
Kaj boste skuhali danes?
Kvašeni skutni štruklji
Martinova pojedina bo s štruklji še boljša
Kvašeni skutni štruklji
Martinova pojedina bo s štruklji še boljša

Sestavine
- 200 g bele moke
- ½ žličke suhega kvasa (2–3 g)
- mlačna voda po potrebi
- drobtine in maslo
- malo olja
nadev
- malo soli
- 0,5 kg skute
- 1 jajce
- 3 žlice kisle smetane

Preprost recept za šnite, ki vedno navdušijo
Kruhove šnite niso le odličen način, kako porabiti kruh, so tudi odlična ideja za počasen začetek dneva v dobri družbi.

Ajvar, lutenica ali pindžur? Domače klasike, ki ne grejo nikoli iz mode
Dišeče kuhinje, zasedeni štedilniki in police, polne kozarcev. Marsikdo se z nostalgijo spomni jesenskih dni, ko je bila priprava ozimnice skoraj obvezen del vsakdana.

Je vsaka buča užitna?
Buče so brez dvoma ena izmed najbolj prepoznavnih jesenskih pridelkov, ki pa jih v resnici lahko uporabljamo skozi vse leto, če jih pravilno hranimo.
Sestavine
- 200 g bele moke
- ½ žličke suhega kvasa (2–3 g)
- mlačna voda po potrebi
- drobtine in maslo
- malo olja
nadev
- malo soli
- 0,5 kg skute
- 1 jajce
- 3 žlice kisle smetane
Postopek
Moko malo solimo, v sredini naredimo jamico in dodamo pol male žličke kvasa, ki smo ga raztopili v malo mlačne vode. Vzhaja naj le 3 minute (če vzhaja preveč, postane testo preveč podobno kruhovemu), nato zamesimo testo z mlačno vodo, ki jo dodamo po potrebi. Kvašeno testo razvaljamo na velikost 60 x 30 cm.
Sestavine za nadev zmešamo. Razvaljano testo premažemo z nadevom in zavijemo v štrukelj. Kos folije premažemo z oljem, nanjo položimo štrukelj, ga dobro zavijemo in v rahlo vreli vodi kuhamo pol ure.
Štrukelj previdno odvijemo, narežemo in zabelimo z drobtinami, praženimi na maslu.
Podobni recepti
Priljubljeni recepti
Sočen karamelno-kokosov narastek
Zmešamo testo, prelijemo in spečemo. Preprosteje ne gre!
Hruške s čokolado iz pečice
Sladica ob kateri se prileže žlička sladoleda ali jogurta.