
Pikantna velikonočna pogača
Slan pikanten velikonočen "šarkelj"
Pikantna velikonočna pogača
Slan pikanten velikonočen "šarkelj"

Sestavine
- 1 kocka svežega kvasa
- 3 dl mleka
- 3 rumenjaki
- 500 g moke
- 1 žlička soli
- 50 g kristalnega sladkorja
- 50 g razpuščenega masla
- maslo za model
nadev
- 150 g prekajenega mesa
- 150 g prekajene klobase
- 100 g jezika (kuhanega in olupljenega)
- 3 trdo kuhana jajca
- 3 žlice sveže naribanega hrena

Tako ne boste uničili nobenega steaka več
"Obožujem steake, vendar se mi doma pogosto ne posrečijo. Žal mi je vsakega kosa govedine, ki ga uničim, največkrat tako, da ga preveč spečem, zato bi bila hvaležna za nekaj splošnih nasvetov, kako speči popoln steak."

Če je vaš tofu brez okusa, ga niste pripravili pravilno
Poletje je čas za žar in piknike. Ti pa niso rezervirani, samo za mesojedce, na žaru se da odlično pripraviti tudi veganski tofu. Za vas smo rpipravili nekaj trikov kako pripraviti popoln tofu na žaru.

Priprava morskega lista za cvrenje v ponvi
Morski list je resnični rolsrojs med ribami, zato je edino prav, da ga pripravimo čim preprosteje, saj lahko le tako zares uživamo v njegovem okusu. Da bi v obrok vnesli malo drame, preizkusite ta kuharski trik za popolno pripravo.
Sestavine
- 1 kocka svežega kvasa
- 3 dl mleka
- 3 rumenjaki
- 500 g moke
- 1 žlička soli
- 50 g kristalnega sladkorja
- 50 g razpuščenega masla
- maslo za model
nadev
- 150 g prekajenega mesa
- 150 g prekajene klobase
- 100 g jezika (kuhanega in olupljenega)
- 3 trdo kuhana jajca
- 3 žlice sveže naribanega hrena
Postopek
Iz kvasa, mleka in rumenjakov pripravimo kvasec, ga pokrijemo in pustimo vzhajati 20 minut. Nato dodamo moko, kristalni sladkor, sol in maslo. Sestavine zgnetemo z roko ali z mešalnikom v gladko testo. Testo naj pokrito na toplem vzhaja približno 20 minut.
Medtem pripravimo nadev. Prekajeno meso, klobaso in jezik narežemo na centimeter velike kocke. Jajca olupimo, grobo narežemo in v skledi zmešamo z ostalimi sestavinami.

Testo razvaljamo na pomokani delovni površini v pravokotnik 30 x 50 cm in po njem porazdelimo pripravljen nadev. Tesno zvijemo in zvitek položimo v namaščen model za pogačo premera 20 cm. Ponovno naj vzhaja dvajset minut. Pogačo pečemo v prej ogreti pečici pri 180 °C približno 45 minut.