
Kvašeni skutni štruklji
Martinova pojedina bo s štruklji še boljša
Kvašeni skutni štruklji
Martinova pojedina bo s štruklji še boljša

Sestavine
- 200 g bele moke
- ½ žličke suhega kvasa (2–3 g)
- mlačna voda po potrebi
- drobtine in maslo
- malo olja
nadev
- malo soli
- 0,5 kg skute
- 1 jajce
- 3 žlice kisle smetane

Tako ne boste uničili nobenega steaka več
"Obožujem steake, vendar se mi doma pogosto ne posrečijo. Žal mi je vsakega kosa govedine, ki ga uničim, največkrat tako, da ga preveč spečem, zato bi bila hvaležna za nekaj splošnih nasvetov, kako speči popoln steak."

Če je vaš tofu brez okusa, ga niste pripravili pravilno
Poletje je čas za žar in piknike. Ti pa niso rezervirani, samo za mesojedce, na žaru se da odlično pripraviti tudi veganski tofu. Za vas smo rpipravili nekaj trikov kako pripraviti popoln tofu na žaru.

Priprava morskega lista za cvrenje v ponvi
Morski list je resnični rolsrojs med ribami, zato je edino prav, da ga pripravimo čim preprosteje, saj lahko le tako zares uživamo v njegovem okusu. Da bi v obrok vnesli malo drame, preizkusite ta kuharski trik za popolno pripravo.
Sestavine
- 200 g bele moke
- ½ žličke suhega kvasa (2–3 g)
- mlačna voda po potrebi
- drobtine in maslo
- malo olja
nadev
- malo soli
- 0,5 kg skute
- 1 jajce
- 3 žlice kisle smetane
Postopek
Moko malo solimo, v sredini naredimo jamico in dodamo pol male žličke kvasa, ki smo ga raztopili v malo mlačne vode. Vzhaja naj le 3 minute (če vzhaja preveč, postane testo preveč podobno kruhovemu), nato zamesimo testo z mlačno vodo, ki jo dodamo po potrebi. Kvašeno testo razvaljamo na velikost 60 x 30 cm.
Sestavine za nadev zmešamo. Razvaljano testo premažemo z nadevom in zavijemo v štrukelj. Kos folije premažemo z oljem, nanjo položimo štrukelj, ga dobro zavijemo in v rahlo vreli vodi kuhamo pol ure.
Štrukelj previdno odvijemo, narežemo in zabelimo z drobtinami, praženimi na maslu.