
Čebulne zarebrnice
Čebulne zarebrnice

Sestavine
- 4 zarebrnice s kostmi po 200 g (od kratkega kareja)
- sol
- poper
- 1 žlička ostre gorčice
- 4 česnovi stroki
- ½ žlice kumine
- 2 žlici olja
- 1 žlica masla
- 400 g čebule
- 1 žlica gladke moke
- 5 dl goveje juhe
- malo kisa
- malo worcestrske omake
- šopek peteršilja
- pribl. 5 dl olja za cvrenje

Ledene kocke s cvetovi - popoln poletni detajl vsake pijače
Našemu bralcu so v lokalu postregli z ledom, v katerem so bili majhni pisani cvetovi. »Videti je bilo čudovito, vendar ko sem podoben led skušal pripraviti doma, so se vsi cvetovi ‘zgubali’. Mi lahko svetujete, kako lahko lepo zamrznem cvetove v kockah ledu?«

Super ideje za sladice z bezgovim sirupom
Domač bezgov sirup je odličen za pripravo okusnega napitka, odlično pa se obnese tudi v različnih sladicah.

Hotdog na žaru: klobase pred peko skuhajte
Popoln hotdog z žara? Imamo recepte za najboljše štručke, izvirne dodatke in trike za pripravo sočnih hotdogov, ki navdušijo na vsakem pikniku!
Sestavine
- 4 zarebrnice s kostmi po 200 g (od kratkega kareja)
- sol
- poper
- 1 žlička ostre gorčice
- 4 česnovi stroki
- ½ žlice kumine
- 2 žlici olja
- 1 žlica masla
- 400 g čebule
- 1 žlica gladke moke
- 5 dl goveje juhe
- malo kisa
- malo worcestrske omake
- šopek peteršilja
- pribl. 5 dl olja za cvrenje
Postopek
Čebulo olupimo, narežemo na tanke kolobarje in pomešamo s presejano moko. Česen olupimo in stisnemo. Zarebrnice na obeh straneh rahlo potolčemo ter začinimo z gorčico, strtim česnom, soljo, poprom in kumino. Peteršilj operemo in drobno sesekljamo.
V dovolj veliki posodi segrejemo olje in ocvremo čebulne kolobarje do lepe rjave barve. Ocvrto čebulo dobro odcedimo.
V primerni ponvi segrejemo 2 žlici olja in zarebrnice na obeh straneh močno popečemo. Poberemo jih iz ponve in na toplem prihranimo. Sok od pečenja razmastimo in v njem spenimo maslo. Najprej dodamo polovico čebulnih kolobarjev, juho, kis in worcestrsko omako, nato pa zarebrnice. Na blagem ognju dušimo do mehkega. Pred koncem dušenja vmešamo peteršilj.
Zarebrnice ponudimo s pripravljeno omako in potresemo s preostalimi čebulnimi kolobarji. Zraven postrežemo poljubno zelenjavo in francoski kruh.