
Koruzna pogača
Proja
Koruzna pogača
Proja

Sestavine
- 9 žlic koruzne moke
- 6 žlic bele pšenične moke (tip 500)
- 3 jajca
- 300 g pasirane skute
- 3 kavne skodelice olja
- 2 žlici kisle smetane
- 1 zavitek pecilnega praška
- 3 dl gazirane mineralne vode
- sol
- olje za pekač

Tako ne boste uničili nobenega steaka več
"Obožujem steake, vendar se mi doma pogosto ne posrečijo. Žal mi je vsakega kosa govedine, ki ga uničim, največkrat tako, da ga preveč spečem, zato bi bila hvaležna za nekaj splošnih nasvetov, kako speči popoln steak."

Če je vaš tofu brez okusa, ga niste pripravili pravilno
Poletje je čas za žar in piknike. Ti pa niso rezervirani, samo za mesojedce, na žaru se da odlično pripraviti tudi veganski tofu. Za vas smo rpipravili nekaj trikov kako pripraviti popoln tofu na žaru.

Priprava morskega lista za cvrenje v ponvi
Morski list je resnični rolsrojs med ribami, zato je edino prav, da ga pripravimo čim preprosteje, saj lahko le tako zares uživamo v njegovem okusu. Da bi v obrok vnesli malo drame, preizkusite ta kuharski trik za popolno pripravo.
Sestavine
- 9 žlic koruzne moke
- 6 žlic bele pšenične moke (tip 500)
- 3 jajca
- 300 g pasirane skute
- 3 kavne skodelice olja
- 2 žlici kisle smetane
- 1 zavitek pecilnega praška
- 3 dl gazirane mineralne vode
- sol
- olje za pekač
Postopek
Pečico segrejemo na 175 °C. Vse sestavine zmešamo, da dobimo gosto tekoče testo. Testo vlijemo v pomaščen pekač velikosti 20 x 30 cm in pečemo 25 minut. Prvih 15 minut pečice ne smemo odpirati.
Pogačo lahko ponudimo toplo ali hladno. Odlično tekne kot preprost prigrizek, lahko ob kislem mleku, jogurtu ali narezku.
Nasvet
Pripravljeno maso lahko namesto v pekač vlijemo v modle za mafine in jih pri 175 °C pečemo 15 minut. Ko se pečeni mafini ohladijo, jih lahko tudi zamrznemo.
Nasvet
Proja je srbska koruzna pogača, ki je nekoč veljala za kruh revežev, pozneje pa je postala srbska tradicionalna jed. Najznamenitejša je užiška proja, ki jo pripravijo samo iz koruzne moke, dodajo ji kajmak, stepena jajca in ocvirke. Zaradi dodanih ocvirkov in jajc je nekoč veljala za bogato slavnostno jed.