
Koruzna pogača
Proja
Koruzna pogača
Proja

Sestavine
- 9 žlic koruzne moke
- 6 žlic bele pšenične moke (tip 500)
- 3 jajca
- 300 g pasirane skute
- 3 kavne skodelice olja
- 2 žlici kisle smetane
- 1 zavitek pecilnega praška
- 3 dl gazirane mineralne vode
- sol
- olje za pekač

Picerija D10's - čista desetica na Pagu
Odkrili smo najboljšo picerijo na otoku Pagu in zagotovo eno najboljših v Dalmaciji

5 načinov, kako pripraviti piščanca poleti
Piščančje meso je zaradi svoje nežne teksture, nizke vsebnosti maščob in vsestranske uporabe ena najbolj priročnih sestavin poletne kuhinje.

Recept za vložene bučke, ki se mu ne boste mogli upreti
Sedaj, ko smo jih spekli, nadevali, skuhali, podušili, soparili in še kaj, je čas, da pripravimo še vložene bučke. Tokrat z vami delimo naš najljubši recept.
Sestavine
- 9 žlic koruzne moke
- 6 žlic bele pšenične moke (tip 500)
- 3 jajca
- 300 g pasirane skute
- 3 kavne skodelice olja
- 2 žlici kisle smetane
- 1 zavitek pecilnega praška
- 3 dl gazirane mineralne vode
- sol
- olje za pekač
Postopek
Pečico segrejemo na 175 °C. Vse sestavine zmešamo, da dobimo gosto tekoče testo. Testo vlijemo v pomaščen pekač velikosti 20 x 30 cm in pečemo 25 minut. Prvih 15 minut pečice ne smemo odpirati.
Pogačo lahko ponudimo toplo ali hladno. Odlično tekne kot preprost prigrizek, lahko ob kislem mleku, jogurtu ali narezku.
Nasvet
Pripravljeno maso lahko namesto v pekač vlijemo v modle za mafine in jih pri 175 °C pečemo 15 minut. Ko se pečeni mafini ohladijo, jih lahko tudi zamrznemo.
Nasvet
Proja je srbska koruzna pogača, ki je nekoč veljala za kruh revežev, pozneje pa je postala srbska tradicionalna jed. Najznamenitejša je užiška proja, ki jo pripravijo samo iz koruzne moke, dodajo ji kajmak, stepena jajca in ocvirke. Zaradi dodanih ocvirkov in jajc je nekoč veljala za bogato slavnostno jed.