
Kaj boste skuhali danes?
Brezalkoholni mohito
Brezalkoholni mohito

Sestavine
- 1 žlica sladkorja
- sok 3 limet
- šopek mete
- sodavica
- 2 pesti zdrobljenega ledu

Tako preproste, da so gotove v 30 minutah, a okus vas bo osvojil
Najprej je svetovni splet osvojil 'Marry Me' piščanec, sledile so 'Marry Me' testenine. Kakšno 'za oženit' dobro jed si še lahko obetamo?

Porabite fige in kruh s tem božanskim narastkom
Z drevesa ste pobrali zadnje fige, v kuhinji pa imate višek kruha, s katerim ne veste kaj storiti. Odlično! Imamo recept za vas, ki bo posrkbel, da ničesar ne zavržete.

Pečena paprika: trik, kako ohraniti njen okus tudi po sezoni
Okus po pečeni papriki je ultimativni poletni okus. Ko poletje mine, je ta aroma tista, ki jo najbolj pogrešamo. S tem receptom si lahko ta priljubljeni okus shranite.
Sestavine
- 1 žlica sladkorja
- sok 3 limet
- šopek mete
- sodavica
- 2 pesti zdrobljenega ledu
Postopek
V možnarju zdrobimo in premešamo sladkor in metine lističe ter prilijemo limetin sok. Led damo v visoka kozarca, ga prelijemo z mešanico z limeto in kozarec do vrha napolnimo s sodavico. Pijačo okrasimo z vejicami sveže mete.
Nasveti za osvežilne napitke
Napitke lahko okrasimo s svežimi zelišči, sezonskim sadjem in zelenjavo, ki dodajo nekaj okusa in predvsem svežino.
Namesto vode lahko za ledene kocke uporabimo tudi limonado ali sadni sok. Napitke lahko barvno popestrimo s pisanim ledom, ki ga pripravimo tako, da vodo zmešamo s sesekljanimi zelišči (meta, bazilika …). Zanimiv učinek dobimo tudi, če v ledene kocke zamrznemo užitne cvetove ali gozdne sadeže, ki zaplavajo v pijači, ko se ledene kocke raztopijo. Za nasvet, kako pripravimo led s cvetovi, skočite h kuharskim nasvetom.
Led najpreprosteje zdrobimo tako, da ga položimo v čisto plastično ali še bolje platneno vrečko, ki jo zavijemo v brisačo. Postavimo jo na delovno površino in udarjamo z valjarjem.
V kozarce najprej nasujemo led, nato ga prelijemo s pijačo, ki se tako hitreje ohladi, in preprečimo, da bi se prelila čez rob kozarca, ko vanjo damo kocke ledu.
Za zares hladne pijače ohladimo tudi kozarce. Dobro uro pred postrežbo jih postavimo v hladilnik.
Zamrznemo lahko tudi rezine limon in limet.
Podobni recepti
Priljubljeni recepti
Zapečeni jajčevci z govedino in parmezanom
Odlična jed z jajčevci za spomin na poletje
Borovničeva kupa z vaniljevo kremo
Imenitna kremasta zloženka – najboljša je z gozdnimi borovnicami!
Cheesecake s pomarančo in granatnim jabolkom
Ravno prav kiselkast, ravno prav sladek