© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.

Torta Marijana

Zdrava, a izjemnega okusa torta z jabolčnim nadevom

Torta Marijana

Zdrava, a izjemnega okusa torta z jabolčnim nadevom

Čas priprave 1 h 15 min + hlajenje
Zahtevnost Enostavno
Količina 16 kosov
Deli recept
Facebook
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli
torta-marijana-cokoladna-1_558x620_acf_cropped

Sestavine

testo

  • 500 g polnozrnate moke
  • 300 g ovsenih kosmičev
  • 200 g kokosove maščobe
  • 400 g riževega sirupa
  • 1–2 dl vode
  • lupina 1 limone
  • 1 žlica začimb za medenjake (janež, cimet ...)
  • 1 zavitek sode bikarbone

nadev

  • 1,2 kg jabolk
  • 250 g sesekljanih blanširanih mandljev
  • 200 g rozin (po želji)
  • 50 g jabolčnega sirupa
  • lupina in sok 1 limone

preliv

  • 100 g temne čokolade
  • 50 g kokosove maščobe
steak, meso, grill

Tako ne boste uničili nobenega steaka več

"Obožujem steake, vendar se mi doma pogosto ne posrečijo. Žal mi je vsakega kosa govedine, ki ga uničim, največkrat tako, da ga preveč spečem, zato bi bila hvaležna za nekaj splošnih nasvetov, kako speči popoln steak."

Morski list v malvaziji

Priprava morskega lista za cvrenje v ponvi

Morski list je resnični rolsrojs med ribami, zato je edino prav, da ga pripravimo čim preprosteje, saj lahko le tako zares uživamo v njegovem okusu. Da bi v obrok vnesli malo drame, preizkusite ta kuharski trik za popolno pripravo.

Sestavine

testo

  • 500 g polnozrnate moke
  • 300 g ovsenih kosmičev
  • 200 g kokosove maščobe
  • 400 g riževega sirupa
  • 1–2 dl vode
  • lupina 1 limone
  • 1 žlica začimb za medenjake (janež, cimet ...)
  • 1 zavitek sode bikarbone

nadev

  • 1,2 kg jabolk
  • 250 g sesekljanih blanširanih mandljev
  • 200 g rozin (po želji)
  • 50 g jabolčnega sirupa
  • lupina in sok 1 limone

preliv

  • 100 g temne čokolade
  • 50 g kokosove maščobe

Postopek

1

Obroč za peko s spodnje strani ovijemo v peki papir in ga položimo na pekač. Vse sestavine za testo zmešamo in polovico mase namažemo v ovit obroč za peko.

2

Za nadev naribamo jabolka, dodamo preostale sestavine in zmešamo. Nadev razporedimo po testu, ki je v obroču, in premažemo s preostalo polovico testa. Prestavimo v pečico in pečemo približno 30 minut pri 160 °C. Ko je torta zlato rjavo zapečena, jo vzamemo iz pečice in ohladimo. Prelijemo jo s staljeno čokolado, zmešano s staljeno kokosovo maščobo. Ko se preliv strdi, torto okrasimo z mandlji.


© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.