© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.

Orehove ladjice

Orehova sladica bo pripravljena mimogrede, še hitreje pa je bo zmanjkalo

Orehove ladjice

Orehova sladica bo pripravljena mimogrede, še hitreje pa je bo zmanjkalo

Čas priprave /
Zahtevnost Enostavno
Količina 15 kosov
Deli recept
Facebook
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli
orehove ladjice

Sestavine

  • 1 zavitek svežega listnatega testa (270 g)
  • 250 g mletih orehov
  • 70 g kristalnega sladkorja
  • 1 zavitek vaniljevega sladkorja
  • 1,25 dl mleka
  • 1 žlička cimeta
  • 100 g rozin
  • jajce za premaz
  • 15 polovičk orehovih jedrc za okras
steak, meso, grill

Tako ne boste uničili nobenega steaka več

"Obožujem steake, vendar se mi doma pogosto ne posrečijo. Žal mi je vsakega kosa govedine, ki ga uničim, največkrat tako, da ga preveč spečem, zato bi bila hvaležna za nekaj splošnih nasvetov, kako speči popoln steak."

Morski list v malvaziji

Priprava morskega lista za cvrenje v ponvi

Morski list je resnični rolsrojs med ribami, zato je edino prav, da ga pripravimo čim preprosteje, saj lahko le tako zares uživamo v njegovem okusu. Da bi v obrok vnesli malo drame, preizkusite ta kuharski trik za popolno pripravo.

Sestavine

  • 1 zavitek svežega listnatega testa (270 g)
  • 250 g mletih orehov
  • 70 g kristalnega sladkorja
  • 1 zavitek vaniljevega sladkorja
  • 1,25 dl mleka
  • 1 žlička cimeta
  • 100 g rozin
  • jajce za premaz
  • 15 polovičk orehovih jedrc za okras

Postopek

1

Listnato testo vzamemo iz hladilnika 10 minut pred uporabo. V skledi dobro zmešamo orehe s kristalnim in vaniljevim sladkorjem, mlekom, cimetom in rozinami.

2

Na papirju za peko razrežemo razvaljano listnato testo na petnajst kvadratov (8 × 8 cm). Testene robove namažemo s stepenim jajcem.

3

Na sredino kvadratov porazdelimo orehov nadev. Po dva nasprotna vogala preganemo enega čez drugega in testo premažemo s stepenim jajcem. Na vrh vsake ladjice položimo polovičko orehovega jedrca.

4

Orehove ladjice pečemo na srednjem vodilu v prej ogreti pečici pri 210 °C 15 do 20 minut do zlato rumene barve.


© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.