© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.

Torta Marijana

Zdrava, a izjemnega okusa torta z jabolčnim nadevom

Torta Marijana

Zdrava, a izjemnega okusa torta z jabolčnim nadevom

Čas priprave 1 h 15 min + hlajenje
Zahtevnost Enostavno
Količina 16 kosov
Deli recept
Facebook
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli
torta-marijana-cokoladna-1_558x620_acf_cropped

Sestavine

testo

  • 500 g polnozrnate moke
  • 300 g ovsenih kosmičev
  • 200 g kokosove maščobe
  • 400 g riževega sirupa
  • 1–2 dl vode
  • lupina 1 limone
  • 1 žlica začimb za medenjake (janež, cimet ...)
  • 1 zavitek sode bikarbone

nadev

  • 1,2 kg jabolk
  • 250 g sesekljanih blanširanih mandljev
  • 200 g rozin (po želji)
  • 50 g jabolčnega sirupa
  • lupina in sok 1 limone

preliv

  • 100 g temne čokolade
  • 50 g kokosove maščobe
benedict, holandsk

Ta trik je nujen za dobro holandsko omako

Prečiščeno maslo je čista maščoba, pridobljena iz masla, brez vseh trdnih delcev (ogljikovih hidratov, beljakovin, holesterola in vode). Odlično je za pripravo različnih omak, kot je na primer holandska omaka.

Sestavine

testo

  • 500 g polnozrnate moke
  • 300 g ovsenih kosmičev
  • 200 g kokosove maščobe
  • 400 g riževega sirupa
  • 1–2 dl vode
  • lupina 1 limone
  • 1 žlica začimb za medenjake (janež, cimet ...)
  • 1 zavitek sode bikarbone

nadev

  • 1,2 kg jabolk
  • 250 g sesekljanih blanširanih mandljev
  • 200 g rozin (po želji)
  • 50 g jabolčnega sirupa
  • lupina in sok 1 limone

preliv

  • 100 g temne čokolade
  • 50 g kokosove maščobe

Postopek

1

Obroč za peko s spodnje strani ovijemo v peki papir in ga položimo na pekač. Vse sestavine za testo zmešamo in polovico mase namažemo v ovit obroč za peko.

2

Za nadev naribamo jabolka, dodamo preostale sestavine in zmešamo. Nadev razporedimo po testu, ki je v obroču, in premažemo s preostalo polovico testa. Prestavimo v pečico in pečemo približno 30 minut pri 160 °C. Ko je torta zlato rjavo zapečena, jo vzamemo iz pečice in ohladimo. Prelijemo jo s staljeno čokolado, zmešano s staljeno kokosovo maščobo. Ko se preliv strdi, torto okrasimo z mandlji.


© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.