
Čebulni obročki
Čebulni obročki se odlično podajo k burgerjem, grizljate pa jih lahko kar same
Čebulni obročki
Čebulni obročki se odlično podajo k burgerjem, grizljate pa jih lahko kar same

Sestavine
- 1 velika čebula
- arašidovo olje za cvrenje
- 150 g moke
- ½ žličke pecilnega praška
- 1,8 dl gazirane mineralne vode ali piva
- sol

To so najboljši koktajli za poletna druženja
Koktajli so mnogo več kot le pijača – so del doživetja, ki povezuje ljudi in ustvari sproščeno vzdušje.

Kralj azijske zelenjave v 6 preprostih receptih
Pak čoj je azijska zelnica, poznana tudi pod številnimi drugimi imeni. Ampak imena niso pomembna, lahko vam povemo, da je odličen.

Preprosti beljakovinski mafini so odlična izbira za zajtrk
Namesto da znova izberete enolične granoline tablice, začnite dan s krhkimi domačimi mafini, polnimi beljakovin in malo sladkorja.
Sestavine
- 1 velika čebula
- arašidovo olje za cvrenje
- 150 g moke
- ½ žličke pecilnega praška
- 1,8 dl gazirane mineralne vode ali piva
- sol
Postopek
Čebulo pri koreninskem delu nabodemo na vilice. Vilice držimo, da je čebula stabilna. Narežemo jo na 1 cm debele kolobarje. Odstranimo lupino in med seboj ločimo plasti kolobarjev.
Olje nalijemo v težko kozico in ga segrejemo na 180 °C – olje naj ne sega več kot do tretjine kozice
Medtem damo moko, pecilni prašek, dober ščep soli in mineralno vodo v skledo in z metlico zmešamo, da dobimo tekoče testo.
Nekaj čebulnih obročkov pomočimo v testo. Previdno jih spustimo v vroče olje in cvremo približno 2 do 3 minute, da so hrustljavi in se zlato rjavo obarvajo. S penovko jih poberemo iz olja in položimo na kuhinjsko brisačo, da vpije odvečno olje. Ponovimo s preostalimi čebulnimi obročki in testom.
Nasvet
Za nekoliko drugačen okus v testo vmešamo še cajunsko začimbno mešanico, ki izvira iz južnega dela ZDA. Običajno je sestavljena iz soli, čilija, popra, česna, ingverja, kumine, kardamoma, rjavega sladkorja, origana, majarona in limonove lupine, vendar obstajajo različne mešanice. Pri nas jo prodajajo na policah s tujo kuhinjo. Cajunska kuhinja je nastala, ko so se francoski priseljenci s severa Amerike leta 1750 začeli seliti na jug, kjer je živelo veliko afriških sužnjev in tako so se pomešale značilnosti obeh kuhinj.