojs med ribami, zato je edino prav, da ga pripravimo čim preprosteje, saj lahko le tako zares uživamo v njegovem okusu. Da bi v obrok vnesli malo drame, preizkusite ta kuharski trik za popolno pripravo.

Sestavine

  • 1 kocka svežega kvasa
  • 3 dl mleka
  • 3 rumenjaki
  • 500 g moke
  • 1 žlička soli
  • 50 g kristalnega sladkorja
  • 50 g razpuščenega masla
  • maslo za model

nadev

  • 150 g prekajenega mesa
  • 150 g prekajene klobase
  • 100 g jezika (kuhanega in olupljenega)
  • 3 trdo kuhana jajca
  • 3 žlice sveže naribanega hrena

Postopek

1

Iz kvasa, mleka in rumenjakov pripravimo kvasec, ga pokrijemo in pustimo vzhajati 20 minut. Nato dodamo moko, kristalni sladkor, sol in maslo. Sestavine zgnetemo z roko ali z mešalnikom v gladko testo. Testo naj pokrito na toplem vzhaja približno 20 minut.

2

Medtem pripravimo nadev. Prekajeno meso, klobaso in jezik narežemo na centimeter velike kocke. Jajca olupimo, grobo narežemo in v skledi zmešamo z ostalimi sestavinami.

pikantna velikonocna pogaca 1
3

Testo razvaljamo na pomokani delovni površini v pravokotnik 30 x 50 cm in po njem porazdelimo pripravljen nadev. Tesno zvijemo in zvitek položimo v namaščen model za pogačo premera 20 cm. Ponovno naj vzhaja dvajset minut. Pogačo pečemo v prej ogreti pečici pri 180 °C približno 45 minut.


© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.