Kaj boste skuhali danes?
Čebulni ocvrtki (bhaji) in raita z meto in česnom
Pripravite si svoje, še boljše čebulne ocvrtke.
Čebulni ocvrtki (bhaji) in raita z meto in česnom
Pripravite si svoje, še boljše čebulne ocvrtke.
Sestavine
- 2 rdeči čebuli
- 1 rdeč ali zelen čili
- 100 g čičerkine moke
- ½ žličke pecilnega praška
- 2 žlički karijeve paste ali praška
- rastlinsko olje za cvrenje
raita
- sol
- 150 g navadnega jogurta
- 2 žlici nasekljane sveže mete
- 1 strt manjši strok česna
Praznične jedi kljub celiakiji: slovenska voditeljica delila svoje recepte
Klavdija Winder Pantner, ki jo gledalci poznajo kot Veseljakovo voditeljico, sicer pa prepeva tudi v skupini Katrca, se v zasebnem življenju vsak dan sooča s celiakijo.
Recepti chefa Jerneja Fonde: Postanite zvezda praznične večerje
Iščete ideje za božično ali novoletno večerjo? Jernej Fonda iz Hiša Lisjak razkriva recepte, s katerimi boste navdušili goste.
Se vam je praznična sladica ponesrečila? Rešite jo v 10 minutah
Z dobrimi nameni smo se lotili priprave praznične sladice, a se žal ni posrečila. Brez skrbi, vsakemu se lahko zgodi – to je rešitev.
Sestavine
- 2 rdeči čebuli
- 1 rdeč ali zelen čili
- 100 g čičerkine moke
- ½ žličke pecilnega praška
- 2 žlički karijeve paste ali praška
- rastlinsko olje za cvrenje
raita
- sol
- 150 g navadnega jogurta
- 2 žlici nasekljane sveže mete
- 1 strt manjši strok česna
Postopek
Eno čebulo drobno nasekljamo, drugo pa narežemo na lunice. Čiliju odstranimo semena in ga drobno nasekljamo. Čičerkino moko in pecilni prašek presejemo v skledo. Dodamo karijevo pasto ali prašek, nasekljan čili in dober ščep soli. Dodamo približno 1,5 dl hladne vode in zmešamo, da dobimo gosto tekoče testo. Primešamo nasekljano in narezano čebulo, tako da je dobro obdana s testom.
Zmešamo vse sestavine za raito in jo predenemo v skledico. V voku ali globlji kozici segrejemo za 5 cm olja. Vanj kanemo kanček testa; če obdano z mehurčki splava na površje in začne rjaveti, je olje primerno vroče.
V olje polagamo z vrhane žlice čebulne mešanice (po nekaj žlic naenkrat) in cvremo 3 do 4 minute, medtem jih enkrat obrnemo, da se enakomerno rjavo obarvajo in zahrustajo. Odcedimo jih na kuhinjski brisači, še malo posolimo in prihranimo na toplem, medtem ko cvremo preostale ocvrtke. Ponudimo jih z raito.
Čičerkina moka
Čičerkino moko dobimo na oddelkih z zdravo hrano v bolje založenih supermarketih in v specializiranih prodajalnah.