
Kaj boste skuhali danes?
Čebulni obročki
Čebulni obročki se odlično podajo k burgerjem, grizljate pa jih lahko kar same
Čebulni obročki
Čebulni obročki se odlično podajo k burgerjem, grizljate pa jih lahko kar same

Sestavine
- 1 velika čebula
- arašidovo olje za cvrenje
- 150 g moke
- ½ žličke pecilnega praška
- 1,8 dl gazirane mineralne vode ali piva
- sol

Najlažji recept za chilli con carne, ki vedno uspe
Čeprav izvira iz Mehike in se je do popolne prepoznavnosti razvila v ZDA, je chilli con carne postal priljubljen po celem svetu.

Najboljši slani in sladki recepti s kostanjem
Če ste se do zdaj že naveličali klasičnega pečenega ali kuhanega kostanja, preverite naše predloge, kako kostanj uporabiti v slanih in sladkih jedeh.

To jesensko poslastico iz kozarca se morate naučiti pripraviti
Prge ali tepke so del naše tradicije, simbol trdoživosti in povezanosti z naravo. Prav je, da jih bolje spoznamo.
Sestavine
- 1 velika čebula
- arašidovo olje za cvrenje
- 150 g moke
- ½ žličke pecilnega praška
- 1,8 dl gazirane mineralne vode ali piva
- sol
Postopek
Čebulo pri koreninskem delu nabodemo na vilice. Vilice držimo, da je čebula stabilna. Narežemo jo na 1 cm debele kolobarje. Odstranimo lupino in med seboj ločimo plasti kolobarjev.
Olje nalijemo v težko kozico in ga segrejemo na 180 °C – olje naj ne sega več kot do tretjine kozice
Medtem damo moko, pecilni prašek, dober ščep soli in mineralno vodo v skledo in z metlico zmešamo, da dobimo tekoče testo.
Nekaj čebulnih obročkov pomočimo v testo. Previdno jih spustimo v vroče olje in cvremo približno 2 do 3 minute, da so hrustljavi in se zlato rjavo obarvajo. S penovko jih poberemo iz olja in položimo na kuhinjsko brisačo, da vpije odvečno olje. Ponovimo s preostalimi čebulnimi obročki in testom.
Nasvet
Za nekoliko drugačen okus v testo vmešamo še cajunsko začimbno mešanico, ki izvira iz južnega dela ZDA. Običajno je sestavljena iz soli, čilija, popra, česna, ingverja, kumine, kardamoma, rjavega sladkorja, origana, majarona in limonove lupine, vendar obstajajo različne mešanice. Pri nas jo prodajajo na policah s tujo kuhinjo. Cajunska kuhinja je nastala, ko so se francoski priseljenci s severa Amerike leta 1750 začeli seliti na jug, kjer je živelo veliko afriških sužnjev in tako so se pomešale značilnosti obeh kuhinj.
Podobni recepti
Priljubljeni recepti
Karamelasti cimetovi polžki z jabolki
Bogata variacija jesenske priljubljene klasike med sladicami.