
Bučkina pita z roquefortom
Bučkina pita z roquefortom

Sestavine
testo
- 150 g bele moke
- 50 g polnozrnate moke
- 100 g masla
- ščepec soli
- mlačna voda po potrebi
nadev
- ½ čebule
- 2 žlici oljčnega olja
- 4 manjše bučke (pribl. 500 g)
- 3 jajca
- 1,5 dl sladke smetane
- 5 žlic mleka
- 80 g sira roquefort
- sol
- poper

Nagradna igra: potegujte se za kuharsko knjigo
Zaupajte nam svojo najljubšo poletno jed in sodelujte v nagradni igri: podarjamo dve kuharski knjigi Poletne slaščice in napitki!

To so triki za popolno cezarjevo solato
Cezarjeva solata je ena tistih jedi, ki je hkrati preprosta in prefinjena. Na videz le skupek solatnih listov, piščanca, krutonov in preliva, v resnici pa igra okusov in tekstur, kjer šteje prav vsak detajl.

Osvežitev, ki je lahko veliko več kot le zamrznjena voda
Led je nepogrešljiv spremljevalec toplih dni, a zakaj bi ostali pri klasičnih ledenih kockah, če lahko iz njih naredimo pravi mali kulinarični dodatek? Led lahko postane sestavina, ki pijači doda okus, barvo in značaj.
Sestavine
testo
- 150 g bele moke
- 50 g polnozrnate moke
- 100 g masla
- ščepec soli
- mlačna voda po potrebi
nadev
- ½ čebule
- 2 žlici oljčnega olja
- 4 manjše bučke (pribl. 500 g)
- 3 jajca
- 1,5 dl sladke smetane
- 5 žlic mleka
- 80 g sira roquefort
- sol
- poper
Postopek
V skledi zmešamo obe vrsti moke, dodamo ščepec soli in maslene kosmiče ter s prsti vdelamo maslo v moko. Dodamo le toliko vode, da lahko vgnetemo testo. Testo oblikujemo v kepo, zavijemo v prozorno kuhinjsko folijo in postavimo za eno uro v hladilnik.
Čebulo olupimo, drobno sesekljamo in jo na vročem oljčnem olju zarumenimo. Bučke operemo in zelo grobo naribamo. Dodamo jih čebuli, dušimo približno 5 minut in jih občasno premešamo. V večji skledi stepemo jajca s smetano in mlekom, dodamo na večje koščke zdrobljen roquefort, nato primešamo še zdušene bučke. Zmerno solimo in popramo ter dobro premešamo.
Pečico segrejemo na 180 °C. Testo razvaljamo in z njim obložimo model za pite premera 28 cm. Odvečno testo ob robu modla odrežemo in dno testa večkrat prebodemo z vilicami. Pripravljen nadev razporedimo po testu in pito postavimo v pečico. Pečemo jo 30 do 35 minut in postrežemo toplo.