Kaj boste skuhali danes?
Torta Marijana
Zdrava, a izjemnega okusa torta z jabolčnim nadevom
Torta Marijana
Zdrava, a izjemnega okusa torta z jabolčnim nadevom
Sestavine
testo
- 500 g polnozrnate moke
- 300 g ovsenih kosmičev
- 200 g kokosove maščobe
- 400 g riževega sirupa
- 1–2 dl vode
- lupina 1 limone
- 1 žlica začimb za medenjake (janež, cimet ...)
- 1 zavitek sode bikarbone
nadev
- 1,2 kg jabolk
- 250 g sesekljanih blanširanih mandljev
- 200 g rozin (po želji)
- 50 g jabolčnega sirupa
- lupina in sok 1 limone
preliv
- 100 g temne čokolade
- 50 g kokosove maščobe
Čas za mehurčke: spremljava za brunch v originalni in božični različici
Mimoza, preprost, a učinkovit koktajl iz penečega vina in pomarančnega soka, je hitro postala priljubljena stalnica poznih zajtrkov in popoldanskih zabav.
Top nasveti za pijače na zabavah
Vsaj tako pomembna kot izbira prigrizkov in glavnega menija, je ponudba pijače na praznični zabavi.
Če ste naveličani klasičnih krompirjevih prilog, vas bo ta navdušila
Gratin dauphinois oziroma dofineški krompir je tista praznična priloga, ki preseneti prav vse – tudi tiste, ki mislijo, da jih krompir ne more več navdušiti.
Sestavine
testo
- 500 g polnozrnate moke
- 300 g ovsenih kosmičev
- 200 g kokosove maščobe
- 400 g riževega sirupa
- 1–2 dl vode
- lupina 1 limone
- 1 žlica začimb za medenjake (janež, cimet ...)
- 1 zavitek sode bikarbone
nadev
- 1,2 kg jabolk
- 250 g sesekljanih blanširanih mandljev
- 200 g rozin (po želji)
- 50 g jabolčnega sirupa
- lupina in sok 1 limone
preliv
- 100 g temne čokolade
- 50 g kokosove maščobe
Postopek
Obroč za peko s spodnje strani ovijemo v peki papir in ga položimo na pekač. Vse sestavine za testo zmešamo in polovico mase namažemo v ovit obroč za peko.
Za nadev naribamo jabolka, dodamo preostale sestavine in zmešamo. Nadev razporedimo po testu, ki je v obroču, in premažemo s preostalo polovico testa. Prestavimo v pečico in pečemo približno 30 minut pri 160 °C. Ko je torta zlato rjavo zapečena, jo vzamemo iz pečice in ohladimo. Prelijemo jo s staljeno čokolado, zmešano s staljeno kokosovo maščobo. Ko se preliv strdi, torto okrasimo z mandlji.
Podobni recepti
Priljubljeni recepti
Rižota s kostanjem in gorgonzolo
Čudovito kremasta rižota s kostanjem in gorgonzolo bo postala stalnica jesenskih jedilnikov