© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.

Kaj boste skuhali danes?

Ozadje

Telečji vampi v paradižnikovi omaki

Telečji vampi v paradižnikovi omaki so kot nalašč za kosilo s kančkom nostalgije

Telečji vampi v paradižnikovi omaki

Telečji vampi v paradižnikovi omaki so kot nalašč za kosilo s kančkom nostalgije

Čas priprave /
Zahtevnost Enostavno
Količina /
Deli recept
Facebook
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli

Sestavine

  • 500 g kuhanih telečjih vampov
  • 3 paradižniki
  • ena mlada čebula (samo beli del)
  • strok česna
  • 4 listi bazilike
  • 2 žlici oljčnega olja
  • sol in poper
  • malo zelenjavne osnove

Sestavine

  • 500 g kuhanih telečjih vampov
  • 3 paradižniki
  • ena mlada čebula (samo beli del)
  • strok česna
  • 4 listi bazilike
  • 2 žlici oljčnega olja
  • sol in poper
  • malo zelenjavne osnove

Postopek

1

Paradižnike križno zarežemo, potopimo v vročo vodo in olupimo, nato pa narežemo na drobne kocke. Mlado čebulo olupimo, operemo in drobno narežemo. Česen olupimo in stisnemo. Lističe bazilike operemo in grobo narežemo.

2

V kozici močno segrejemo oljčno olje in na njem prepražimo mlado čebulo. Dodamo paradižnikove kocke, začinimo s soljo in poprom ter dodamo še česen in lističe bazilike. Če je potrebno, dolijemo zelenjavno osnovo. Vampe poparimo z vrelo vodo in dobro odcedimo; dodamo jih k paradižnikovi omaki in vse skupaj kuhljamo približno pet minut. Jed po želji začinimo in serviramo na tople postrežne krožnike.

Priljubljeni recepti

Klapavice s porom in žafranom

Za okusne školjke je vedno pravi čas

Enostavno

Hitra jagodna torta z bezgovim sirupom

Poglejte kakšna lepotica - kot nalašč za poletna praznovanja

30 min
Enostavno

© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.