
Čebulna pita z rdečo peso
Zelenjavna pita, ki se odlično poda kot samostojna jed ali pa priloga
Čebulna pita z rdečo peso
Zelenjavna pita, ki se odlično poda kot samostojna jed ali pa priloga

Sestavine
- 170 g polnozrnate moke
- 100 g ovsenih kosmičev
- 100 g masla
- 100 g naribanega korenja
- maslo za model
nadev
- 3 velike čebule
- 3 žlice olja
- 3 srednje veliki gomolji rdeče pese
- 3 jajca
- 2,5 dl mleka
- sol
- poper

Picerija D10's - čista desetica na Pagu
Odkrili smo najboljšo picerijo na otoku Pagu in zagotovo eno najboljših v Dalmaciji

5 načinov, kako pripraviti piščanca poleti
Piščančje meso je zaradi svoje nežne teksture, nizke vsebnosti maščob in vsestranske uporabe ena najbolj priročnih sestavin poletne kuhinje.

Recept za vložene bučke, ki se mu ne boste mogli upreti
Sedaj, ko smo jih spekli, nadevali, skuhali, podušili, soparili in še kaj, je čas, da pripravimo še vložene bučke. Tokrat z vami delimo naš najljubši recept.
Sestavine
- 170 g polnozrnate moke
- 100 g ovsenih kosmičev
- 100 g masla
- 100 g naribanega korenja
- maslo za model
nadev
- 3 velike čebule
- 3 žlice olja
- 3 srednje veliki gomolji rdeče pese
- 3 jajca
- 2,5 dl mleka
- sol
- poper
Postopek
Pečico segrejemo na 180 °C. Moko, ovsene kosmiče in maslo damo v posodo kuhinjskega strojčka in zmešamo, da dobimo drobljivo zmes. Dodamo nariban korenček in mešamo, da se sestavine sprimejo v kepo. Testo na pomokani delovni površini razvaljamo in z njim obložimo model za pito, premazan z maslom. Postavimo ga v hladilnik.
Čebulo olupimo in narežemo na tanke rezine. Na segretem olju jo zelo nežno pražimo 15 do 20 minut. Medtem olupimo in naribamo surovo rdečo peso ter z njo obložimo testo v modlu. Na rdečo peso razporedimo praženo čebulo. Jajca razžvrkljamo skupaj z mlekom, solimo in popramo jih ter zlijemo na čebulo in peso. Pito pečemo 15 minut na 180 °C, nato temperaturo zmanjšamo na 160 °C in pečemo še 40 minut oz. tako dolgo, da se pita utrdi in dobi zlato rumeno barvo.