
Kaj boste skuhali danes?
Lubenična limonada
Lubenična limonada popestri vsako poletno zabavo (za otroke in odrasle).
Lubenična limonada
Lubenična limonada popestri vsako poletno zabavo (za otroke in odrasle).

Sestavine
- 1 večja ali 2 manjši lubenici
- 2,5 dl limonovega soka
- 100 g svetlega rjavega sladkorja
- 1 liter sodavice
- 1 limeta
- majhna pest mete
- zdrobljen led

Hot honey: Sladko-pikantna kombinacija, ki je obnorela svet
Hot honey ali pekoči med je novi TikTok trend, ki združuje sladkost medu in pekočo moč čilija. Enostaven recept za vsestransko omako, ki navdušuje.

Ne boste verjeli, kako dober je ta jabolčni kolač z marcipanom
Okusna kombinacija sočnih jabolk, marcipana in cimetovega prahu v preprostem kolaču, ki bo popestril vaše jesenske dni.

Hit med retro sladicami: Pijana nevesta po starem receptu
Pijana nevesta je ena tistih retro sladic, ki nas v hipu popeljejo nazaj v otroštvo. Mehka, opojna in kremasta; klasika, ki nikoli ne gre iz mode.
Sestavine
- 1 večja ali 2 manjši lubenici
- 2,5 dl limonovega soka
- 100 g svetlega rjavega sladkorja
- 1 liter sodavice
- 1 limeta
- majhna pest mete
- zdrobljen led
Postopek
Lubenici odrežemo vrh in z veliko žlico izdolbemo meso. Ob tem izločimo semena. Lubenično meso damo v mešalnik, dodamo limonov sok in sladkor ter vse zmeljemo v pire (to lahko naredimo tudi v visoki posodi s paličnim mešalnikom). Pire skozi sito pretlačimo v skledo in primešamo sodavico.
V izdolbeno lubenico damo nekaj ledu in jo napolnimo z lubenično limonado. Pijačo, ki ostane, postrežemo v vrču z rezinami limete in meto. Posebej pripravimo še dodaten zdrobljen led, da si ga gostje lahko dodajajo sami.
Lubenični koktajl
Medtem ko otroci uživajo v osvežilni lubenični limonadi, si starši lahko privoščijo nadgrajeno različico – kanec žganjice tale poletni napitek spremeni v osvežilen koktajl. V visok kozarec damo šilce tekile in malo ledu ter prelijemo z lubenično limonado. Enako dobro se obnese beli rum.
Podobni recepti
Priljubljeni recepti
Goveja pečenka Wellington
Špinačna kremna juha
Špinača je zelenjava, ki jo lahko pripravimo na več načinov. Denimo za pripravo solat, lahko jo dušimo ali kuhamo, a ne preveč, saj bi s tem zmanjšali njeno hranilno vrednost.