Kaj boste skuhali danes?
Čebulna pita z rdečo peso
Zelenjavna pita, ki se odlično poda kot samostojna jed ali pa priloga
Čebulna pita z rdečo peso
Zelenjavna pita, ki se odlično poda kot samostojna jed ali pa priloga
Sestavine
- 170 g polnozrnate moke
- 100 g ovsenih kosmičev
- 100 g masla
- 100 g naribanega korenja
- maslo za model
nadev
- 3 velike čebule
- 3 žlice olja
- 3 srednje veliki gomolji rdeče pese
- 3 jajca
- 2,5 dl mleka
- sol
- poper
Obeležite svetovni dan testenin s temi slastnimi recepti
Življenje je preplet čarovnije in testenin, je dejal italijanski režiser Federico Fellini. Svetovni dan testenin, ki ga praznujemo 25. oktobra, slavi prav to miselnost.
Sočna pica rolada iz listnatega testa, ki jo boste naravnost oboževali
Preprosta in okusna pica rolada iz listnatega testa s šunko, sirom in gobami. Hrustljava zunaj, mehka znotraj, popolna za hitro kosilo ali večerjo.
Chef David Vračko: Amaterjem vstop prepovedan
To piše na vhodu restavracije mariborskega chefa Davida Vračka. In ta napis ne straši – le napove, da vstopaš v svet, kjer veljajo drugačna pravila.
Sestavine
- 170 g polnozrnate moke
- 100 g ovsenih kosmičev
- 100 g masla
- 100 g naribanega korenja
- maslo za model
nadev
- 3 velike čebule
- 3 žlice olja
- 3 srednje veliki gomolji rdeče pese
- 3 jajca
- 2,5 dl mleka
- sol
- poper
Postopek
Pečico segrejemo na 180 °C. Moko, ovsene kosmiče in maslo damo v posodo kuhinjskega strojčka in zmešamo, da dobimo drobljivo zmes. Dodamo nariban korenček in mešamo, da se sestavine sprimejo v kepo. Testo na pomokani delovni površini razvaljamo in z njim obložimo model za pito, premazan z maslom. Postavimo ga v hladilnik.
Čebulo olupimo in narežemo na tanke rezine. Na segretem olju jo zelo nežno pražimo 15 do 20 minut. Medtem olupimo in naribamo surovo rdečo peso ter z njo obložimo testo v modlu. Na rdečo peso razporedimo praženo čebulo. Jajca razžvrkljamo skupaj z mlekom, solimo in popramo jih ter zlijemo na čebulo in peso. Pito pečemo 15 minut na 180 °C, nato temperaturo zmanjšamo na 160 °C in pečemo še 40 minut oz. tako dolgo, da se pita utrdi in dobi zlato rumeno barvo.
Podobni recepti
Priljubljeni recepti
Bageta s sirom in česnom
Česen je nepogrešljiva sestavina v vsaki kuhinji. Z njim začinimo in oplemenitimo okus različnih jedi, dodamo ga v solate, zlasti zeleno listnato, uživamo pa tudi surovega.