© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.

Kvašeni skutni štruklji

Martinova pojedina bo s štruklji še boljša

Kvašeni skutni štruklji

Martinova pojedina bo s štruklji še boljša

Čas priprave 50 min
Zahtevnost Enostavno
Količina za 6–8 oseb
Deli recept
Facebook
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli
Kvaseni-skutni-struklji_558x620_acf_cropped

Sestavine

  • 200 g bele moke
  • ½ žličke suhega kvasa (2–3 g)
  • mlačna voda po potrebi
  • drobtine in maslo
  • malo olja

nadev

  • malo soli
  • 0,5 kg skute
  • 1 jajce
  • 3 žlice kisle smetane
steak, meso, grill

Tako ne boste uničili nobenega steaka več

"Obožujem steake, vendar se mi doma pogosto ne posrečijo. Žal mi je vsakega kosa govedine, ki ga uničim, največkrat tako, da ga preveč spečem, zato bi bila hvaležna za nekaj splošnih nasvetov, kako speči popoln steak."

Morski list v malvaziji

Priprava morskega lista za cvrenje v ponvi

Morski list je resnični rolsrojs med ribami, zato je edino prav, da ga pripravimo čim preprosteje, saj lahko le tako zares uživamo v njegovem okusu. Da bi v obrok vnesli malo drame, preizkusite ta kuharski trik za popolno pripravo.

Sestavine

  • 200 g bele moke
  • ½ žličke suhega kvasa (2–3 g)
  • mlačna voda po potrebi
  • drobtine in maslo
  • malo olja

nadev

  • malo soli
  • 0,5 kg skute
  • 1 jajce
  • 3 žlice kisle smetane

Postopek

1

Moko malo solimo, v sredini naredimo jamico in dodamo pol male žličke kvasa, ki smo ga raztopili v malo mlačne vode. Vzhaja naj le 3 minute (če vzhaja preveč, postane testo preveč podobno kruhovemu), nato zamesimo testo z mlačno vodo, ki jo dodamo po potrebi. Kvašeno testo razvaljamo na velikost 60 x 30 cm.

2

Sestavine za nadev zmešamo. Razvaljano testo premažemo z nadevom in zavijemo v štrukelj. Kos folije premažemo z oljem, nanjo položimo štrukelj, ga dobro zavijemo in v rahlo vreli vodi kuhamo pol ure.

3

Štrukelj previdno odvijemo, narežemo in zabelimo z drobtinami, praženimi na maslu.


© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.