
Čebulne zarebrnice
Čebulne zarebrnice

Sestavine
- 4 zarebrnice s kostmi po 200 g (od kratkega kareja)
- sol
- poper
- 1 žlička ostre gorčice
- 4 česnovi stroki
- ½ žlice kumine
- 2 žlici olja
- 1 žlica masla
- 400 g čebule
- 1 žlica gladke moke
- 5 dl goveje juhe
- malo kisa
- malo worcestrske omake
- šopek peteršilja
- pribl. 5 dl olja za cvrenje

7 receptov španske kulinarike, ki vedno navdušijo
Španska kuhinja je znana po živahnih okusih, preprostih sestavinah in bogati tradiciji skupnega obedovanja.

Hitre malice, ki jih lahko odnesete v službo
September je čas za nove začetke - začnimo pri zdravih malicah za v službo.

Pripravite te jedi s koruzo, preden bo prepozno
Ob koncu poletja nas pridelana koruza še zadnjič vabi s sladkim okusom. Za vas smo izbrali nekaj okusnih in malo drugačnih receptov.
Sestavine
- 4 zarebrnice s kostmi po 200 g (od kratkega kareja)
- sol
- poper
- 1 žlička ostre gorčice
- 4 česnovi stroki
- ½ žlice kumine
- 2 žlici olja
- 1 žlica masla
- 400 g čebule
- 1 žlica gladke moke
- 5 dl goveje juhe
- malo kisa
- malo worcestrske omake
- šopek peteršilja
- pribl. 5 dl olja za cvrenje
Postopek
Čebulo olupimo, narežemo na tanke kolobarje in pomešamo s presejano moko. Česen olupimo in stisnemo. Zarebrnice na obeh straneh rahlo potolčemo ter začinimo z gorčico, strtim česnom, soljo, poprom in kumino. Peteršilj operemo in drobno sesekljamo.
V dovolj veliki posodi segrejemo olje in ocvremo čebulne kolobarje do lepe rjave barve. Ocvrto čebulo dobro odcedimo.
V primerni ponvi segrejemo 2 žlici olja in zarebrnice na obeh straneh močno popečemo. Poberemo jih iz ponve in na toplem prihranimo. Sok od pečenja razmastimo in v njem spenimo maslo. Najprej dodamo polovico čebulnih kolobarjev, juho, kis in worcestrsko omako, nato pa zarebrnice. Na blagem ognju dušimo do mehkega. Pred koncem dušenja vmešamo peteršilj.
Zarebrnice ponudimo s pripravljeno omako in potresemo s preostalimi čebulnimi kolobarji. Zraven postrežemo poljubno zelenjavo in francoski kruh.