© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.

Kaj boste skuhali danes?

Ozadje

Ješprenjka ali skuha

Ob svetovnem dnevu diabetesa (14. november) bomo pripravili to klasično dobroto na žlico, ki je več kot primerna tudi za sladkorne bolnike

Ješprenjka ali skuha

Ob svetovnem dnevu diabetesa (14. november) bomo pripravili to klasično dobroto na žlico, ki je več kot primerna tudi za sladkorne bolnike

Čas priprave /
Zahtevnost Enostavno
Količina za 6 oseb
Deli recept
Facebook
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli
ješprenjka

Sestavine

  • 250 g ješprenja
  • 200 prekajenih svinjskih rebrc
  • 1 korenček
  • 1 paradižnik
  • 1/2 rumene kolerabe
  • 1/2 gomolja zelene
  • 1 skodelica graha
  • žlica masti za zabelo
  • srednje velika čebula
  • strok česna
  • vejica peteršilja
  • sol in poper

Sestavine

  • 250 g ješprenja
  • 200 prekajenih svinjskih rebrc
  • 1 korenček
  • 1 paradižnik
  • 1/2 rumene kolerabe
  • 1/2 gomolja zelene
  • 1 skodelica graha
  • žlica masti za zabelo
  • srednje velika čebula
  • strok česna
  • vejica peteršilja
  • sol in poper

Postopek

1

Namočen in osoljen ješprenj kuhamo dobro uro na zmernem ognju skupaj z rebrci. Na polovici kuhanja dodamo narezano zelenjavo.

2

Nasekljano čebulo prepražimo na masti in z njo zabelimo ješprenjko, solimo in popramo. Preden postrežemo, potresemo s peteršiljem.

Nasvet

Recept za ješprenjko je prispevala gospa Darja Lovšin, avtorica kuharske knjige Diabetična kulinarika.

Priljubljeni recepti

Dušeni lignji s fižolom in česnovim kruhom

Lignji v enolončnici

50 min
Srednje zahtevno

Fige s parmezanom in prelivom iz rdečega popra

Hitra okusna solata s figami in parmezanom

10 min
Enostavno

© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.