
Caipirinha z ananasom
Caipirinha nas bo nemudoma ponesla na počitnice v daljne tople kraje
Caipirinha z ananasom
Caipirinha nas bo nemudoma ponesla na počitnice v daljne tople kraje

Sestavine
- 1 majhen ananas
- sok 4 limet
- šopek sveže mete
- 8 žlic rjavega sladkorja
- 4 dl cachaçe ali belega ruma
- zdrobljen led za 8 kozarcev
- 8 dl ananasovega soka

7 preprostih receptov za grške jedi, ki vedno navdušijo
Grška kuhinja si značilnosti deli z italijansko, balkansko in turško kulinariko. Je preprosta, a izjemno bogata in okusna.

Če ste naveličani jajc, odkrijte te poletne zajtrke
Poleti si želimo lahkotnejši uvod v nov dan. Izbrali smo recepte za super poletne zajtrke - od čija pudingov in zdravih skled do pečenih kosmičev, mafinov in sendvičev.

Juha, ki je popolna za vroče dni
Vročinski val kliče po hladnih juhah. Gaspačo je idealna juha za poletne dni, ki je pripravljena je zelo hitro, polna hranilnih snovi in ne le nasiti, temveč tudi odžeja.
Sestavine
- 1 majhen ananas
- sok 4 limet
- šopek sveže mete
- 8 žlic rjavega sladkorja
- 4 dl cachaçe ali belega ruma
- zdrobljen led za 8 kozarcev
- 8 dl ananasovega soka
Postopek
Ananasu izrežemo stržen in ga narežemo na kose, velike 3 cm. V vrč damo 8 majhnih prgišč ananasa, sok limet, polovico mete in sladkor ter zmečkamo z ročajem valjarja ali veliko leseno kuhalnico.
V vrč vlijemo cachaço ali beli rum in dodamo malo zdrobljenega ledu. Prelijemo v 8 kozarcev in dodamo še več ledu. Do vrha zalijemo z ananasovim sokom. Okrasimo z vršički mete in koktajlskimi palčkami, na katere smo nabodli koščke ananasa.
Cachaça
Cachaça je brazilsko žganje iz svežega soka sladkornega trsa (za razliko od ruma, ki ga izdelajo iz melase sladkornega trsa). Ločimo belo cachaço, ki jo ustekleničijo takoj po destilaciji in je sestavina koktajlov, kot je caipirinha, in temno cachaço, ki jo starajo v lesenih sodih, po navadi do tri leta, in se pije čista.